welkom bij Carin Wennink

Udense schrijft mee aan ‘Wegwijs in het labyrint’

Persbericht in het Udens Weekblad naar aanleiding van de publicatie van het boek 'Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen'. Verschenen op 3 maart 2021.UDEN | Carin Wennink van Labyrinspiratie uit Uden heeft meegeschreven aan het boek Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen. Ze maakt deel uit van een groep LabyrintWerkers uit Nederland en België die hun wijsheid en kennis over (werken met) het labyrint hebben samengebracht in dit nieuwe boek. Het labyrint is een eeuwenoud symbool dat in deze tijd vol vragen antwoorden kan geven over de reis van het leven. Het boek ligt sinds vorige maand in de boekhandel.

Het labyrint heeft in verschillende culturen zijn oorsprong en verhalen. Het duikt in elke tijd weer op. “Steeds opnieuw zijn mensen gefascineerd door de kracht van deze vorm”, vertelt Carin. “Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. Het labyrint kan mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn.”


Gids

Wegwijs in het labyrint is een rijk geïllustreerde gids waarin je van alles kunt ontdekken over het labyrint. Het boek vertelt over de oorsprong van het labyrint en labyrintverhalen in verschillende culturen. Je krijgt informatie om het labyrint te tekenen, te lopen, zelf aan te leggen en te gebruiken bij vieringen en herdenkingen. Het is ook een boek om naar te kijken. Met afbeeldingen van labyrintvormen en foto’s van labyrinten en labyrintkunst. Wegwijs in het labyrint nodigt je uit het labyrint zelf te ervaren en met anderen te beleven.


Tot de kern komen

Carin: “In boeken en films wordt het labyrint vaak verward met een doolhof. Een labyrint heeft één enkel pad dat slingerend naar binnen leidt. Je hoeft slechts het pad te volgen om in het centrum uit te komen. Inzichten en inspiratie neem je mee terug naar buiten. Het labyrint helpt je tot de kern te komen en antwoorden in jezelf te vinden. In een doolhof verlies je de weg, het labyrint wijst je de weg. Het biedt reizigers waar ook ter wereld de gelegenheid thuis te komen op de reis van hun leven. “


Labyrinspiratie

Carin is een van de schrijvers van het boek. In haar praktijk Labyrinspiratie in Uden gebruikt Carin het labyrint als ondersteunend instrument bij coaching en persoonlijke begeleiding. Onder haar hoede ervaren haar cliënten het labyrint als een plek waar zij inspiratie vinden om met vreugde en kracht nieuwe stappen op hun levenspad te zetten.


LabyrintWerk

Carin is ook lid van LabyrintWerk, een netwerk voor en door labyrintwerkers. Meer informatie over Carin Wennink en haar werk is te vinden op de website www.Labyrinspiratie.nl. Je kunt contact opnemen via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06 11 58 72 04.


Bestellen

Het boek Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen is te koop voor 21,50 europ. Het ligt in de boekenwinkels, maar is ook te bestellen vida de website van de uitgever: www.mbwebshop.nl.

 

Udens Weekblad, 3 maart 2021


/ | \

in de media

  • All
  • Artikelen
  • Blikopener
  • Boom
  • Dryade
  • Dusty Miller
  • In De Media
  • Labyrint
  • Natuurtolk

"En ik ga het bos in,
om mijzelf te verliezen
en mijn ziel te vinden."

- Mariah Danu