Welkom bij Cawen

Op stap met de bomen I en II

Dryaden als gids door het jaarwiel


In acht online modules kan je

  • kennismaken met acht inheemse bomen, hun kenmerken en hun symboliek
  • kennismaken met acht dryades en hun kwaliteiten
  • ontdekken hoe deze kwaliteiten zich in jou bewegen
  • naar het bos leren kijken door de ogen van een bomensjamaan
  • het ritme van het jaarwiel ontdekken
     

Doel van deze training

Inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids. Tegelijkertijd leer je in deze training bomen beter kennen. Naast fysieke kenmerken komt ook oude symboliek aan bod, waardoor een boom een diepere laag krijgt. Door het toevoegen van de dryade ('boomgeest') kun je vervolgens ook een energetische laag ontdekken. Het zal elke volgende boswandeling verrijken.
 

Stokoude leermeesters

De boom komt voor op heel oude rotstekeningen als een centrale verbinder tussen hemel en aarde. In oude mythen en ook nieuwe sprookjes spelen de bomen een (soms grote) rol. In volksgebruiken leeft het respect voor de bomen vandaag de dag nog voort, zoals het afnemen van de hoed voor de vlier of het nooit omkappen van de meidoorn.

In de training werk je met wijsheid uit de traditie van Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th, en ook met het werk van Fred Hageneder, Marjanne Huising, Jos Kleijnen en anderen.
 

Werkwijze

Deze training bestaat uit een syllabus, acht modules en een slotbrief. Verspreid over een jaar ontvang je alle informatie (syllabus, modules, filmpjes, visualisaties, etc.) digitaal. Je werkt de modules uit aan de hand van de visualisaties en bewuste wandelingen. Je doet deze opdrachten voor jezelf, je hoeft dus geen huiswerk in te leveren. Aan het eind van de training maakt de slotbrief de cirkel rond.
 

Op stap met de bomen I en II

Op enthousiast verzoek kun je vanaf 2021 een tweede Op stap met de bomen training volgen. Je werkt met de volgende bomen:

  • Op stap met de bomen I: Berk, Eik, Meidoorn, Linde, Appel, Hazelaar, Taxus, Vlier
  • Op stap met de bomen II: Es, Zwarte Els, Wilg, Beuk, Kastanje, Populier, Lijsterbes, Den

Praktische informatie

Deze online jaartrainingen starten elk jaar eind januari
Aanmelden graag voor 20 januari, je ontvangt de eerste sessie op 26 januari
Je kunt instromen tot 7 februari

Prijs: €72,- per persoon per jaarcyclus van acht modules
de prijs is inclusief digitale syllabus en slotbrief

Locatie:
dit is een online training, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen

Jaarwiel data:
1 februari, 21 maart, 1 mei, 21 juni, 1 augustus, 21 september, 1 november en 21 december

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag aan
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef bij je aanmelding ajb even aan of je je aanmeldt voor Op stap met de bomen I of II.Reacties van deelnemers

Ik heb versteld gestaan van wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan

"Elke ontmoeting met de bomen heeft me veel inzicht gegeven in de kracht van de bomen en zeker ook in mezelf. Ik ben aan deze mooie reis begonnen zonder dat ik wist wat het zou brengen. Ik heb versteld gestaan wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan. Het hele jaar heb ik me verbaast over de kracht van de bomen en ze heel vaak (op)gezocht en bewonderd. Bedankt Carin voor je mooie verhalen en meditaties. Ik heb genoten!" - Ed
 

Ik voel me nog meer deel van de natuur

"Door de manier van kijken naar de bomen van het jaarwiel ben ik me er bewust van geworden hoe verbonden ik me al voelde met bomen. Hoe ze mijn aandacht vragen en vangen en hoe groot mijn betrokkenheid is. Dus dankzij de inspiratie van Carin voel ik me nog meer deel van de natuur. Natuur is niet buiten ons, wij zijn natuur. Dankjewel, Carin!" - Elisabeth
 

Ik heb er een vriend bij

"Ik ben geraakt en meegenomen en dat vind ik erg positief. De bomen met hun energie, allemaal net even anders. En de energie die ik voelde door de meditaties en de verbinding, mede door de oude druïden mogelijk gemaakt was hartverwarmend voor mij. Het heeft me nog meer doen beseffen dat een bos een levend wezen is dat met mij communiceert. Hoe dan ook, waar dan ook. En dat als ik luister naar hun subtiele signalen, ik er een stevige verbinding met de moeder aarde en een goede vriend bij heb. Dankjewel voor deze verrassende serie!" - Paul Vrenken


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


/ | \

Er zijn zo veel mensen die in je geloven.
Zorg ervoor dat je een van hen bent.