Welkom bij Labyrinspiratie

Ontdek de kracht van het labyrint

Komende activiteiten

1. online vanaf zaterdag 2 november 2024
Online workshop: Winter Labyrinspiratie Wandeling

online-labyrint-trainingVan thuis uit op je gemakje het labyrint ontdekken. Elk jaar kun je met Labyrinspiratie overwinteren met de 99 dagen Winter Labyrinspiratie Wandeling. Gedurende veertien winterse weken maak je in twaalf brieven kennis met het labyrint, je ontmoet verschillende vormen en je ontdekt verschillende manieren om met het labyrint te werken. Je ontvangt het materiaal (achtergronden, opdracht en labyrint om te printen) per e-mail. 

/ | \

99 dagen en 11 labyrinten

Je kunt thuis in je huiskamer, je studeerkamer of vanuit je luie stoel meedoen. Elke negen dagen ontvang je een e-mail met de labyrinspiratie-uitnodiging voor de daarop volgende negen dagen. Zo kun je 99 dagen achter elkaar het labyrint lopen. 99 dagen achter elkaar is natuurlijk niet verplicht, maar het is misschien wel een heel leuke ervaring.

Deze reis is ook zeker leuk voor mensen die al vaker een labyrint gelopen hebben of er mee werken. Deze labyrintreis biedt je een verblijf bij een aantal minder vaak gebruikte labyrintvormen. Het bezichtigen van deze vormen kan weer frisse invalshoeken opleveren. 

/ | \

Praktische gegevens

 • Meer lezen kan hier in het Nederlands or here for the English version.
 • Datum: zaterdag 2 november 2024 tot en met zondag 9 februari 2025; de middelste (vijftigste) dag valt op midwinter, zaterdag 21 december 2024
 • Locatie: jouw eigen huiskamer of studeerkamer of favoriete stoel of ...
 • Voorkennis: niet vereist, leg wat nieuwsgierigheid, ontdekkingszin en reislust klaar
 • Werkwijze: elke negen dagen ontvang je per e-mail de labyrinspiratie-uitnodiging voor daarop volgende negen dagen
 • Jouw bijdrage: €27,-, voor 14 weken, met 12 labyrinspiratie-uitnodigingen, inclusief verschillende vingerlabyrinten om af te drukken
 • Aanmelden: Stuur je aanmelding of vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2. workshop zaterdag 3 mei 2025
Labyrinspiratie workshop op Wereld Labyrint Dag

walkasoneat1-workshop-labyrintOp Wereld Labyrint Dag organiseer ik samen met Jack Peters de Labyrinspiratie workshop.

 • In de ochtend leer je over en met het labyrint. Je hoort over historie en achtergronden. Je leert hoe je zelf een labyrint kunt tekenen of maken. Verschillende manieren van lopen en werken met het labyrint passeren de revue.
 • Om een uur zijn we samen present om onze bijdrage te leveren aan de wereldwijde Walk as One at 1 loop.
 • In de middag onderzoek je het labyrint en je eigen levenspad. Aan de hand van zeven levensfasen onderzoek je in het klassiek labyrint je eigen levenspad. Het eigentijds labyrint toont een ander levenspad en de vergelijking tussen die twee levert verrassende inzichten op.

Deze dag wisselen informatie en ervaring elkaar af. Er is ruimte om de ontvangen informatie te ervaren in het labyrint. Ook is er gelegenheid tot het delen van ervaringen en inzichten.

/ | \

Praktische informatie


3. op maat
Lezing, presentatie, gastcollege op maat

Informeer naar de mogelijkheden voor een interactieve lezing op locatie of gastcollege. Neem contact met me op om te overleggen hoe ik invulling kan geven aan jouw vraag. Bijvoorbeeld:

 • In juni 2024 gaf ik een interactieve lezing Weg van het labyrint voor Centrum de Kapel in Bloemendaal.
 • In mei 2023 verzorgde ik de opening van het Jij & Ik labyrint van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk, gevolgd door een korte lezing over het labyrint. Bekijk het korte filmpje dat ik maakte van de opening.
 • Vanaf november 2022 verzorg ik als gastdocent voor het Academy Depth Psychology (voorheen Jungiaans Instituut) de driedaagse training Werken met het labyrint.
 • In november 2022 gaf ik een interactieve lezing Kennismaken met het labyrint voor de Noord Oost Brabantse Bibliotheken in Uden. Degenen die dat wilden, konden na de pauze blijven om te leren hoe je een klassiek labyrint tekent.
 • In februari 2020 gaf ik een lezing over De magie van het labyrint op Heksfest in Oss. Bekijk een stukje uit deze lezing.

Het zijn kleurrijke presentaties die je meenemen in de wereld van het labyrint. In het algemeen: vanaf het begin van het labyrint door de eeuwen heen, langs geschiedenis, verhalen en verklaringen. Of juist specifiek: met aandacht voor één aspect van het labyrint of verbonden aan een thema.

Neem contact met me op om te overleggen hoe ik invulling kan geven aan jouw lezing of gastcollege.


Wat zijn de ervaringen van mijn gasten & studenten?

Weldadig en veilig
“Carin en Jack wisten onmiskenbaar waarover ze het hadden. Ze leidden ons in voor hun labyrint. Dat deden ze op een begrijpelijke, aardse en toegankelijke manier. Ook in het labyrint hielden zij ons, zonder dat dat opviel of hinderde, in de gaten. Hun toon en de zorgvuldigheid waarmee zij onze groep omringden, voelde weldadig aan, en daarmee veilig.” – Hans n.a.v. workshop
 
Met hoofd en hart beleven
“Carin en Jack creëren een sfeer waarin vertrouwen kan opbloeien en wij met hoofd en hart deze workshop kunnen beleven. Dank!” – Tineke, Mireille en Cobi n.a.v. workshop

De training was een feest! Een absolute aanrader!
"De training was een feest! Een absolute aanrader! Carin is een prettige, ervaren trainer met veel kennis. Iedere dag werd er gestart met een labyrintloop, de interessante info prikkelde om zelf op creatieve wijze aan de slag te gaan en het vindt plaats op een prachtige locatie met heerlijke lunch. Het was bijzonder hoe de training bovendien ontwikkeling bracht in eigen thema's. En met mijn privé omstandigheden werd zodanig meebewogen dat ik de training kon volgen." - Elise Tolhoek van Schaik n.a.v. training

Een echte aanrader
"De training werken met het labyrint is een echte aanrader. Door iedere trainingsdag een labyrint te lopen, heb ik het magische veld van het labyrint ervaren. Carin heeft daarin verschillende labyrinten en verschillende begeleidingswijzen laten zien, aangevuld met theorie en praktische tips. Een mooie combinatie. Haar rust, kennis en relaxte benadering gaven vertrouwen om een eigen labyrint opdracht uit te voeren. Heel fijn en dank je wel Carin!" - Jolanda Kluft n.a.v. training


Lees hier meer reacties


/ | \

Dankbaarheid is de open deur naar overvloed

- Harbhajan Singh Yogi