Op stap met de bomen

Wandelingen en workshops

Ja! Samen buiten spelen!

Buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed.

Bekijk de agenda voor de komende wandelingen & workshops.


1. middagwandeling
Bomen met het bos

bomen met het bosEen boswandeling met wijsheid van de bomen. Uit verschillende tradities en bronnen, zoals Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th, Fred Hageneder, en meer, jouw bron, mijn bron. Stilstaan bij en genieten van de wijsheid van de bomen, het seizoen van dat moment en jouw plek daarin. Shinrin-yoku (= bosbaden) op zijn best.

Wandelworkshop van ongeveer 2 uur in het Leuk(st)e Bosje van Langenboom (N-Br). Kosten €25 per persoon. Volgende wandeling: zaterdagmiddag 21 september 2024. Meld je meteen aan of lees hier meer.


2. winterse avondwandeling
In het bos van donker

in het bos van donkerEen avontuurlijke winterse ontdekkingsreis in het donker, voor deelnemers van 9 tot 99 jaar. Met je ogen open in het donker. Voelen met je voeten, horen met je oren, ruiken met je neus, proeven met je tong. Een tocht door het bos, je zintuigen openen, het donker ontdekken.

Avondwandeling voor het hele gezin in het Leuk(st)e Bosje van Langenboom (N-Br). Kosten €20 per gezin of €10 per persoon. Volgende wandeling: vrijdagavond 1 november 2024. Meld je meteen aan of lees hier meer.


3. middagwandeling
Wichelroedelopen

Wiel Moest neemt je mee om te leren hoe je met een wichelroede loopt en daarmee van alles kunt onderzoeken. Het is niks geks: al van oudsher worden wichelroedes gebruikt om water maar ook oliebronnen te vinden. Ze liggen trouwens ook vaak in de cabine van graafmachines!

Middagworkshop in Noordoost-Brabant, locatie volgt. Kosten inclusief allemanswichelroede €30. Volgende workshop: vrijdagmiddag 4 oktober 2024. Meld je meteen aan of lees hier meer.


4. dagworkshop
Bomendag

bomendagEen hele dag buiten spelen met de bomen als je speelmaatjes. Energie-oefeningen met bomen, kijken door de ogen van een bomensjamaan, ontmoeting met de dryade.

Dagworkshop in het Leuk(st)e Bosje van Langenboom (N-Br). Kosten inclusief digitale syllabus €85. Volgend workshop: in de voorjaars- of midzomerweken van 2025. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lees hier meer.


5. dagworkshop
Steencirkel dag

steencirkel dagWat is nou die steencirkel van de Schaapshoeve? Is het net zoiets als de hunebedden of zo? Wat kan je er eigenlijk mee? Allemaal vragen die je op deze stenendag kunt onderzoeken. Leer de stenen kennen als dragers van wijsheid en hoeders van de natuur. In de kracht van de midzomer tijd.

Dagworkshop in de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve. Kosten inclusief digitale syllabus €85. Volgende workshop: in de voorjaars- of midzomerweken van 2025. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of lees hier meer.


Goed om te weten

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ben je op zoek naar een bostocht op maat voor je eigen (g)roep?
Neem meteen even contact met me op: bel 06 11 58 72 04 of stuur een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nu nog niet maar een volgende keer wel?
Blijf op de hoogte via de 'Cawen inspireert' nieuwsbrief.


/ | \

Wat zijn de ervaringen van mijn gasten?

  Carin helpt je het bos leren bekijken met de ogen van een bomensjamaan
    "Carin helpt je het bos leren bekijken met de ogen van een bomensjamaan; de mythologische, spirituele en energetische kant. We leerden over dryaden, de eigenschappen en kwaliteiten van verschillende bomen en maakten verbinding met het bos. Nogmaals dankjewel Carin Wennink voor je mooie, rustige en boeiende manier van vertellen." - Miriam Van de Laarschot-Aalders n.a.v. Bomen met het bos
     
Boeiende, ontspannen verhalen-vertel-stijl
    "Dankjewel voor de inspirerende workshop. Je hebt een boeiende, ontspannen verhalen-vertel-stijl. Ik heb genoten van het samen in het leukste bosje van Langenboom zijn." - Hartelijke groet, Anna H. n.a.v. Bomen met het bos
     
Het bos is voor mij op een andere, bijzondere manier gaan leven
    "Vandaag op stap geweest met Cawen. Onder begeleiding Carin Wennink met verhalen en kennis van Dusty Miller en andere bomenwijzen. Heel bijzonder en een echte aanrader. Het bos is voor mij op een andere, bijzondere manier gaan leven." - Marielle n.a.v. Bomen met het bos

Je biedt een poort naar verbinding met de bomen
    "De verstilling in onszelf die nodig is om waarachtig contact te maken met de natuur om ons heen, word je door Carin en Jack aangereikt tijdens de Bomendag. Voor een ieder die zijn hart wil openzetten voor de natuur is de Schaapshoeve de poort naar verbinding met de bomen om ons heen." - Marjolein n.a.v. een bomendag

Erg weldadig en inspirerend
    "We zijn nog steeds onder de indruk van de bijzondere ervaring, erg weldadig en inspirerend!!" - Paul n.a.v. een MaanMoment

Lees hier meer

/ | \

Spelen is de opperste manier van onderzoek doen
 
- Albert Einstein