Welkom bij Awen

1807: wortelen, Maria delle Rose, plataan

Afbeelding

Cawen
individuele begeleiding - workshops - velddagen

Beste lezers,

Die lange, donkere winter lijkt al weer eeuwen geleden, nu we in dit heldere midzomerse licht en zelfs in een bijna tropische hitte verblijven. Sharon Blackie schreef: 'we leven niet alleen in een landschap, ook in een weerschap'. Zoals vissen in het water, zo zijn mensen in de lucht. En dus in het weer. Mooi vind ik dat: met landschap en weerschap verbonden zijn. Het weer is een zeer geliefd gespreksonderwerp en hoe leuk is het om jezelf eens als actief onderdeel van dat weer te ervaren?

In deze nieuwsbrief het een en ander dat me inspireert en hopelijk jou ook, natuurlijk iets natuurlijks, en het overzicht van komende activiteiten.

Hartelijke groet,
Carin

Een snufje Awen

 

Sharon Blackie over verbeelding, wortelen en betovering

Eind vorig jaar kwam ik op de website van Sharon Blackie terecht en raakte geïnspireerd door haar werk. In haar trainingen en boeken toont ze hoe de mens weer een hechte samenwerking met de natuur aan kan gaan en hoe we één-zijn met de natuur. Twee bijzondere uitspraken deel ik graag met je.

In 'If women rose rooted' vertelt Mrs Blackie aan de hand van verschillende landschappen over jezelf thuisvoelen en wortelen. Niet alleen thuisvoelen bij menselijke relaties, maar ook in de natuur, een band hebben met de plek waar je woont.

  • [soms kom je op]"...de plaats waar de ziel het meest gelukkig is op aarde en waar tegelijkertijd de ziel het meest in contact is met alles dat eeuwig is."

In 'the Enchanted Life' maakt Mrs Blackie zich sterk om de lezer weer de betovering van het leven in en om zich heen te herkennen.

  • "Het doel van de reis die we maken, is het ontdekken van de zeldzame parel die altijd bedoeld was om ons unieke cadeau aan de wereld te zijn."
 

 - Maria - van Guido Dettoni della Grazie

Eerder dit jaar reisde ik naar Assisi, het Italiaanse stadje waar Sint Fransiscus en Heilige Clara begraven zijn. Het is een actief bedevaartsoord dat vele pelgrims en toeristen trekt.

In een klein kerkje met de mooie naam Santa Maria delle Rose (Heilige Maria van de Rozen) vonden we een prachtig kunstwerk. Basis van het kunstwerk was een gestyleerde vorm, die Maria in verschillende houdingen voorstelt: zwanger, met kind op de arm, met een kruik en nog meer.

Ik schreef over onze diepe ervaring en maakte een kort filmpje van onze foto's. Klik op de foto of hier om het verhaal te lezen en te bekijken.

Awen in woord


De moed om te spreken
moet ontmoet worden met 
wijsheid om te luisteren.


- toegeschreven aan Charles E. McKenzie

Natuurlijk!

 

Plataan: zachte schaduw

Ik reed door een straat met aan weerszijden grote platanen en ik werd weer getroffen door het vreugdevolle gevoel dat ik zo kan hebben bij platanen. Al sinds ik jong was, ben ik geboeid door deze boom. De fantastische 'drakenschubben' die prachtige gekleurde plekken op de stam maken. De brede boomkroon met de brede bladeren is open en luchtig, laat zonnestralen en licht door. Tegelijkertijd is er zachte koele warmte en schaduw onder de plataan te vinden. Heerlijk vind ik dat.

Een internet-speurtocht levert prachtige uitspraken over de plataan:

  • "De vijfpuntige bladen stellen de hand van de godin voor in een zegenend gebaar, zoals ze dat vaak maakt op oude beeldjes." (volkoomen.nl)
  • "In het jaarlijks afwerpen van de bast, vernieuwt de boom zich net als een slang." (volkoomen.nl)
  • "De plataan staat symbool voor vreugde van de geest, wijsheid en inzicht." (Tom Westeneng)
  • "In het Middellandse-Zeegebied gedijen platanen bij water en de Grieken beschouwden de boom in zijn relatie met de waterbron als heilig. Als gevolg daarvan werd de boom rondom tempels aangeplant en had men de gewoonte in de schaduw van de boom zijn offers te brengen." (Tjerk Miedema)

Welke boom of plant trekt op dit moment jouw aandacht?

 

Jaarwiel: de tijd van het aardefeest Lughnasad

Op scholen duurt de zomervakantie zes weken. Dit was ooit in het leven geroepen zodat de kinderen mee konden helpen op het land. De eerste oogst komt eraan en in oude culturen was de tijd rond 1 augustus een feestmoment. In de Keltische traditie is de naam Lughnasad overgebleven: een feest van de zonnegod Lugh.

Een kernwoord bij Lughnasad is overvloed. Om overvloed te vieren, kun je een appeltaart bakken met de eerste appels en deze met verse appelsap of appelcider met je naasten delen.

Komende activiteiten

 

Mini-training in het labyrint & labyrint sessie met korting

De mini-training met het labyrint die ik met Jack Peters heb aangeboden, is afgelopen. In de winter zullen we weer een nieuw workshop-programma maken en de data vastleggen. Je leest het te zijner tijd op de website of in de nieuwsbrief.

In de tussentijd ben je van harte welkom voor een één op één sessie. In juli en augustus kun je gebruik maken van de zomersessie: kennismaken met het labyrint met een korte ontmoeting, een wandeling in het labyrint en een korte nabespreking. De zomersessie duurt 45 tot 60 minuten en kost €39. Bel 06 11 58 72 04 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.

 

Tai chi week in Oostenrijk

I.v.m. persoonlijke omstandigheden wordt de tai chi reis van CenterSelf - school voor qigong en tai chi chuan naar Oostenrijk verzet naar 2019.

Ook al moet voor velen deze zomervakantie nog beginnen, je kunt vast overwegen of je volgend jaar die prachtige week tai chi in de Alpen wilt meebeleven. 's Morgens volg je tai chi lessen en 's middags ben je vrij om het prachtige Großarltal te ontdekken. Ik ben er weer bij als assistente van je docent Jack Peters. 

 

Labyrint-tip: workshop met Tony Christie

Zaterdag 15 september komt de Ierse labyrintwerker Tony Christie (zie foto) naar de Schaapshoeve in Langenboom (N-Br) voor een workshop Labyrinth - Your Path to Self-Discovery. Tony heeft een diepe wijsheid die hij deelt met veel liefde en humor. Een heel bijzondere dag die verbindt en verrijkt.

De dag ervoor, op vrijdag 14 september kan je bij hem terecht voor een persoonlijke reading met zijn prachtige Labyrinth Wisdom kaarten of een Melchizedek Labyrinth healing sessie.

Tony schreef een diepgaand boek over het labyrint, met de titel 'Labyrinth - Your Path to Self Discovery' dat onlangs is uitgebracht. Het boek is via Amazon al te bestellen (Europa volgt deze maand). Je kunt het boek in september ook bij de sessie of workshop kopen en door Tony laten signeren.

 

Online labyrint workshop in de winter

In het najaar kun je weer meedoen met de online workshop 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling. Vanuit je huiskamer 99 dagen op reis langs verschillende labyrinten, met achtergrondinformatie en oefeningen voor de vingerlabyrinten.

De online workshop start op vrijdag 2 november, kost €36 voor 14 weken, met 12 labyrinspiratie-uitnodigingen en inclusief verschillende vingerlabyrinten die je kunt afdrukken.

 

Overige activiteiten

Ken je de Schaapshoeve al? Samen met Jack Peters hoed ik dit centrum voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Je bent van harte welkom voor voor workshops, lezingen en concerten die je nieuwsgierig maken, ontspannen, in actie laten komen, inzicht bieden, je gezondheid ondersteunen. In een pauze kun je genieten van de tuinen, waar je een labyrint, steencirkel en levensboom vindt.

Meer weten? Kijk op www.deSchaapshoeve.nl voor meer informatie en de actuele agenda.

Hartelijke groet & een fijne zomer!

 

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

 
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

ik kwam precies op tijd
voor mijn eigen leven

- Monica Boschman