Welkom bij Awen

Vrijdag Freyadag 2024-Q3

Vrijdag Freyadag Godinnendag
elke vrijdag een kleine ode aan een godin
volg op instagram of facebook

/ | \

- 233 -

5-7-2024 💃🏻 Midzomer 6/7 de Keizerin

De welig tierende natuur van midzomer doet denken aan de kaart van de Keizerin uit de Tarot. Zwanger, met kroon en scepter, en appels, koren en vlinders op de achtergrond. Een kaart die kracht en overvloed uitstraalt. De Keizerin staat voor de Moeder, Moeder Aarde, de Natuur, de Bron. Ze is de natuurlijke kracht die gaat over scheppend vermogen, creativiteit, nieuwe ideeën. De bron van al het leven, deel van het leven, genietend van het leven.

Artwork: The Empress
Crystal Visions Tarot by Jennifer Galasso

/ | \

12-7-2024 💃🏼 Midzomer 7/7 Amaterasu

De Grote Zij die in de hemel schijnt, die de hemel verlicht: Amaterasu Omikami, de Japanse godin van de Zon. Toen Amaterasu zich verscholen had in een grot, deden de goden er alles aan om haar en haar licht weer naar buiten te krijgen. Er werden mooie hangers en een bijzondere spiegel in een boom opgehangen.

Oude spiegels zijn vol mystiek en kracht. In Japan staan ze voor waarheid, want zij weerspiegelen enkel dat wat getoond wordt. Kami (godin, spirit) van de smidse Ishikori-dome no Mikoto was degene die de spiegel van Amaterasu gesmeed heeft. Deze Yata no Kagami spiegel staat staat voor wijsheid en eerlijkheid.

Amaterasu wordt verleid in de spiegel te kijken. Ze wordt door de godin van plezier Ama-no-Uzume bij de hand genomen en uit de grot geleid. Zo keert het licht weer terug in de wereld.

Art: The First Mirror brings Her back, found on kawaiibutoldfashioned.blogspot.com, artist unkown

/ | \


/ | \

Er is maar een idee, een seconde, een vriend, een droom, een stap in blind vertrouwen
nodig, om alles voor altijd te veranderen

- The Universe a.k.a. Mike Dooley