Welkom bij Awen

Awen is...

Een vonk van inspiratie

Voor mij betekent Awen een vonk van inspiratie, een vonk aangewakkerd en gedragen door de goddelijke Adem. Een klein in-zicht, een kleine in-geving, die Ene die je leidt naar het meesterwerk dat in jezelf verborgen was en nu tevoorschijn kan komen.

Deze Awen website is in 2002 gestart om jou zo'n vonkje inspiratie aan te reiken. Vandaag vind je hier bij Awen mijn creaties als verhalenweefster; met woord en beeld, uit natuur, kosmos en het dagelijks leven.

/ | \

Het elixer van Awen

Awen is een woord uit het Welsh, Cornish en Bretons dat (poëtische) inspiratie betekent. Het verwijst naar de goddelijke inspiratie waarmee de barden hun werk componeren en composeren. Het woord awen vindt zijn etymologische herkomst in de Indo-Europese wortel *-uel, dat blazen, waaien betekent.

"Awen is the elixir of spiritual illumination and inspiration" zegt Philip Carr-Gomm: Awen is het elixer van spirituele verlichting en inspiratie.

"Awen is flowing spirit [...] spirit energy in flow is the essence of life" schrijft Emma Restall Orr: Awen is stromende geest, geestesenergie in beweging is de essentie van leven.

Het oude Iers kent trouwens ook een mooi woord voor die goddelijk ingegeven inspiratie: imbas forosnai (spreek uit: i-mas foros-i). Imbas betekent inspiratie, forosnai betekent verlicht of dat wat verlicht.

Soms wordt het awen gelijk gezien aan chi, ki, prana, ruach: universele levenskracht.

Er zijn verschillende verhalen te vinden over het awen symbool. Je vindt het symbool terug in mijn logo als de drie gouden stralen onder de zilveren labyrintische regenboog. Voor mij staan deze drie stralen voor liefde, wijsheid en kracht.


/ | \

Hou wat ruimte in je hart voor het onvoorstelbare

- HeartMath