Welkom bij Awen

1808 Cawen inspireert: samen, Witte Veld, maansverduistering

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

Beste lezer,

Dat weerschap waar ik het in mijn vorige nieuwsbrief over had, houdt me nog bezig. Ik haalde deze uitspraak van Ierse schrijfster Sharon Blackie aan: 'We leven niet alleen in een landschap, ook in een weerschap'. Zoals vissen in het water, zo zijn mensen in de lucht. En dus in het weer.

Met dit langdurige warme weer ben ik me erg bewust hoe het weer mij en mijn activiteiten vormgeeft. Ik laat klussen liggen, doe dingen langzamer of op een ander tijdstip. Mijn dagritme wordt nadrukkelijk gedicteerd door het weer. Hoe is dat voor jou deze zomer?

In deze nieuwsbrief het een en ander dat me inspireert en hopelijk jou ook, natuurlijk iets natuurlijks, en het overzicht van komende activiteiten.

Hartelijke groet,
Carin

Een snufje Awen

 

ergens in Nepal

Samen

In juni ontmoette ik Ton Akkermans, een klankmeester die o.a. workshops leidt voor het smeden van je eigen klankschaal. Hij schreef een prachtig boek "Het witte veld, zeven tonen van de stilte", waarin hij een vorige leven in Tibet beschrijft.

Naast een boeiende beschrijving van hoe integer klankschalen destijds gemaakt werden, wordt ook de gemeenschap waarin hij leeft omschreven. Ontroerend vind ik het hoe Ton beschrijft dat de kinderen heel snel weten of ze iets aan de mannen of de vrouwen moeten vragen. De vrouwen bieden veiligheid, liefde, doen dingen voor. De mannen bieden ruimte om zelf te ontdekken en leren, zijn actief bezig.

Een prachtige samenwerking en aanvulling op elkaars kwaliteiten, in alle respect en liefde. Ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid, passend bij de persoon. Wat mij betreft een samenleving om met z'n allen naar toe te werken.

 

Cawen logo

Awen

Iemand vroeg me wat Awen eigenlijk betekent. Het is een woord uit het Welsh dat (poëtische) inspiratie betekent, vaak verwijzend naar de goddelijke inspiratie van barden.

Het woord awen vindt zijn etymologische herkomst in de Indo-Europese wortel *-uel, dat 'blazen, waaien' betekent. Daarmee wordt awen door sommigen gelijk gezien als chi, ki, prana: universele levenskracht. Door deze betekenis denk ik ook aan het Hebreeuwse woord 'ruach', met dezelfde betekenis: adem, wind, geest, inspiratie. Wikipedia schrijft: "Awen is de adem van inspiratie, wind van de geest, of adem van het goddelijke dat inspiratie geeft."

Je vindt het Awen terug in mijn logo als de drie gouden stralen onder de regenboog.

Awen in woord


Blijf ontvankelijk voor de betekenisvolheid van elk moment en
het mogelijke belang van iedereen die je ontmoet.

- Tony Christie

Natuurlijk!

 

graanveld

Jaarwiel: de tijd van het aardefeest Lughnasad

Op scholen duurt de zomervakantie zes weken. Dit was ooit in het leven geroepen zodat de kinderen mee konden helpen op het land. De eerste oogst komt eraan en in oude culturen was de tijd rond 1 augustus een feestmoment. In de Keltische traditie is de naam Lughnasad overgebleven: een feest van de zonnegod Lugh.

Een kernwoord bij Lughnasad is overvloed. Om overvloed te vieren, kun je een appeltaart bakken met de eerste appels en deze met verse appelsap of appelcider met je naasten delen.

 

maansverduistering

Maansverduistering

Eigenlijk was ik al een beetje geÏrriteerd door alle commotie in de media over de 'unieke bloedmaan' op 27 juli. Ik had er zelfs al een beetje geen zin meer in.

Wat ben ik blij dat ik toch ben gaan kijken! Op het hoogtepunt, om 22:22u, was de maan bijna niet zichtbaar. Dat kwam enerzijds door de lichtvervuiling van de plek waar ik keek en anderzijds doordat de maan dezelfde paarsig-roze kleur had als de hemel. Drie kwartier later, vanaf het dakterras en met een nu donkerblauwe hemel, stond de maan prachtig rood aan het zwerk. Ook Mars was helder rood en duidelijk aanwezig. Het heeft enorme indruk op me gemaakt.

Meer weten over maansverduistering en al die termen zoals bloedmaan of blauwe maan? In dit artikel op spinsels, mijn blog, heb ik alles op een rijtje gezet.

Komende activiteiten

 

de kern in het labyrint

Labyrint sessie met een zomerse prijs

In de zomer ben je van harte welkom voor een één op één sessie. In augustus kun je nog gebruik maken van de zomersessie: kennismaken met het labyrint met een korte ontmoeting, een wandeling in het labyrint en een korte nabespreking.

De zomersessie duurt 45 tot 60 minuten en kost €39. Bel 06 11 58 72 04 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van je afspraak.

 

Tony Christie

Labyrint-tip: workshop met Tony Christie

Zaterdag 15 september komt de Ierse labyrintwerker Tony Christie (zie foto) naar de Schaapshoeve in Langenboom (N-Br) voor een workshop Labyrinth - Your Path to Self-Discovery. Tony heeft een diepe wijsheid die hij deelt met veel liefde en humor. Een heel bijzondere dag die verbindt en verrijkt.

De dag ervoor, op vrijdag 14 september kan je bij hem terecht voor een persoonlijke reading met zijn prachtige Labyrinth Wisdom kaarten of een Melchizedek Labyrinth healing sessie.

Tony schreef een diepgaand boek over het labyrint, met de titel 'Labyrinth - Your Path to Self Discovery' dat onlangs is uitgebracht. Het boek is binnenkort via de webshop van Monica Boschman te bestellen. Je kunt daar ook Tony's prachtige Labyrinth Wisdom Cards en de Nederlandse vertaling van het bijbehorende boekje bestellen.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Ik voed de vreugde en de vreugde voedt mij

 - Carin gebaseerd op Deepak Chopra