Welkom bij Awen

1809 Cawen inspireert: Godin Maria, labyrint, Nehalennia

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

Beste lezer,

Linda Wormhoudt schreef deze zomer in een van haar facebook berichten: "het wiel is in de war". Bij het lezen van die woorden viel er voor mij een kwartje.

Het jaarwiel, het ritme van de natuur was in de war. Het was te droog, te heet, de natuur trok zich terug, ging uit overleving veel te vroeg over in een herfstpatroon. Eikels zonder kiemkracht werden losgelaten, arbelen stonden zonder bladeren langs de weg, hopen bruine bladeren eronder. Er schuurde iets, het klopte niet. Met de woorden van Linda Wormhoudt viel voor mij opeens alles op zijn plek: aangezien ik deel uitmaak van de natuur en van het jaarwiel, was mijn ritme óók in de war. He he, ik snapte de onrust die ik voelde. Op mijn begrip volgde een innerlijke rust. 'Ga maar mee met het ritme, het is zoals het is, het komt wel weer goed.'

In deze nieuwsbrief het een en ander dat me inspireert, hopelijk jou ook, natuurlijk iets natuurlijks, en het overzicht van komende activiteiten.

Hartelijke groet,
Carin

Een snufje Awen

 

Maria Tenhemelopneming

Maria, de MoederGodin

Op 15 augustus wordt Maria Tenhemelopneming gevierd, de dag dat Maria door God in de hemel opgenomen werd.

In Chartres (Frankrijk) wordt deze dag op een bijzondere wijze gevierd. Al eeuwenlang wordt in de kathedraal Notre-Dame de Chartres een aantal heilige relikwieën bewaard: de Sancta Camisa, een kleed of sluier van Moeder Maria, en twee oude geneeskrachtige Maria beelden. Op Maria Tenhemelopneming worden een van de beelden en het heilige kleed in een processie door de stad gedragen. Na de mis in de de kathedraal kunnen de aanwezigen het relikwie aanbidden. Er wordt gebogen en geknield, aangeraakt en gekust.

Het roept het beeld op zoals ik heel oude tijden zie, de tijd waarin de Aardegodin of Moedergodin centraal in het leven en de dankbaarheid stond. Prachtig.

 

Tony Christie

Boekentip:
Labyrinth, Your Path to Self-Discovery

Tony Christie schreef een prachtig boek over het labyrint, met de titel 'Labyrinth - Your Path to Self Discovery'. In dit boek leidt hij je door het labyrint met kennis, ervaring en overweging.

Je kunt het labyrint leren kennen in combinatie met de symboliek van levenspad, chakra's, alchemie en nog meer oude en nieuwe invalshoeken. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een praktische oefening en een uitnodiging om je inzichten eens nader tegen het licht te houden. Tony geeft je een veilig startpunt, nodigt je uit naar de grens van je 'comfort zone' en helpt je voorbij die grens om dit nieuwe terrein te ontdekken.

Een boekengids die mij doet verlangen mijn levenspad verder te onderzoeken en die mij de moed geeft voorbij mijn huidige horizon te kijken. Tony's boek is vol wijsheid, liefde en aanmoediing. Echt een boek dat je keer op keer zult lezen en waarin je elke keer nieuwe dingen zult ontdekken.

Je kunt diepgaande boek met een leuke actie bestellen in de webshop van Monica Boschman. Wanneer je het boek Labyrinth (Engelstalig) van Tony Christie bestelt samen met zijn Labyrinth Wisdom Cards (Engelstalig), dan ontvang je gratis de Nederlandstalige handleiding bij de kaartenset.

Awen in woord


Aanwezigheid leert ons dat wat je vandaag doet, belangrijk is.
Je ruilt er immers een dag van je leven voor in.

- de Wijze in Dan Millman's Laws of Spirit

Natuurlijk!

 

Kastanjeboom in de dop

Jaarwiel: de tijd van de herfstequinox

Equinox betekent 'gelijke nacht'. Een meer Nederlands klinkend woord voor deze dag is 'evening'. Mooi woord vind ik dat. Op weg naar de winterse lange nachten duidt de herfstevening de dag aan dat licht en duister evenlang duren. Dit jaar is dat op zondag 23 september.

Een kernwoord bij de herfstevening is onsterfelijkheid. Een interessante tegenstelling tot wat je om je heen in de natuur gaat zien: het lijkt nu juist alleen maar te gaan over sterfelijkheid: bladeren vallen, bomen worden kaal, het weer wordt guur en koud.

Met de juiste blik kun je in dit jaargetijde die tekenen van onsterfelijkheid ontdekken. Diep verborgen in de zaden, noten en vruchten die elk jaar overvloedig door Moeder Aarde geschonken worden, ligt de kracht van de bloei en de oogst van het komende jaar.

Kijk eens met deze ogen naar de herfst en ontdek deze verborgen onsterfelijke aanwezigheid om je heen.

 

Nehalennia

Nehalennia, godin van onze verre voorouders

Wist je dat Nederland ook inheemse godinnen en goden kent? Een van die godinnen is bekend gebleven doordat ze in de Romeinse tijd vereerd werd. Haar naam werd vele malen vastgelegd in steen: Nehalennia.

In de provincie Zeeland zijn honderden votiefaltaren gevonden die aan deze godin geofferd zijn. Handelaren en reizigers die de Noordzee overstaken, eerden en dankten Nehalennia voor de veilige overtocht. Op de altaren wordt Nehalennia vaak afgebeeld met een hoorn des overvloeds en appels. Door deze attributen wordt ze een godin van vruchtbaarheid genoemd.

De naam Nehalennia is een Romeinse verbastering van haar inheemse naam. Over de betekenis zijn de meningen verdeeld. Er zou een Germaanse, Keltische of nog oudere herkomst kunnen zijn. Er worden betekenissen gegeven met ‘nevel’, ‘natheid’, ‘vernielen’, 'dichtbij', ‘zee’ en ook ‘schitterend’.

Een ding is zeker: Nehalennia wordt duidelijk vernoemd als Dea, als godin. Voor mij is zij Noordzee-godin, een van de oude hoedsters van onze Lage Landen aan de Zee.

Komende activiteiten

 

Tony Christie

Labyrint-tip:
workshop of persoonlijke sessie met Tony Christie

Zaterdag 15 september komt de Ierse labyrintwerker Tony Christie naar de Schaapshoeve in Langenboom (N-Br) voor de mooie workshop Labyrinth - Your Path to Self-Discovery. Tony heeft een diepe wijsheid die hij deelt met veel liefde en humor. Een heel bijzondere dag die verbindt en verrijkt.

De dag ervoor, op vrijdag 14 september kan je bij hem terecht voor een persoonlijke reading met zijn prachtige Labyrinth Wisdom kaarten of een Melchizedek Labyrinth healing sessie.

 

99x Winter Labyrinspiratie

Online labyrint workshop in de winter

In het najaar kun je je weer aanmelden voor de online workshop 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling. Vanuit je huiskamer 99 dagen op reis langs verschillende labyrinten, met achtergrondinformatie en oefeningen voor de vingerlabyrinten.

De online workshop start op vrijdag 2 november, kost €36 voor 14 weken, met 12 labyrinspiratie-uitnodigingen en inclusief verschillende vingerlabyrinten die je kunt afdrukken.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

 
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het leven is een reis en als je verliefd wordt op de reis, zal je altijd verliefd zijn

- motive_to_motion