Welkom bij Awen

1810 Cawen inspireert: vesica pices, voorouders, sleedoorn

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

Beste lezer,

Lange tijd vond ik het niks, herfst en winter. Als lentekind wilde ik lekker naar buiten, zon, groen! Nu kan ik genieten van de prachtige herfstkleuren en kijk ik uit naar de verstilling van de winter. Ik heb geleerd dat de winter een belangrijke tijd is van rust en dat juist het verdorren en verharden het land klaar maakt om het nieuwe voorjaar te ontvangen. Ik weet dat in het donker van de schijnbaar dorre aarde, de nieuwe lente al verborgen ligt.

Maar voordat het zo ver is: genieten van de herfst! Langzaam maar zeker kleuren de bladeren oranje en geel. Mijn ogen drinken de laatste zomerzonnekracht uit die gele bladeren op en slaan het op als extra zonnekracht voor de winter. Lekker naar buiten in wind en hopelijk regen (we liggen nog wat achter), door de bladeren lopen en genieten van het frisse gevoel op mijn gezicht.

In deze nieuwsbrief het een en ander dat me inspireert, hopelijk jou ook, natuurlijk iets natuurlijks, en het overzicht van komende activiteiten.

Hartelijke groet,
Carin Wennink

Een snufje Awen

 

vesica pisces

Vesica Pisces: samen creëeren vanuit heel in jezelf

Voor mijn man en mij symboliseert de vesica pisces onze relatie. Een cirkel is een symbool van heelheid. Net als de cirkel voelen wij ons heel in onszelf, compleet en heel zoals we zijn. We ervaren geen drang of verlangen dat we niet compleet zijn zonder een ander.

Als twee cirkels samenkomen (als we onze 'heelheden' bij elkaar brengen), ontstaat er iets nieuws. En als de cirkels elkaar tot het middenpunt overlappen, wordt dat gebied een vesica pisces genoemd. Letterlijk vertaalt betekent dat 'vissenblaas', absoluut onromantisch!

De vesica pisces is een veelzijdig symbool. Het staat voor de creatie van licht, het wordt gezien als creatiepunt, het is een symbool voor de geboortekracht van de godin of van de levenspoort van de vrouw. Dat begint al weer romantischer en krachtiger te klinken dan vissenblaas, toch?

Misschien kan je met dit beeld van de overlappende cirkels eens kijken hoe jij je tot jouw relatie(s) verhoudt. Hoe zien de cirkels en vesica's er voor jou uit?

 

ZwaanRune

Rouwvrouwe, Zieleman

Mooi passend bij deze tijd van het jaar ben ik gestart met de opleiding tot Rouwvrouwe bij Linda Wormhoudt.

In deze opleiding leer ik een visie op sterven en dood kennen vanuit een energetisch oogpunt. In haar werk put Linda uit het pré-christelijke gedachtengoed en filosofie van Noordwest-Europa. Naast een verrijkende en verreikende theorie krijg ik ook veel praktische handreikingen om met dit thema te werken.

Je vindt informatie over Linda Wormhoudt op www.soulritual.nl. Twee boeken die zij schreef waarin de dood besproken wordt, zijn Ademtocht, met prachtige korte verhalen, en Nevelvrouw, een bijzonder reisverhaal dat zich afspeelt in IJsland en waar de dood een rol speelt.

Uitgesproken


De herfst laat je zien hoe mooi het kan zijn om los te laten.

- (br)onbekend

Natuurlijk!

 

Vuur

Jaarwiel: de tijd van Samhain

Na de herfst-evening wordt het met grote stappen steeds vroeger donker. Het weer van kaarsjes, warme truien, dikke sokken, en met een potje thee en een goed boek op de bank. De tijd van Samhain (spreek uit: soo-wèn) komt er aan.

De Kelten kenden twee seizoenen, winter en zomer, en Samhain was hun nieuwjaarsfeest. Samhain was een moment om terug te kijken en voor te bereiden voor het nieuwe jaar. Samhain is ook een tijd van de voorouders. De sluiers tussen onze alledaagse wereld en de Andere Wereld zijn dun en nu kun je contact maken met de Andere Kant. We zien het terug in het hedendaagse christelijke Allerzielen en Allerheiligen.

Op 31 oktober, de vooravond van Samhain, kun je de voorouders gedenken door een extra bord aan tafel te dekken. Of blader eens door je oude fotoalbums en verbind je met hen die je voorgegaan zijn.

 

Sleedoorn

Sleedoorn, bewaker van donker en licht

De combinatie van de zwarte takken en witte bloesem maakt de Sleedoorn een beschermer van de balans tussen donker en licht. Als hoeder van de schaduwen geeft Sleedoorn je kracht en moed om je eigen schaduwen aan te kijken.  Een prima reisgezel voor de winterperiode.

De traditie van de Britse bomensjamaan Dusty Miller vertelt dat Sleedoorn je goede adviezen geeft en je vrolijk maakt. Je kunt er trouwens ook heerlijke sleedoornbessenjenever mee maken. Als je daar niet vrolijk van wordt...

Komende activiteiten

 

99x Winter Labyrinspiratie

Online labyrint workshop in de winter

In het najaar kun je je weer aanmelden voor de online workshop 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling. Vanuit je huiskamer 99 dagen op reis langs verschillende labyrinten, met achtergrondinformatie en oefeningen voor de vingerlabyrinten.

De online workshop start op vrijdag 2 november, kost €36 voor 14 weken, met 12 labyrinspiratie-uitnodigingen en inclusief verschillende vingerlabyrinten die je kunt afdrukken.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Coddiwomple:
doelgericht naar een nog onbekende bestemming reizen

- Oud-Engels woord