Welkom bij Awen

1902 Cawen inspireert: rouwvrouw, uitwisseling, voorjaarsschoonmaak

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

februari 2019

Beste lezer,

In deze tijd van het jaar ben ik me bewust van de bijzondere natuurkracht van wedergeboorte. Ook al is het nu nog koud en winters, tegelijkertijd kun je de kracht voelen terugkeren in de vorm van sneeuwklokjes of de voorzichtig zwellende boomknoppen.

Dit jaar na jaar zien gebeuren helpt me mijn eigen leven in cyclisch perspectief te zien. Het geeft me een vertrouwen dat er na de aardse dood op een of andere manier een wedergeboorte zal plaatsvinden. Het geeft me een voedingsbodem voor nieuwe beginnen, op elk moment van de dag en bij elke keuze in mijn leven.

En daamee begint deze nieuwe nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Carin

Een snufje Awen

 

rouwvrouw/zielenman

Rouwvrouw

Na vijf intensieve maanden heb ik eind januari bij Linda Wormhoudt de opleiding tot rouwvrouw/zielenman afgerond. We hebben het sterven uitgebreid besproken en onderzocht, gedragen door eeuwenoude gebruiken en tradities. Met een energetische blik keken we naar de processen die voor, tijdens en na het sterven plaatsvinden. Zo keken we naar de stervende, de rouwenden en de nabestaanden. Naast verdiepende kennis over het levenswiel, hebben we leren werken met het dodenwiel en rouwwiel, zoals ontwikkeld door Linda Wormhoudt.

Deze opleiding ervaar ik als een enorme verrijking voor mijn werk als drempelhoedster. Nog nooit eerder was die term me zo duidelijk en dierbaar, nu ik daar de wijsheid en het werk van de rouwvrouw/zielenman aan toe heb kunnen voegen.

Rouw vind je overigens niet alleen bij overlijden, maar ook bij grote veranderingen in het leven. Heb je vragen over hoe ik je zou kunnen ondersteunen, neem gerust contact met me op.

 

tulp

Uitwisseling

Eind januari was de uitwisselingsstudente van een Zuid-Spaanse school bij ons te gast. Spannend, gezellig en grappig genoeg: ook een beetje confronterend.

Wij hebben onze gast veel 'Nederland' laten zien. Boerenkool stamppot van oma, broodje kroket, fietsen naar school, dat soort dingen. Ook ons Nederlandse leven werd door Spaanse tienerogen bekeken. Ik keek met haar mee. Zijn wij of doen wij 'typisch Nederlands'? In bezigheden, in eten, in gedrag, in gesprekken? In onze woon- en werkplek?

Als een onbekende kijken naar mezelf, naar ons: ons ritme, onze eigenaardigheden, onze woonplek, onze levens. Ik werd geraakt door mankementjes in huis, van die rare dingen waar je op een of andere manier aan went, ze voor lief neemt en dan vergeet om er iets aan te doen. Op dat gebied heb ik nog wel wat klussen liggen en ik worstelde met dat gegeven. Voelde me tekortschieten, zelfs. Uiteindelijk gooide ik mijn handen in overgave in de lucht: so be it! In dit huis wordt geleefd! En daar hoort 'werk in uitvoering' bij, hoe lang het ook moge duren.

Waar ik uiteindelijk het meest door geraakt was, was dat gezellige, liefdevolle gezin waar onze gast een veilige en fijne logeerplek trof.

Interessante oefening, om je leven eens onder de loep te nemen door Spaanse tienerogen. Wat zou jij ontdekken?

Uitgesproken


"Smeed in de smidse van je ziel"

- Rollo May

Natuurlijk!

 

berk

Voorjaarsschoonmaak

Februari komt van het Latijnse woord februa, dat te maken heeft met zuivering en wassen. Ooit was maart de eerste maand van het jaar en voor het nieuwe jaar kon beginnen, moest al het oude opgeruimd worden. Naast de nog bekende voorjaarsschoonmaak wordt in mijn woonplaats in Brabant het 'vlooienstoken' gevierd. Op de eerste zondag van de vastenperiode wordt een brandstapel aangestoken, vroeger gemaakt van o.a. oud beddenstro met ongedierte.

Zuiveren van lichaam vindt ook een plek in deze tijd. Onze voorouders hadden aan het eind van de winter sowieso niet zo veel voedsel meer. Nu vinden we de zuivering van lichaam in de vastenperiode, die ook vaak (gedeeltelijk) in februari valt.

Loop eens door je huis. Breng wat je niet meer gebruikt naar de kringloop. Verkoop of geef weg. Geef jouw eigentijdse invulling aan de vastenperiode, voor lichaam of geest. Veeg met een bezem van berkentakken alle oude energie naar buiten. Schep ruimte voor het nieuwe!

 

sneeuwklokje

Jaarwiel: Imbolc
 

En, ben je al wakker? De aarde roept op weer wakker te worden, de kopjes boven de grond te steken en het groeiseizoen te starten.

Dit is de tijd van Brighid, een Keltische godin. In haar drievoudigheid is zij beschermster van huis en haard, staat zij voor goddelijke inspiratie en is zij hoedster van de smidse. Bij Brighid horen de voedende koe en het vroeg bloeiende sneeuwklokje. In Nederland kennen we haar als Brigida, zoals de Brigida bron in Noorbeek (LB) of de Sint Brigidakerk in Geldrop (N-Br).

Steek een witte of groene kaars voor Brighid aan, en vraag haar jouw smidse, jouw plek van transformatie (waar is dat voor jou?), te vullen met vuur en inspiratie.

Komende activiteiten

 

jaarwiel

Je kunt nog instromen:
Op stap met Moeder Aarde of Op stap met de bomen

De twee online trainingen zijn van start, maar je kunt nog tot woensdag 13 februari instromen.

  • Moeder Natuur doet je voor hoe je het creatieproces vorm kunt geven. Haar proces van geboorte, leven, dood en wedergeboorte is de spiegel van jouw proces van droom tot werkelijkheid.
  • Geen boswandeling is meer hetzelfde na het volgen van dit jaarwiel. Acht inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken.


Je ontvangt informatie, visualisaties en opdrachten digitaal. Je werkt vanuit je eigen huis en in je eigen omgeving. De training kost €72,- voor een heel jaar.Op deze pagina kun je je aanmelden en vind je meer informatie.

 

centrum van het labyrint

Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Je kunt dit jaar op twee dagen meedoen: zaterdag 18 mei of zaterdag 5 oktober. Meer informatie vind je hier.

 

Grange stonecircle

Siltrum re-treat week in Ierland

Reis langs en door de elementen en hervind je verbinding. Met de natuur en jouw natuur, met bron, ritme en ruimte. Ontdek labyrint, klank, jaarwiel. Herijk en verrijk je lichaam, geest en ziel. 's Morgens workshops, 's middags naar prachtige plekken die de workshop van die ochtend verdiepen.

Deze mooie reis vindt plaats van zondagavond 14 juli tot en met zaterdagochtend 20 juli 2019. Hier vind je alle informatie.

 

bellenblaas!

Behoefte aan een frisse blik?

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of het labyrint of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen

 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

ik kwam precies op tijd
voor mijn eigen leven

- Monica Boschman