Welkom bij Awen

1905 Cawen inspireert: klank-schaal, leren door worden, appels

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

mei 2019

Beste lezer,

Wat heerlijk hoe de techniek van tegenwoordig werkt. Als jij deze nieuwsbrief leest, ben ik op reis in Ierland. Voor ik wegging, heb ik de nieuwsbrief in de computer voor je klaargezet. Als jij dit leest, heb ik geen idee waar ik zal zijn. (Leuk vooruitzicht!)

Het is jaren geleden dat ik alleen op reis ging en ik moest moed verzamelen voordat ik werkelijk besloot te gaan. Maar hey, er wonen dierbare vrienden in Ierland, ik heb al vaker links gereden in een linkse auto, het Land zal me leiden. Dus ik stapte de drempel over en boekte met veel blijdschap mijn ticket. En wat denk je? Ik word opgehaald, mag blijven logeren, word teruggebracht. Voorzieningheid heeft mij in alles voorzien. Dankbaar ben ik op reis. Ik kijk er naar uit volgende maand nieuwe Ierse verhalen met je te delen.

Hartelijke groet,
Carin

Een snufje Awen

 

klankschaal

Een eigen klank-schaal

In april deed ik mee met de workshop 'Je eigen klankschaal smeden' van Ton Akkermans en zijn partner Carolina Schomper. Ton, klankmeester en leraar pur sang, schreef het bijzondere boek 'Het witte veld, zeven tonen van de stilte'. Hij beschrijft daarin een leven als monnik in Tibet, lang geleden, die op hoog en diep niveau met klank en klankschalen werkt. (Ik schreef er iets over in deze Cawen nieuwsbrief.) 

Ik wilde mijn klankschaal maken in de sfeer van dat boek, waarin de intentie tijdens het werken een grote rol speelt. Ik was dus niet zo gericht op de klankschaal op het eind, maar op de weg en het proces daarnaar toe. Dat heb ik geweten! Het proces was mooi, gaaf, pittig, leuk, gezellig, zwaar, prachtig, bijzonder. Het vroeg veel geduld en volharding. Ik ben mezelf meerdere malen 'tegengekomen' en heb mezelf elke keer weer wat beter leren kennen. Een mooi weekend met een zeer leerzaam proces en als dierbare bonus een prachtig klinkend zelfgemaakt klankschaaltje.

Zeer de moeite waard, zeker als je met klank werkt, om mee te maken en een dieper inzicht te krijgen over klankschalen en de kracht van klankwerk.

 

varenspiraal

Leren door worden

Marja de Vries is schrijfster van De Hele Olifant in Beeld,
Inzicht in het bestaan en de werking van Universele
Wetten en de Gulden Snede
en Samenlevingen in Balans,
Naar een toekomst in harmonie met de universele wetten. In een recente nieuwsbrief schrijft Marja over leren door ‘becoming’.

In het kort gaat leren door 'becoming' erover dat je dat wat je onderzoekt, wordt. Je kijkt niet meer alleen met je fysieke zintuigen naar je onderwerp, maar je verbindt je vanuit je energieveld met het onderwerp en je 'wordt' het. Interessant! In die staat, schrijft Marja de Vries, "is [het mogelijk] om ons eigen niet-fysieke lichaam te laten versmelten met dat andere niet-fysieke lichaam. Als dat lukt kunnen we in principe alles weten wat dat andere niet-fysieke lichaam weet, omdat als we energetisch versmolten zijn, we het ‘zijn’."

Meer weten over dit concept? In haar nieuwsbrief van april 2019 deelt Marja haar omschrijving van 'becoming', geeft richtlijnen hoe je te werk kunt gaan en ze geeft prachtige voorbeelden van mensen die met en door 'becoming' werkten: Leonardo da Vinci, Jacob Böhme, Charles Leadbeater, Viktor Schauberger, Barbara McClintock en Marcel Vogel.

Uitgesproken


'Ik ervoer dat achter het kleine zaadje een wereld zat die ik oerboom noemde. De kracht die elke boom heeft, naar dat voorbeeld ontstond de boom.'

- uit: 'het Witte Veld' van Ton Akkermans

Natuurlijk!

 

Appelbloesem

Godinnelijk schoon

Voorjaarsmaanden april, mei en juni zijn gewijd aan godinnen. April hoort bij Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Mei is vernoemd naar Maia, de mooiste van de zeven Pleiaden zusters. Juni is Iuno, de Romeinse hemelgodin van het licht. Deze grote godinnen zijn verbonden aan Liefde, Venus en de Appel.

De appel wordt weergegeven als symbool van liefde of juist als verboden vrucht. De originele bekenis van appel is 'ronde vrucht van een boom'. Dat maakt het definieren van vruchten uit oude manuscripten en geschriften nogal lastig. De ronde vrucht van een boom kan dan een appel zijn, maar ook een granaatappel, peer of zelfs de rood-met-witte-stippen paddenstoel.

Neus eens een rondje op internet en ontdek de appel in mythologische verhalen, oude sprookjes, hedendaags taalgebruik of in de kunst. Misschien heb je nog ergens een laat-bloeiende appelboom in de buurt. Neem eens een kijkje (en een reukje) van dichtbij van die prachtige Appelbloesem. Of eet er een en verbind je met die godinnen van de Liefde.

 

Groene Man

De mannelijke kracht van Beltain

Beltain is het jaarfeest van vruchtbaarheid; voor land en oogst, voor dieren en jongen, voor mensen en nazaten. Om deze vruchtbaarheid te creëeren, is een samenkomst van het vrouwelijke en het mannelijke nodig. In de meifeesten kun je het mannelijke element duidelijk terugvinden. Bij het meipaaldansen, waar prachtige gekleurde linten om de paal gedanst en gevlochten worden, toont de paal een fallische symboliek.

Ook vind je het mannelijke terug in de meifeesten waar de Groene Man centraal staat. Onder luid gejoel en gejuich wordt begin mei in Engeland 'Jack in the Green' of 'the Green Man', de stad binnengehaald. Hij is versierd met klimop en andere groene takken. In de bijbehorende optocht dansen 'chimney sweeps' (schoorsteenvegers) en Morris dancers, die met ingewikkelde stokken- of zwaardendansen de lente verder opzwepen en oproepen tot bloei te komen.

Op oude kerken of in de façade van oude huizen vind je wel eens een beeldhouwwerkje van een Groene Man. Half verstopt in het groen, met bladeren uit zijn mond of oren, kijkt hij met zijn natuurlijke mannelijke kracht de wereld in. Als je veel geluk hebt, zit er heel soms nog een Groene Vrouw in de buurt ook. Veel plezier met vinden, ze zijn er ook in Nederland!

Komende activiteiten

 

Appel

Over appel gesproken

De Appelboom is een van de acht inheemse bomen die je tegenkomt in mijn online training 'Op stap met de bomen'.

In dit jaarwiel leer je met acht informaties, visualisaties en wandelingen over de kenmerken en oude symboliek van acht bomen. Door kenmerken en symboliek te kennen, krijgt een boom al een diepere laag. Door het toevoegen van de dryade ('boomgeest') kun je ook een energetische laag ontdekken. De bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids. 

Dit zei een van de deelnemers over deze training:
"Elke ontmoeting met de bomen heeft me veel inzicht gegeven in de kracht van de bomen en zeker ook in mezelf. Ik ben aan deze mooie reis begonnen zonder dat ik wist wat het zou brengen. Ik heb versteld gestaan wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan. Het hele jaar heb ik me verbaast over de kracht van de bomen en ze heel vaak (op)gezocht en bewonderd. Bedankt Carin voor je mooie verhalen en meditaties. Ik heb genoten!" - Ed
  
Geen boswandeling zal meer hetzelfde zijn! In januari 2020 starten de volgende online jaartrainingen weer. Dan begint ook deze bijzondere Op stap met de bomen. Je kunt je al aanmelden, ik hou je op de hoogte.

 

samen

Ook een drempel over?

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 

Ga je of sta je? - Gernot Candolini

Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Je kunt dit jaar op twee dagen meedoen: zaterdag 18 mei of zaterdag 5 oktober. Meer informatie vind je hier.

 

Stiltrum in Ierland

Siltrum re-treat week in Ierland

Helaas hebben we de mooie Stiltrum reis langs en door de elementen in Ierland moeten annuleren. Hopelijk volgend jaar een nieuwe kans.

In de tussentijd ben je van harte welkom op de Schaapshoeve voor andere activiteiten, zoals de retraite dag op vrijdag 31 mei. Of ga met Jack mee naar het prachtige Großarltal in Oostenrijk, voor een heerlijke tai chi week! Kijk op de website van de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn, voor nog meer concerten, lezingen en workshops.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen

 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Waar je nu staat, is het cumulatief
van alle keuzes die je ooit maakte

- CW