Welkom bij Awen

1906: labyrint in een hooiberg, negatieve polariteit, bijen en papavers

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
juni 2019
Beste lezer,

Nadat ik in april de reisdrempel overstapte en de Voorzienigheid mij vervolgens in alles voorzag, voelde ik een diepe vreugde. De vreugde was gevuld met grote dankbaarheid dat ik mijn reis met vrienden zou maken. Tegelijkertijd was de vreugde gevuld met diep vertrouwen en een krachtig weten dat ik met net zo veel liefde en plezier alleen gereisd zou hebben. Ik vraag me hoe díe reis geweest zou zijn...

Oh! Wil je weten waar het Land me naar toe had gebracht toen je de vorige nieuwsbrief ontving? Ik mediteerde in de voortuin van mijn vrienden. De zon was al eventjes op en wierp prachtige stralen tussen de bomen. Vele vogels vlogen af en aan en zongen hun ochtendliederen. In de verte voer de pont over een schitterende zee naar het eiland in de baai. Heerlijk. (Of zoals ik me zo vaak vertyp: heelrijk!)

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Mount Brandon
Labyrint in de hooiberg

In de vorige nieuwsbrief beloofde ik je een nieuw Iers verhaal. Dit was een van de hoogtepunten van mijn reis:

Het begint met een geheimzinnige tip van een lerares. In het zuidwesten van Ierland, zegt ze, op het schiereiland Dingle, ligt bij een beroemd oud kerkje een nog ouder stenen labyrint. Echt iets voor mij, maar ze weet niet meer waar het is. Geen probleem: google is mijn vriend, dus ik kruip achter mijn pc en start een digitale speurtocht. Ierland ligt vol met oude kerkjes en uiteindelijk vind ik twee bijzondere oude kerkjes die goede kandidaten zouden kunnen zijn. Ik speur aandachtig verder. Behalve het labyrint met de prachtige oude appelboom achter St Mary’s kerk in het plaatsje Dingle, vind ik niks over labyrinten op Dingle. Creatief omgaan met zoektermen levert niks op. Ik zoek naar het labyrint in de hooiberg en ik laat het maar even los.

Maar het laat míj niet los. Ik ga binnenkort naar Ierland en het... [verder lezen]
 
  zo maar een mooie steen
Uit de negatieve polariteit stappen

In het prachtige boek 'Bowl of Light' (Nederlandse titel: Kom van Licht) schrijft Hank Wesselman over de Hawaiiaanse wijsheid zoals hij van zijn Hawaiiaanse vriend doorgekregen heeft. Deze hoeder van de inheemse wijsheidstraditie spreekt over 'in de negatieve polariteit' stappen ('stepping into the negative polarity'). Wat een wondermooi beeld!

Allereerst raakt me het er in stappen. Dat impliceert meteen dat je er ook weer uit kunt stappen. Waar je ook in verzeild geraakt bent, je kunt er weer uit.
Het stappen duidt voor mij op een bewuste keuze: jij hebt de stap erin gezet, ook al was dat misschien onbewust. Je kunt als je dat wilt -bewust- de stap eruit zetten. Want een polariteit verhaalt over een tegenover: er is dus ook een andere polariteit waar je in kunt stappen.
Tegenover de negatieve polariteit staat een positieve polariteit. De polariteiten roepen op bewust te zijn over je keuzes en vrije wil, over je bestemming in eigen hand nemen en er zelf vorm aan geven. Daar in te stappen en voor te gaan staan.

Waar wil jij in stappen? Of uit?
 
  Hunebed D14 Eexterhalte
Verfrissende eerlijkheid in het nieuws

Eind april is een van de dekstenen van een hunebed gevallen. In een reactie zegt een woordvoerder: "De stichting onderzoekt hoe het hunebed gerepareerd kan worden. Het monument is in de jaren 90 gerestaureerd, maar het werd toen door een andere organisatie beheerd. "We weten niet precies hoe het toen is gerestaureerd en wat er precies is gedaan", vertelt Bezuijen."

Blijkbaar was dat onprofessioneel. Hoe kan je dat nu niet weten? De Mainzer Beobachter (Jona Lendering, leraar geschiedenis en schrijver over de oudheid) werd gevraagd of hij daar niet verontwaardigd over was. Hij schreef zijn antwoord in een aardig artikeltje, waarbij hij het verfrissend vond dat er gewoon werd gezegd iets niet te weten. Er is al genoeg onduidelijk of zelfs onwaar nieuws in de media.

Zijn artikel eindigt met: "Juist daarom trof de openheid van Het Drentse Landschap me. Als je het niet weet, dan zeg je het gewoon, ongeveer zoals een leerkracht op een goede vraag kan antwoorden “Dat weet ik vandaag niet maar volgende week heb ik het opgezocht.” Dus nee, ik kan niet verontwaardigd zijn."

Laten we wat vaker leerling en leraar zijn.
 
Uitgesproken

"We moeten onthouden," zei hij,
"dat niet één ding heilig is.
Dat komt omdat alles heilig is."


- uit: 'The Bowl of Light' van Hank Wesselman
 
Natuurlijk!
  Bzzzz!
Bijen in de papaver

Na de zachte bloei van de Japanse kers in april kijk ik uit naar de oranje vuurkracht van de papavers in mei. Dit jaar waren het er superveel. Genieten!

Ook voor de bijen. Zij hielden er een feestje in. En omdat het gewoon zo leuk is om met jullie te delen, heb ik een kort filmpje(1m13s) gemaakt van twee blije bijen in de papaver. Het gezoem van deze twee kleine grote alchemistjes is prachtig.
 
  appeltje
Midzomer: rijping en genieten

In die eerste weken van mei was opeens alles groen. Alle planten hadden hun eigen tint groen aangetrokken, doorspekt met bloesem in frisse kleuren. Bijna tastbaar hing de zinderende kracht van beltain in de lucht.

Nu nadert midzomer, op 21 juni. Flora en fauna zijn bevrucht. Met de juiste voeding en verzorging zal het nieuwe tot wasdom komen. Midzomer is de tijd van rijping. Een tijd die uitnodigt tot vertrouwen en dankbaarheid. Vertrouwen in de overvloed die al zichtbaar is. Dankbaarheid voor de overvloed die komt. Een tijd voor genieten van zonnekracht en buiten zijn, omhuld door de groene liefdekracht van Moeder Natuur.
Meer over midzomer:
St Anna (spinsels, juni 2016)
Midzomer: zonnegodin Áine (spinsels, juni 2017)
Midzomer, feest van licht en donker (spinsels, juni 2018)
 
Komende activiteiten
  Aarde
Midzomerzonnewende
met Aarde ceremonie


Op de avond voor midzomer ben je van harte welkom voor een viering van de terugkeer van het donker. Een moment om bewust te zijn van de kracht van donkerte en de mogelijkheden die in het donker verborgen liggen. Dat alles onder de krachtige hoede van het midzomerlicht.
 
De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midzomer in het bijzonder. Je ontvangt een onderzoeksvraag, die je mee kunt nemen bij je wandeling in het labyrint of bij je verblijf in de steencirkel. Er is ruimte om een orakelkaart te trekken en uiteraard kun je met je eigen gevoelens en gedachten je verbinding met midzomer maken..

Van harte welkom op donderdagavond 20 juni op de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn, in Langenboom (N-Br). Klik hier voor aanmelden en meer informatie.
 
  zet een stap
Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Heb je deze leuke workshop gemist op 18 mei? Op zaterdag 5 oktober geven we 'm nog een keer. Meer informatie vind je hier. Van harte welkom.
 
  samen
Uit de negatieve polariteit stappen?

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Een overvloed van zijn voedt de ziel

- Paardenkastanje
Tree Angel Oracle, Fred Hageneder