Welkom bij Awen

1907 Cawen inspireert: een kom van licht, steencirkels, Zwarte Kaat

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
juli 2019
Beste lezer,

Elk jaargetijde heeft zijn charme en ik kan genieten van elk seizoen. De laatste jaren ontdek ik een voorkeur voor de seizoenen waar ik de meeste beweging vind: lente en herfst. Deze zomerse maanden vragen tijd voor rijping en de warmte vertraagt mjin bezigheden. Ik ervaar het een beetje als een periode van afwachten tot er weer beweging komt.

Dus zelf maar in beweging komen! Mijn keteltje met ideeën en plannen borrelt vrolijk op het vuur van inspiratie en regelmatig komt er wat bovendrijven. Heerlijk om mee aan de slag te zijn.

Wat doe jij in de zomermaanden?

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Kom
Een kom van licht

In de vorige nieuwsbrief schreef ik over de polariteiten uit het prachtige boek 'Bowl of Light' (Nederlandse titel: Kom van Licht) van Hank Wesselman. Er was nog iets in dit boek dat me diep raakte.

De schrijver krijgt een houten kom van de Hawaiiaanse Elder. De Elder vertelt dat dit symbool staat voor de kom van licht, het licht dat een geschenk is van je onsterfelijke spirit bij je geboorte. "We hebben allemaal een kom van licht, met licht dat ons voedt en steunt tijdens ons leven. Maar soms, als we eens liegen, stelen, anderen kwetsen, is het alsof we een steen in onze kom leggen. Dan dimmen we het licht elke keer een beetje, tot het bijna weg is. En weet je wat we dan doen?" De Elder neemt de kom, houdt hem ondersteboven en begint heftig te schudden. "We gooien het er gewoon uit!!" zegt hij schaterlachend. Hij draait de kom weer om. "Je begint opnieuw met je kom van licht, maar met meer bewustzijn, meer liefde."

Ik hou van dit eenvoudige beeld. Er is altijd licht. En soms lijkt het gedimd te worden. Dan hoef je de kom alleen maar om te keren, leeg te schudden en opnieuw te beginnen. Dat kan altijd. Elk gewenst moment kun je je kom leeggooien en het licht weer laten stromen.
 
  Drombeg
Steencirkels in verbinding

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door steencirkels. Wie maakte ze? Waarom? En hoe? Ik heb er een redelijk aantal bezocht en mijn lief en ik hebben zelfs een steencirkel aangelegd bij ons centrum voor persoonlijke groei en welzijn.

In Ierland bezocht ik de Drombeg steencirkel. Mijn insteek is om zo open mogelijk een plek te bezoeken en dat wat ik zie en voel nieuwsgierig te ontvangen. Dit keer was ik zeer verrast: het voelde alsof ik de steencirkel van de Schaapshoeve binnenstapte! Nu is Drombeg ongeveer even groot (9 meter doorsnede), ook uitgelijnd op de winterzonnewende (ondergang i.p.v. opkomst zoals bij ons) en heeft ook een kleine platte steen om het midden te markeren. Maar er zijn natuurlijk ook duizenden jaren en kilometers verschillen tussen die twee. Ik genoot van dit verrassende gevoel en de prachtige plek van Drombeg.

Enkele weken later en ik was al een paar keer in onze steencirkel geweest. Op een gegeven moment liep ik de steencirkel in en ik was weer verrast: ik voelde me opeens in Drombeg! Blijkbaar ligt er een verbinding tussen die twee. Nieuwe vragen om over te mijmeren...
Meer weten over de Negen, onze steencirkel?
Hier vind je foto's, filmpjes, achtergronden en informatie over bezichtigen.
 
Uitgesproken

"Kijk naar je voeten. Je staat in de hemel.
Als we aan de hemel denken, zijn we geneigd naar boven te kijken.
Maar de hemel begint eigenlijk bij de aarde.


- Diane Ackerman
 
Natuurlijk!
  De Heksenboom van Zwarte Kaat
De heksenboom van Zwarte Kaat

In de online training Op stap met de bomen werken de deelnemers rond midzomer met de Grootmoederkracht van de Lindeboom. Een andere boom met diezelfde grootmoederkracht is de Beuk. Ik ging op bezoek bij een heel bijzondere beuk: de heksenboom van Zwarte Kaat.

Zwarte Kaat had een roversbende in de 16e eeuw. Bij een van de overvallen stal ze een baby'tje, dat ze opvoedde als haar eigen zoon, Thomas. Toen Thomas een jaar of 18 was, zwierf Zwarte Kaat weer in het gebied waar ze hem gestolen had. Ze overviel met haar bende de Abdij van Postel, maar werd verslagen door Floris ten Vorsel, de oudere broer van Thomas. Thomas werd met zijn familie herenigd, Zwarte Kaat werd ter dood veroordeeld. Haar graf kreeg geen kruis, maar een beuk, die uitgroeide met grillige vormen. Een ware heksenboom.

Prachtige legende van eigen bodem.
En een werkelijk prachtige beukeboom!
 
  megaliet in het midden van een steencirkel
Freyr, midzomer god

Uit de Noordse mythologie verschijnt rond midzomer de volle kracht van Freyr ten tonele. Een god die verbonden is met heilig koningschap, viriliteit en voorspoed, met zonneschijn en mooi weer. Hij wordt weergegeven als een vruchtbaarheidsgod met een duidelijke fallus of fallische vormen. Freyr schenkt stervelingen 'vrede en geneugte'.

Om zijn zegen op te roepen kun je hem goud, honing of appels geven. Soms werd de laatste schoof graan van het veld voor hem bewaard. Ook een gewei vindt Freyr leuk, hij is tenslotte verbonden met het heilig koningsschap.
 
Komende activiteiten
  Tony Christie
Tony Christie: Labyrinth, Your Path to Self Discovery

Kennis, ervaring, reflectie... én plezier!

In 2019 komt de humorvolle Ierse labyrintwerker Tony Christie weer naar de Schaapshoeve om zijn brede kennis en diepe wijsheid in en met het labyrint te delen. We hebben zijn workshops ervaren als prachtige verbindende dagen, waar het labyrint de aanwezigen samenbracht. Onder Tony's bezielende leiding kan je een bijzondere vorm van Oneness ('Eenheid') en 'Connectedness' ('Verbondenheid') ervaren.

Naast het bijwonen van de workshop kun je ook bij Tony en/of zijn vrouw Fionnuala terecht voor individuele sessies op vrijdag 13 september. Tony geeft sessies Melchizedek Labyrinth healing en doet readings met zijn prachtige Labyrinth Wisdom Cards. Fionnuala geeft Soul Connection Readings. Je vindt de informatie bij Partners & Behandelingen op de Schaapshoeve website.
 
  zet een stap
Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Op zaterdag 5 oktober ben je van harte welkom voor deze fijne workshop in en met het labyrint. Meer informatie vind je hier.
 
  samen
Ook je kom leegschudden?

Wil je ook je kom van licht leegschudden en het licht weer voluit laten stromen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  BronBloem
BronBloem, een kom van liefde

Mijn reis naar Ierland en het boek Kom van Licht waren twee inspiratiebronnen voor deze BronBloem. 

Deze handgemaakte bloem kun je gebruiken om jezelf te verbinden met Bron. Bron is Liefde, Liefde is de zachte pure kracht die iedereen en alles draagt. De bloem lijkt op een lotusbloem. De wortels van een lotus staan in de modder, maar het wateroppervlak draagt de prachtige lotusbloem. De groene laag van de gehaakte bloem verwijst naar de bouwstenen waarop je jouw leven leeft en naar het modderige moeilijke in je leven. Roze is de kleur van liefde. De roze blaadjes omhullen en bieden bescherming. De witte cirkel staat voor Bron, jouw Bron, de Bron. Daar waar je Eén bent met het Al, daar waar je pure Liefde Bent.
 
Je kunt deze BronBloem overal mee combineren: met meditatie of gebeden, op een altaar of nachtkastje, met een jaarwiel of levenswiel, etc.
 
De BronBloem is ontwikkeld door Carin Wennink en is handgemaakt door Thea Wennink. Een BronBloem kost €22,- per stuk, exclusief verzendkosten. Ze worden op bestelling handgemaakt. Levertijd 1-2 weken.

Bestellen? Meer informatie? Bekijk de informatie op de website en we horen het graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Hartelijke groet
  moi! uit de oude doos, 2011, in een bijzondere beuk
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms zit je in een donkere plek
en denk je dat je begraven bent,
maar in werkelijkheid ben je geplant

- (br)onbekend