Welkom bij Awen

1908 Cawen inspireert: better than this, ketel van wijsheid, natuur in de kerk

 
welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
augustus 2019
Beste lezer,

Wat me zo treft aan het reizen met een tent, is de eenvoud van alles. Je hebt feitelijk maar heel weinig nodig. Een dak boven je hoofd, een slaapplek, iets te eten.

Belangrijk om elke reis waarheen dan ook te laten slagen: goed reisgezelschap. Het is fijn om samen te reizen, nieuwe ervaringen te delen en herinneringen te maken. Hoe dan ook, met wie dan ook: je bent zelf je beste reisgezelschap.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Verrassing
How can it get even better than this?

Toen mijn Ierse vriend en ik in april het labyrint in de hooibergvonden, sloot ik het verhaal af met de vraag: "Hoe kan het nog beter worden dan dit?"

Lees deze vraag niet als een eindpunt. De uitnodiging is om de vraag te lezen als een oproep. Een oproep aan het universum om jou te laten zien op welke onverwachte, onvoorstelbare, verrassende manier het leven voor jou nóg mooier kan worden. 

Hoe kan het voor jou nog beter worden dan dit?
 
  toverketel
Een verhaal uit Wales

Voor op een luie zomeravond, met een kop thee of glas wijn. Een verhaal uit lang vervlogen tijden.

Er leefde eens een moeder. Ze had twee kinderen: een mooie dochter en een lelijke zoon. De moeder besloot om toverdrank te maken die haar zoon de gave van wijsheid en poëzie zou geven. Niemand zou zich dan nog af laten leiden door de lelijkheid van haar zoon, maar luisteren naar zijn wijsheid. Ceridwen, want zo heette de moeder, gebruikte haar toverketel om de toverspreuk te bereiden. Ze reisde door het hele land om de zeldzame kruiden en ingrediënten te vinden die toverspreuk zouden vervolmaken en ze sprak vele spreuken boven de ketel. Deze Ketel van Wijsheid en Inspiratie moest... [verder lezen]
 
Uitgesproken

"Overvloed is niet iets dat je verwerft. 
Overvloed is iets waar je je op afstemt."


- Wayne Dyer
 
Natuurlijk!
  OLV ter Eik
Natuur in de kerk

De band van onze verre voorouders met een vrouwelijk-goddelijke kracht - noem het Moeder Aarde of de Godin - heeft na de komst van het christendom nieuwe vormen gezocht. Een van die vormen werd Moeder Maria, bijvoorbeeld de Maria die op mirakuleuze wijze verscheen in een boom.

De boom was vaak een Linde, een boom met een zachte uitstraling en hartvormige bladeren. Vaak vind je kleine Maria kapelletjes in de schaduw van een Linde of aan een Lindeboom gemaakt. In Uden (N-Br) heeft de Kruisherenkapel een altaar voor OLV ter Linde. In mei 2019 kreeg ze na 300 jaar weer een Linde op het OLV pleintje.

Maria verscheen niet alleen in Lindebomen, maar ook in eikenbomen. De Maria kapel van de Christus Koning kerk in Meerveldhoven (N-Br) is gewijd aan OLV ter Eik. Ze wordt daar geëerd inclusief eikenboom in de kapel. De boom is versierd met rozenkransen en metalen hartjes. In de boom een prachtige Maria met Kind, klaar om gehoor te geven aan je gebeden.

Prachtig hoe oude en nog oudere levenswijsheden samen kunnen blijven komen op een gezamenlijke plek.
 
  graan
Lughnasad: overvloed en offer

Lughnasad is het feest begin augustus dat gewijd is aan Lugh, een belangrijke god in de Ierse mythologie, In de verhalen wordt hij weergegeven als krijger, koning, vakman en een redder. Hij is verbonden aan eed, waarheid en wet, de kwaliteiten horend bij een koning. Op basis van een etymologische gedachtenkronkel - die nu niet meer overal wordt gevolgd - wordt hij gezien als zonnegod. Wel een heel passende titel bij dit jaargetijde. Als zonnegod werd ook hij wel verbeeld in de laatste schoof van het graan.

Oude volkeren zagen het graan als een manifestatie van de vegetatiegod. Bij het oogsten van het graan, stierf de vegetatiegod. Om zijn opoffering en terugkeer te bewerkstelligen, werd het oogsten met rituelen omringd. De laatste schoof liet men staan of werd juist tussen boeren heen en weer gegeven tot het laatste veld geoogst was. Soms werd de laatste schoof bewaard en dankbaar verzorgd tot het volgende zaaiseizoen.

Je kunt de overvloed vieren door met de eerste appels een taart te bakken en deze te delen met je dierbaren. Een glas appelsap of appelcider maakt je feest compleet. 
 
Komende activiteiten
  Tony Christie
Tony Christie: Labyrinth, Your Path to Self Discovery

Kennis, ervaring, reflectie... én plezier!

In 2019 komt de humorvolle Ierse labyrintwerker Tony Christie weer naar de Schaapshoeve om zijn brede kennis en diepe wijsheid in en met het labyrint te delen. We hebben zijn workshops ervaren als prachtige verbindende dagen, waar het labyrint de aanwezigen samenbracht. Onder Tony's bezielende leiding kan je een bijzondere vorm van Oneness ('Eenheid') en 'Connectedness' ('Verbondenheid') ervaren.

Naast het bijwonen van de workshop kun je ook bij Tony en/of zijn vrouw Fionnuala terecht voor individuele sessies op vrijdag 13 september. Tony geeft sessies Melchizedek Labyrinth healing en doet readings met zijn prachtige Labyrinth Wisdom Cards. Fionnuala geeft Soul Connection Readings. Je vindt de informatie bij Partners & Behandelingen op de Schaapshoeve website.
 
  zet een stap
Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Op zaterdag 5 oktober ben je van harte welkom voor deze fijne workshop in en met het labyrint. Meer informatie vind je hier.
 
  samen
Innerlijke reisbegeleiding

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het belangrijkste ingrediënt voor succesvolle magie ben je zelf

 - Patricia Telesco