Welkom bij Awen

1909 Cawen inspireert: spontane ontmoetingen, drie rivieren, donker en licht

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen

september 2019

Beste lezer,

In de vorige nieuwsbrief sprak ik over reizen met een tent en de eenvoud daarvan. De camping buurvrouw en ik kwamen op drie fijnste dingen van thuis: slapen in je eigen bed, douchen onder je eigen douche en een kop thee met een druk op de knop. Wat zijn jouw favoriete zaken van thuis die je op reis mist?

De ideeën die in de zomer opgeborreld zijn of al wat langer in de ketel sudderen, zet ik in september op een rij. De eerste nieuwe activiteiten zijn voor je klaargezet in de agenda. Ik heb er al zin in!

Waar ik heel enthousiast je aandacht voor vraag, is de nieuwe prachtige online training Pas op de plaats. Ik wijd er meteen een stukje aan in deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Carin

 

Pas op de plaats

Nieuwe online training: Pas op de plaats

De laatste tijd kun je in de media steeds vaker een artikel tegenkomen over lichtvervuiling. In september 2018 las ik er een artikel over waarin de journalist zich afvroeg of we als mensheid onze plaats in het Universum zijn kwijt geraakt doordat we de sterren niet meer zien. Dat raakte me. Ik draaide het om en stel jou nu de vraag: Helpt het kijken naar de sterren jou bewust te zijn van je plaats in het Universum?

In Pas op de plaats ga je op onderzoek uit naar jouw plaats in het Universum. Het is een in beweging komen door te onderzoeken waar je staat. In deze praktische training onderzoek je waar je staat in verhouding tot je omgeving. Van je lichaam tot het universum, van je achtertuin tot de maan en de sterren. Leren waar de windrichtingen zijn, hoe de zon op jou straalt, waarom je de maan soms 's morgens en soms 's middags ziet. Vooral gaat het erom deze gegevens te verbinden met jou: met je lichaam, met de plek waar je woont, werkt, reist. Je onderdeel voelen van de natuur en je verbonden weten met het heelal.

Deze mooie online training vol praktische oefeningen, interessante weetjes en leuke opdrachten gaat eind januari 2020 van start. Je betaalt €72 voor negen modules die je verspreid over een jaar digitaal ontvangt. Voor meer informatie en aanmelden ben je welkom op deze webpagina of bel me: 06 11 58 72 04.

'n Snufje Awen

 

Moel Ty Uchaf

Spontane ontmoetingen

Na het bezoek aan een oude grafheuvel in Wales raakten we met een Welsh echtpaar aan de praat: als we van steencirkels hielden, dan moesten we zeker naar Moel Ty Uchaf, op een heuveltop bij Llandrillo.

Een dag later bestudeerden we het bord met de plattegrond op de kleine parkeerplaats in Llandrillo. Een jonge vrouw met een kindje in de kinderwagen vraagt of we hulp konden gebruiken? Oh, de steencirkel! Haar advies was een wandelkaart te gebruiken, want je wilde daar boven niet verdwalen. We konden die van haar vader wel lenen, die woonde om de hoek. Vijf minuten later was ze terug met de kaart. Teruggeven? Leg maar in de openbare wc, bij het aankleedkussen. Haar vader was toch aan de beurt om de wc's te verzorgen, dan zou hij hem vanzelf vinden. Wow!

Op weg naar de heuveltop passeerden we een mooie cottage waar een man in de tuin aan het werk was. We kregen de puntjes op de i voor de wandelroute naar de steencirkel. Als we terugkwamen en hij was er nog, moesten we maar even langskomen. Dan kregen we een kop thee. (Zo leuk in het Engels: I'll put the kettle on!)

De steencirkel was prachtig en op weg terug werden we door de man uitgenodigd voor een kop thee. De kinderen kregen warme chocolademelk. In de voortuin, met blik over het prachtige dal, ontstond een geanimeerd gesprek over steencirkels. Onze gastheer vertelde dat hij een roman geschreven had waar deze steencirkel op de heuveltop een rol speelde. Ook zijn ideeën waarom en hoe een steencirkel gebouwd zou kunnen zijn, kwamen aan bod. Of we een exemplaar wilden hebben? Natuurlijk! Wat een cadeau!

Met het boek in de rugzak en de landkaart op het aankleedkussen, reden we terug naar de camping. Dankbaar voor drie prachtige ontmoetingen naar een onvergetelijke plek.

Spontaan een praatje maken?
Doen!

 

Drie rivieren

Nog een verhaal uit Wales:
Het verhaal van drie rivieren

In de nieuwsbrief van augustus deelde ik een verhaal uit Wales. Op reis door Wales kwam ik een nieuw verhaal tegen.

Het informatiebord bij het reservoir verhaalde over drie zusters die in drie rivieren veranderen. Een speurtocht op internet levert de mooie legende op, en ook een prachtig animatiefilmpje dat het verhaal vertelt. Ik heb het verhaal vertaald en ik ben zo vrij geweest de originele foto’s te verwijderen en eigen (Welshe) foto’s toe te voegen. 

 

Uitgesproken 

Hou van waar je bent

Natuurlijk!

 

kastanje

Evening: balans in donker en licht

Bij de herfstevening komen de winterse lange nachten er nu echt aan. Na deze dag (maandag 23 september) is de dag meer gevuld met donker dan met licht.

Een kernwoord bij de herfstevening is onsterfelijkheid. Een interessante tegenstelling tot wat je om je heen in de natuur gaat zien: het lijkt nu juist alleen maar te gaan over sterfelijkheid: bladeren vallen, bomen worden kaal, het weer wordt guur en koud.

Kijk of je onsterfelijkheid kunt ontdekken in de herfst. Diep verborgen in de zaden, noten en vruchten ligt de kracht van de bloei en de oogst van het komende jaar.

Waar vind jij jouw onsterfelijkheid?

 

Plataan

Schaduw is donker en licht

Denkend over de equinox en balans tussen donker en licht, kwam de Plataan spontaan bij me langs. Je herkent de Plataan aan het vlekkerige patroon van lichtgroen tot donkerbruin op de stam. Het lijkt op het camouflagepatroon van een legeruniform (de Plataan was daar vast de originele inspiratiebron voor). De boom wordt al eeuwen in de kunst geroemd om zijn schoonheid en vooral: schaduw. De brede bladeren maken een bladerdek dat hier en daar een zonnestraal doorlaat, zodat er onder de bladeren een vermenging is van donker en licht. Heel equinox!

De Plataan laat trouwens een knap staaltje onsterfelijkheid zien. De stam groeit uit de bast en laat stukken bast van de stam los om te kunnen groeien. De bast met daarin de opgeslagen afvalstoffen wordt afgeworpen en een frisse groene nieuwe bast komt tevoorschijn. Net als een slang die zijn huid afwerpt, toont de Plataan hoe het oude achter te laten en met het nieuwe voor de dag te komen.

Komende activiteiten

 

zet een stap

Labyrinspiratie labyrint workshop

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Deze workshop laat je het labyrint ervaren in twee delen: in de ochtend kennismaken met het labyrint; in de middag in en met het labyrint aan de slag met je levenspad.

Op zaterdag 5 oktober ben je van harte welkom voor deze fijne workshop in en met het labyrint. Meer informatie vind je hier.

 

WLW

Labyrinspiratie online workshop:
99x Winter Labyrinspiratie Wandeling

In deze online workshop kun je kennismaken met het labyrint: je leert hoe je een labyrint kunt gebruiken, je leert hoe je een labyrint tekent en je maakt kennis met een aantal verschillende labyrintvormen.

Je kunt thuis in je huiskamer, je studeerkamer of vanuit je luie stoel meedoen. Elke negen dagen ontvang je een e-mail met de labyrinspiratie-uitnodiging voor de daarop volgende negen dagen. Ik stuur daarin ook een document van een vingerlabyrint dat je kunt afdrukken.

De online workshop start op zaterdag 2 november 2019 en kost €36 voor 14 weken. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naaar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vind je hier.

 

samen

Een gepland praatje maken? Het oude achterlaten?

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

Vooruitblik naar 2020

 

Cawen Online trainingen

Cawen online trainingen

In januari starten de online trainingen weer. Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. Er zijn drie online trainingen:

  • Nieuw is de training Pas op de plaats. Je hebt er al over kunnen lezen in deze nieuwsbrief. In beweging komen door te onderzoeken waar je staat. In deze training onderzoek je waar je staat in verhouding tot je omgeving. Van je lichaam tot het universum, van je achtertuin tot de maan en de sterren. Opnieuw leren waar de windrichtingen zijn, hoe de zon op jou straalt, waarom je de maan soms 's morgens en soms 's middags ziet. Vooral gaat het erom deze gegevens te verbinden met jou: met je lichaam, met de plek waar je woont, werkt, reist. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je verbonden weten met het heelal.

Twee online trainingen draaien al even mee en zijn natuurlijk ook volgend jaar weer voor je beschikbaar:

  • In de training Op stap met Moeder Aarde kun je zien hoe de natuur je voordoet hoe je het creatieproces vorm kunt geven. Zij laat je elk jaar zien hoe het patroon van geboorte, leven, dood en wedergeboorte eruit ziet. Tegelijkertijd kun jij ontdekken hoe je jouw plannen tot werkelijkheid kunt laten komen. Acht inheemse godinnen tonen je dit proces.
     
  • In de training Op stap met de bomen leer je over de kenmerken en symboliek van acht inheemse bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn. De bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met deze bijzondere gewone bomen als je gids.

De online trainingen starten op 1 februari 2020. Elke training kost €72 voor 12 maanden. Meer informatie vind je via deze webpagina.

 

Cawen bomendag

Ontsluier de boodschap van je favoriete boom

Op zaterdag 6 juni kun je nader contact leggen met je favoriete boom. Deze bomendag reis je door de lagen en maak je op verschillende manieren dieper kennis met je favoriete boom.

Het fundament van de dag is een korte lezing 'naar bomen kijken met de ogen van een bomensjamaan'. Je leert over bomen vanuit de eeuwenoude traditie van de Britse bomensjamaan Dusty Miller 13th. Daarna ga je binnen en buiten aan de slag om op verschillende manieren nader kennis te maken met je boom. Je ontsluiert de boodschap die deze speciale hoeder vandaag voor jou heeft.

Heb je geen favoriete boom, maar wil je er wel eentje ontmoeten? Laat je verrassen door een bomen orakelkaart en werk deze dag met de boodschap van die boom.

De bomendag kost €65 en duurt van 10 tot 16:30u. Meer weten? Aanmelden?
Klik op de foto of volg deze link.

Hartelijke groet

 

moi!

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

 

 

Vreemd genoeg komen de afbeeldingen nu niet meer goed op de pagina.
Je kunt er nog steeds op klikken om naar de bijbehorende pagina te gaan.

De Cawen nieuwsbrief valt gelukkig wel in de goede layout in je mailbox!
Wil je dat ook, kun je je hier aanmelden.
De rest gaat dan vanzelf.

 

 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Van ale paden die je in het leven kiest,
zorg ervoor dat er een paar ongebaand is

- John Muir