Welkom bij Awen

1911 Cawen inspireert: LindeMoeder, herinneringen, rood met witte stippen

 
welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
november 2019
Beste lezer,

We zijn wat stiller dan gewoonlijk. Dichtbij verloren we een dierbare. We zijn nu op zoek naar een nieuw normaal. Samen delen huilen en ook lachen we veel. Enorme warmte en liefde ontvangen we van familie en vrienden. Het steunt ons door deze eerste tijd. Tot mijn schrik kwam de rouwvrouw opleiding die ik vorig jaar volgde, ook zo maar opeens van pas. Ik vond er steun in. Ook mijn overtuigingen en ideeën over sterven en zielenfamilies dragen mij in deze tijd.

Dat nieuwe normaal, dat laat nog wel even op zich wachten. Ondertussen gaan we samen door met genieten van het moois dat het leven ons geeft.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
 
De LindeMoeder vertelt bij Maria ter Linde

In de Udense Kruisherenkapel vind je een kapel gewijd aan Onze Lieve Vrouwe Maria ter Linde. Het beeldje is omgeven met oude verhalen en geneeskrachtige eigenschappen. Eerder dit jaar heeft plaatselijk kunstenares Ine van Grinsven ervoor gezorgd dat er op het pleintje weer een Linde staat. Het is een prachtige Brabantse etagelinde.

Ter ere van de feestdag van Maria ter Linde op 23 oktober heeft Ine ervoor gezorgd dat je bij Maria en de Linde terecht kunt voor verhalen. Plaatselijke schrijvers en dichters vertellen oude en nieuwe verhalen over Maria. Een van die verhalen komt van mij. Ik vertel je een verhaal uit naam van de LindeMoeder, over haar mythen en legenden en natuurlijk haar band met Maria.

Op zondag 20 oktober is het bordje met een QR code onthuld. De code leidt je naar de website van de Kapelgemeenschap waar je de verhalen kunt lezen en luisteren. Er is al een aantal bijdragen beschikbaar en er worden nog verhalen toegevoegd. Je vindt mijn verhaal bij 'verhalenboom'. Luister of lees hier het verhaal van 'De LindeMoeder vertelt'.
 
  Minneborre
Jaargetijden en herinneringen

's Ochtends vroeg stapte ik naar buiten en zag, rook, voelde november. Een frisse wind langs mijn wangen, de mist over de velden, terwijl de zon net opkwam. Koude vingers en oren, de geur van de vochtige ochtendlucht. En opeens zat ik in Nepal. Geweldig hoe herinneringen opgeslagen worden! Het typische novemberweer wierp mij terug in de tijd en bracht mij naar een november die ik ooit in Nepal doorbracht. 

Deze tijd herinnert me ook aan een bezoek aan een bron in Brussel. Om me heen zie ik hetzelfde weer, geur, temperatuur en lichtval die ik bij de Minneborre zag. Is het geen wonderschone naam voor een bron? De minne-borre, de bron van liefde. Als je wilt, kun je hier een kort filmpje bekijken van deze bijzondere bron en haar werveling. Een stromend meditatiemomentje.

Welke herinneringen roepen dit jaargetijde bij jou op?
 
Uitgesproken
Het middenste van je hart
is waar leven begint -
de mooiste plek op Aarde


- Jalal ad-Din Rumi
 
Natuurlijk!
  twee samen een
Jaarwiel: de wintergodin

Aan het eind van de zomer, als de natuur zich terugtrekt en naar binnen keert, wordt de Wintergodin geboren. In Ierland wordt ze the Cailleach genoemd, wij kennen haar als Vrouw Holle. Je weet wel: als Vrouw Holle haar kussens opschudt, sneeuwt het op Aarde. Je vindt die grote mythologische dames terug in sprookjes en de oude legenden.

De wintergodinnen zijn omgeven door krachtige verhalen. Ze zijn de oermoeders, de beginsters van familielijnen. Ze zijn de schepsters van het land, de bergen, de rivieren. Hun werk gaat over vernietiging, passend bij de komende wintertijd. Kaal, hard, koud, maar bedenk: het land dat door de wintergodin vernietigd wordt, blijkt het komende jaar het meest vruchtbaar te zijn. The Cailleach wordt oud geboren en verjongt zich elke dag, tot ze in het voorjaar omgetoverd is in de prachige zomergodin. Een grote transformatiekracht verborgen in de wintermaanden.

De wintergodin die in de zomergodin verandert doet me denken aan die oude prent, met de jonge schone en de oude wijze. Wie zie jij?
 
  rood met witte stippen
Rood met witte stippen

Facebook staat bomvol met de meest prachtige paddenstoelen. Ik vraag me af of die twee warme droge zomers daar wat aan bijgedragen hebben. De vliegenzwam (ja, die rood met witte stippen) is de bekendste en meest gefotografeerde van het stel. De vliegenzwam wordt gezien als giftig en er wordt afgeraden deze te eten. Wist je dat je de vliegenzwam terug kunt vinden in ontelbare verhalen, sprookjes en legenden?

De sjamanen van Siberië of van de Saami in Finland gebruikten het om in contact te komen met de Andere Wereld. Daar vroegen zij om hulp en advies voor hun stam. De Grieken verhaalden dat de paddenstoelen niet zo maar ontstonden, maar opgewekt werden door een blikseminslag. De vliegenzwam is een goede kandidaat voor Soma, de plant uit de Indiase Rig Veda die een extatische éénwording met het eeuwige en het goddelijke brengt. Onder andere in Ierland wordt geadviseerd nooit in een heksenkring (kring van paddenstoelen) te stappen. Dat is een plek van de wezens uit de Andere Wereld. En bij ons kennen we natuurlijk Kabouter Spillebeen en zijn vriendjes die bij paddenstoelen wonen.
 
Komende activiteiten
  WLW
Labyrinspiratie online workshop:
99x Winter Labyrinspiratie Wandeling


In deze online workshop kun je kennismaken met het labyrint: je leert hoe je een labyrint kunt gebruiken, je leert hoe je een labyrint tekent en je maakt kennis met een aantal verschillende labyrintvormen.

De online workshop kost €36 voor 14 weken. We zijn op zaterdag 2 november 2019 gestart, maar je kunt je nog een paar dagen aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vind je hier.
 
  Midwinter
Midwinter zonnewende met Vuur ceremonie

Deze avond op de Schaapshoeve begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midwinter in het bijzonder. Bij de Vuur ceremonie kun je alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, over te geven aan het Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.

Met Jack Peters en mij, midwinter zonnewende in het labyrint en de steencirkel op de Schaapshoeve. Zaterdagavond 21 december a.s. Kosten €20,-, inclusief koffie/thee en cake, eventuele benodigdheden.
 
  online labyrint training
NIEUW!
Online allround Labyrinspiratie training


Tijdens haar reis door Europa belde Cathy mij op. Ze was het fenomeen labyrint tegengekomen op haar pad en wilde er graag meer over weten. Ik werkte een labyrint training uit die Cathy online kon volgen, nog gedurende de rest van haar reis door Europa. Ze schrijft er dit over:

"Recentelijk heb ik bij Carin heel boeiende introductie gevolgd tot labyrinten. Ik heb enorm veel informatie gekregen om mee aan de slag te gaan en tools om de labyrinten opnieuw meer op de kaart te zetten. Het is immers een schitterende methodiek voor verstilling en centering. Een grote behoefte van deze tijd. Dankzij je online training kon ik mij reeds bijscholen tijdens mijn reis door Europa. Zo beschikte ik al over heel wat informatie om concreet mee aan de slag te gaan op het moment dat ik thuiskwam. Dank je, Carin."

Heb jij ook interesse om een één op één labyrint training te volgen? Je kunt putten uit al mijn kennis van en ervaring met het labyrint: over oorsprong, achtergronden, historie, tekenen, maken, toepassen, werkwijzen. Er is veel ruimte om vragen te stellen die specifiek in jouw interesseveld of werkgebied liggen.

Na deze training heb je veel inspiratie opgedaan om direct aan de slag te gaan met het labyrint, zowel privé als in jouw werkgebied.

Good to know:
This training can also be given in English.

Meer informatie vind je op de Labyrinspiratie website.
 
 
Cawen trainingen

Deze online trainingen kosten €72,- voor het hele jaar. Ze starten op 1 februari 2020:
 
  • NIEUW! Pas op de plaats: praktische online training tussen Aarde en Hemel waar je leert over de natuurverschijnselen om je heen en je weer deel voelt van de Aarde en het Universum.
     
  • Op stap met Moeder Aarde: online training waar acht godinnen van eigen bodem (!) je laten zien hoe je net zoals de natuur je eigen creatieprocessen vorm kunt geven. 
     
  • Op stap met de bomen: online training waar acht inheemse bomen je de blik van een bomensjamaan geven. Je onderzoekt hun kwaliteiten én de jouwe. 

Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. In de persoonlijke ontwikkelingreizen die ik je op deze digitale wijze aanbied, zijn de natuur en de kosmos je inspirerende leermeesters. 
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

ik kwam precies op tijd
voor mijn eigen leven

- Monica Boschman