Welkom bij Awen

1912 Cawen inspireert: natuurinclusief, boeken, zingen voor bomen

 
welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
december 2019
Beste lezer,

December is gevuld met momenten van overgang, vol drempels, zo je wilt. Op de midwinterse drempel kijk ik terug, kijk ik vooruit. Terug naar ingrijpende gebeurtenissen, vooruit naar een nieuw normaal. Terug naar bijzondere ontmoetingen, vooruit naar nieuwe ontdekkingen. Terug naar mooie reizen, vooruit naar nieuwe bestemmingen.

Afgelopen januari trok ik drie inspiratiekaarten voor 2019: verbondenheid, vitaliteit en helderheid. Ik kijk er met tevredenheid op terug. Ik ben benieuwd welke drie kernwoorden in 2020 met me meereizen.

Op de drempel, over de drempel. Op naar een nieuw jaar, met nieuwe mogelijkheden. Ik wens je een mooie decembermaand waar nieuwe plannen voor 2020 mogen ontstaan. 

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  bosschaap
Hoe kan jij bijdragen aan een natuurinclusieve werkwijze?

Amerikaanse boer Joel Salatin roept in dit artikel uit de Groene op om met andere ogen naar het boeren te kijken. Hij noemt die andere blik 'natuurinclusief'. Dat omvat alle aspecten van de natuur en gaat verder dan biologisch. Mooi ook hoe Salatin de menselijke relaties in het geheel betrekt.

De Nederlandse boeren en boerinnen in het artikel zijn verrast door de andere invalshoek van Salatin en de mogelijkheden daarvan. Hun reacties laten zien hoe vast we kunnen zitten in denkpatronen en overheidsregels. Salatin roept op creatief en natuurinclusief naar je boerderij te kijken.

Wat mij betreft geldt zijn oproep voor ons allemaal. Hoe kan jij jouw werk - wat het ook is dat je doet - natuurinclusief maken?
 
  inspiratiekast
Levensverrijkende boeken

Hou jij ook van lezen? Dan heb je vast ook verschillende boeken gelezen die je leven veranderd hebben. Die je diep geraakt hebben, die je nieuwe keuzes hebben laten maken, die jóu veranderd hebben. Soms herlees ik zo'n boek nadat ik het al lang niet meer gelezen heb. Zo leuk om de oorsprong van vertrouwde ideeën en overtuigingen nog eens te bezoeken.

Welke boeken hebben jou verrijkt of veranderd? Wanneer heb je die boeken voor het laatst gelezen? De winter is een heerlijke leesperiode. Gordijnen dicht, kaarsje aan, potje thee, goed boek.Inspireer jezelf. WinterTip!
 
Uitgesproken
Er zijn slechts drie dingen die je dromen waarmaken:
je gedachten, je woorden, je acties.
Wees de vonk,
- The Universe

PS
Dat is alles wat je hebt. En het is alles dat je nodig hebt.


- Mike Dooley, www.TUT.com
 
Natuurlijk!
  zonsopkomst
Jaarwiel: midwinterplannen

In de laatste weken voor midwinter geniet ik van de lange nachten. Bij mijn ochtendwandeling is het bij vertrek nog donker en bij thuiskomst komt de Zon bijna op. Mooi om het veranderende licht van zo dichtbij mee te maken. 

's Avonds wil ik graag vroeg naar bed. Lekker onder de warme dekens, genieten van het donker. Het donker is voor mij heel oké. In het donker ontstaan nieuwe dingen, zoals in het donker van een baarmoeder of in de donkere aarde van Moeder Aarde nieuwe geboorten groeien. 

De donkere midwinterse weken zijn een mooie tijd om over nieuwe plannen voor het komende jaar na te denken en voor te voelen. Maak een ochtendwandeling en laat je inspireren door het licht van de zonsopkomst. Trek een inspiratiekaart voor 2020 of trek er twaalf, voor elke maand een. Schrijf jezelf een kaart, met wensen voor jezelf voor het nieuwe jaar. Bewaar hem ergens waar je hem over een tijd pas weer tegenkomt of laat iemand hem op een willekeurig moment naar je opsturen. Laat je inspireren door het donker en plant nu je zaden voor het komende jaar.
 
  dank je wel, appelboom
Zingen voor de Appelboom

Het verhaal gaat dat in Engeland al eeuwenlang in de winter liederen gezongen worden bij appelbomen. Op de Twaalfde Nacht (de twaalfde nacht na Kerstmis) wordt de best-producerende appelboom uit de boomgaard versierd met in appelcider gedrenkt brood, als gift voor de vogels en de... 

...lees de rest van het artikel op spinsels. Er is ook een kort filmpje in opgenomen waarin Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan, over hun wintertraditie met bomen vertelt.
 
  Grootvader Taxus, ergens in Zuid-Duitsland
Het orakel van de Taxus

Sterven is slechts een doorgang
Terwijl we door de eeuwigheid reizen
En als de dood je vindt
Zorg ervoor dat je volledig leeft!
Elk moment, elke ontmoeting
Een uniek, geweldig cadeau.
Wat is de ware schat van het leven?

- uit 'The Tree Angel Oracle' van Fred Hageneder

Wat doet jou volledig levend voelen?
 
Komende activiteiten
  Steencirkel en Labyrint
Midwinter zonnewende met Vuur ceremonie

Deze avond op de Schaapshoeve begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en het punt van midwinter in het bijzonder. Bij de Vuur ceremonie kun je alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, over te geven aan het Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.

Met Jack Peters en mij, midwinter zonnewende in de steencirkel en het labyrint, op de Schaapshoeve in Langenboom (N-Br). Zaterdagavond 21 december a.s. Kosten €20,-, inclusief koffie/thee en cake, eventuele benodigdheden.
 
  Jaartrainingen
Cawen trainingen

Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. In de persoonlijke ontwikkelingreizen die ik je op deze digitale wijze aanbied, zijn de natuur en de kosmos je inspirerende leermeesters. 

De online trainingen kosten €72,- voor het hele jaar. Ze starten op 1 februari 2020. Er zijn drie mogelijkheden:
 
  • NIEUW! Pas op de plaats: praktische online training tussen Aarde en Hemel waar je leert over de natuurverschijnselen om je heen en je weer deel voelt van de Aarde en het Universum.
     
  • Op stap met Moeder Aarde: waar acht godinnen van eigen bodem (!) je laten zien hoe je net zoals de natuur je eigen creatieprocessen vorm kunt geven. 
     
  • Op stap met de bomen: waar acht inheemse bomen je de blik van een bomensjamaan geven. Je onderzoekt hun kwaliteiten én de jouwe. 
Midwinter actie!

Op 1 februari starten de drie online trainingen. Er zijn twee leuke december acties:
  • Meld je voor 21 december voor een van de trainingen aan, vermeld de code 'midwinter actie', en dan betaal je voor een jaartraining niet €72 maar €63. 
  • Onder de eerste twintig aanmelders voor de nieuwe training Pas op de plaats worden negen posters met het gedicht 'halt' van Monica Boschman verloot.

Aanmelden dus! Stuur meteen een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Wil je eens samen onderzoeken welke zaden jij wilt planten voor 2020? En welke gedachten, woorden en acties daar voor jou bijhoren? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Spelen is de opperste manier van onderzoek doen
 
- Albert Einstein