Welkom bij Awen

2001 Cawen inspireert: bezieling, drempelhoeden, gereedschap

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
januari 2020
Beste lezer,

Rond midwinter heb ik mezelf heerlijk ondergedompeld in de donkere weken. 's Morgens in het donker mijn ochtendwandeling, 's avonds in het donker het avondeten voorbereiden. Ik heb me teruggetrokken en me gelaafd aan de duisternis om me heen. 

Na de jaarswisseling voel ik nu weer de roep om naar het licht te komen en naar buiten te kijken. Vanuit mijn warme holletje kijk ik en doe het nog rustig aan. Het is immers nog steeds de midwinterperiode. Ik heb wel zin in een nieuw jaar en ik trok vast drie kaarten ter inspiratie. In 2020 neem ik verlichtingverbinding en openheid met me mee. Ik deel ze graag met jou.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  De Slufter
Nieuwe taal, nieuwe denkwijze:
breng bezieling in je beleving


Ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf, bioloog Arita Baaijens schreef dit mooie artikel voor de Groene:

Het bos dat denkt
Waarom voelen we ons zo ongemakkelijk bij het idee dat mensen met dieren kunnen praten? Heeft de westerse mens het contact met de wereld om hem heen verloren? Een ontdekkingsreizigster ging te paard op zoek naar antwoorden.


Een prachtig geschreven artikel dat oproept de bezieling van alles en iedereen om je heen weer in je beleving van de wereld toe te laten, door o.a. anders naar taal en denken te kijken. De oproep in de slotalinea raakt mijn hart en is ook de oproep die ik graag in mijn werk als drempelhoedster en inspiratrix met je deel.

Kop thee er bij en geniet van dit artikel.
 
Goede voornemens?

Voor mij is 1 januari niet dé dag om te starten goede voornemens in praktijk te brengen. Deze oefen ik elke dag!

Dit stukje van Hope Koppelman, geschreven voor TUT.com, geeft je een handjevol suggesties van elk 5 minuten die je regelmatig zou kunnen doen: 7 Powerful rituals that take 5 minutes or less:
 • Blijf vijf minuten langer in bed liggen en wees dankbaar
 • Ga rustig zitten en ben even stil, mediteer, bid
 • Zet een kop thee voor jezelf
 • Steek een kaars aan
 • Lees elke dag een pagina van een boek
 • Ga een kort blokje om
 • Vraag om wat je nodig hebt vlak voor je in slaap valt
   
Misschien toch nog een paar nieuwe voornemens?
 
  werkboek Drempelhoeden
Kennismaking met Cawen - werkboek 

Met een nieuw e-mail adres meldde ik mij aan voor de nieuwsbrief van Sharon Blackie, writer psychologist mythologist. Als dank stuurde zij me een klein werkboekje waarin ze me kennis laat maken met haar en haar werk. Dat vond ik een erg leuk gebaar, dat ik graag op mijn eigen manier vormgeef en doorgeef.

Nieuwe aanmelders voor de Cawen nieuwsbrief ontvangen het mijn werkboek 'Drempelhoeden'. Het biedt je achtergronden over drempels en drempelgoden en -godinnen, legt uit wat een drempelhoedster doet en geeft je handreikingen je eigen drempels te onderzoeken. 

Jij bent al ingeschreven voor de nieuwsbrief, maar als je interesse hebt, kan je het Cawen werkboek hier lezen en/of downloaden.
Veel plezier!
 
Uitgesproken

Het was zo'n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok.
Wat zijn jouw plannen voor vandaag?


- Loesje
 
Natuurlijk!
  zonsopkomst
Jaarwiel: zicht op licht

In een week vol regenachtige en druilerige dagen vierde ik op twee achtereenvolgende avonden met twee verschillende groepen midwinter. En wat een cadeau: beide avonden werden we getrakteerd op twee prachtige heldere sterrenhemels. Een mooi begin van de terugkeer van het licht!

In januari gaan we weer meer merken dat de dagen gaan lengen, hoewel het nog echt winter is. Koude, gure dagen, hopelijk nog een stevige vorstperiode om de cyclus van de natuur in evenwicht te houden. Een goede vorst houdt bijvoorbeelde de hoeveelheid muggen in de zomer in toom. 

Eind van de maand dient het volgende jaarwielfeest zich weer aan: imbolc, het aardefeest van lammetjes en sneeuwklokjes, over inspiratie en zuivering. Daarover in februari meer.
 
  handig
Welk gereedschap zegen jij?

De eerste maandag na de 12 heilige nachten is de dag dat veel mensen na de midwinter- en/of kerstperiode weer aan het werk gaan.

In sommige gebieden in Engeland trokken in de middeleeuwen de 'plough boys' (‘de jongens van de ploeg’) met zwart gemaakte gezichten en een versierde ploeg langs de rijke huizen om een 'penny for the ploughboys' te vragen. Zo kwamen zij aan wat extra geld in de wintertijd waarin er voor hen minder werk was. Voordat vervolgens het werkjaar weer van start ging, gingen de plough boys op ‘Plough Sunday’ met hun ploeg langs de kerk om hun ploeg te laten zegenen. Een zegening voor veel werk en een overvloedig jaar.

Ik ben dan wel geen plough girl en ik heb geen ploeg om te zegenen, maar ik heb wel ander gereedschap waar ik vandaag bij stil sta en een zegen voor het komende jaar voor uitspreek. Een veilig en heel jaar wens ik voor mijn pen, mijn computer, mijn fotocamera, de huishoudelijke apparatuur, de auto, en niet in het minst: een zegen voor mijn handen en voeten.

Wat is jouw gereedschap waar je een zegen over uitspreekt?
 
Komende activiteiten
  Jaartrainingen
Cawen online trainingen

Online workshops en trainingen bieden je de mogelijkheid om op je eigen tijd en in je eigen ruimte onderzoek te doen. In de persoonlijke ontwikkelingreizen die ik je op deze digitale wijze aanbied, zijn de natuur en de kosmos je inspirerende leermeesters. 

De online trainingen kosten €72,- voor het hele jaar. Ze starten op 1 februari 2020. Er zijn drie mogelijkheden:
 
 • NIEUW! Pas op de plaats: praktische online training tussen Aarde en Hemel waar je leert over de natuurverschijnselen om je heen en je weer deel voelt van de Aarde en het Universum.
   
 • Op stap met Moeder Aarde: waar acht godinnen van eigen bodem (!) je laten zien hoe je net zoals de natuur je eigen creatieprocessen vorm kunt geven. 
   
 • Op stap met de bomen: waar acht inheemse bomen je de blik van een bomensjamaan geven. Je onderzoekt hun kwaliteiten én de jouwe. 
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Wil je eens samen onderzoeken hoe jij de wereld om je heen als bezield kunt ervaren? Of hoe jij meer rustmomenten in je dag kunt inbouwen? Of juist meer handelen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

ontdek je eigen
peper vuur en goud

- Monica Boschman