Welkom bij Awen

2002 Cawen inspireert: wiens wil, zielerust, 2x inspiratie

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
 
februari 2020
Beste lezer,

Dan begint het toch te kriebelen, die roep van de zomer. Ik zag de eerste sneeuwklokjes, het is al bijna anderhalf uur langer licht dan rond midwinter. Nu nog minder mistige en bewolkte dagen en dan zitten we opeens weer winterjas open, thee in de hand en snoet in de zon.

Nog meer 'ontkiemingen' vind je in de activiteitenlijst: nieuwe workshops met labyrint, bomen en steencirkel. Fijn om je daar te zien.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Bedding
Wiens wil geschiede? 
een nieuw artikel op spinsels, mijn blog

Mijn hart werd en wordt geraakt bij elk bericht over de grote branden in de wereld. In Australië kan je niet meer spreken over bosbranden, maar heel Australië staat in de hens! Overal op social media worden oproepen gedaan om te bidden en mediteren voor regen om te helpen met blussen. Hoe fijn zou dat zijn! In een poging mijn verdrietige hart wat te troosten, ging ik in afstemming en bad mee in een oproep om regen voor Australië.

Opeens herinnerde ik me... lees hier verder
 
  Ik kies voor licht
Met een gerust hart leven

Zij zeiden ja op mijn belangrijke vraag. Tranen van dankbaarheid. En van zielerust. Op weg naar huis kwam een beetje dramatisch 'nu kan ik met een gerust hart sterven' in me op.

Nee!
Dat is de verkeerde kant op dankbaar zijn.
Het is juist:

Nu kan ik met een gerust hart leven.

Hoe vind jij zielerust?
Waardoor kan jij met een gerust hart leven?
 
Nieuw filmpje: het labyrint in je dagelijks leven

Nieuw op mijn youtube kanaal is dit korte Labyrinspiratie filmpje. Het filmpje (1m15s) toont je negen inzichten uit het labyrint die je rechtstreeks op je dagelijks leven kunt spiegelen.

Wat ontdek jij in het labyrint?
 
Uitgesproken
Ik ga alles om me heen mooier maken.
Dat zal mijn leven zijn.


- Elise de Wolfe
 
Natuurlijk!
  een vonk van inspiratie
Awen, inspiratie

Al heel lang hou ik van inspiratie. Van het woord, van het ontvangen, van het doorgeven. Mijn eerste website heet dan ook Awen. Het is een woord uit het Welsh dat (poëtische) inspiratie betekent, meestal verwijzend naar de goddelijke inspiratie van oude barden en dichters.

Het woord awen vindt zijn etymologische herkomst in de Indo-Europese wortel *-uel, dat 'blazen, waaien' betekent. Door deze betekenis denk ik ook aan het Hebreeuwse woord 'ruach', met dezelfde betekenis: adem, wind, geest, inspiratie. Awen wordt door sommigen gelijk gezien als chi, ki, prana: universele levenskracht. Wikipedia schrijft: "Awen is de adem van inspiratie, wind van de geest, of adem van het goddelijke dat inspiratie geeft."

Je vindt het Awen terug in mijn logo als de drie gouden stralen onder de regenboog.
 
  St Brighid in Chapel Díseart, Dingle
Jaarwiel: Brighid, godin van inspiratie, transformatie en heling

Hoe leuk was het toen tijdens mijn onderzoek naar de godin mijn aandacht keer op keer getrokken werd door Brighid, godin van o.a. inspiratie? 

Brighid is een godin uit de pré-christelijke overlevering. Haar naam betekent 'de hoge' of 'de rijzende'. Ze staat symbool voor inspiratie, transformatie en heling, passende kwaliteiten bij het ontwaken in het vroege lenteseizoen. In de tiende eeuw schreven monniken over haar dat ze de godin was die vereerd werd door dichters en dat ze twee zussen had: Brighid de heler en Brighid de smid. Hier zie je de oude drievoudigheid van de godin in terug. Symbolen die bij Brighid horen zijn sneeuwklokjes, berk, koe, vlam en mantel.

Er bestaan vandaag de dag nog vele gebruiken ter ere van Brighid, zoals het maken van een Brighid-kruis (of zonnewiel) van riet met imbolc. Het kruis hangt boven de deur en roept Brighid's zegening af voor huis en bewoners. Je kunt op de vooravond van imbolc (1 februari) een witte zakdoek buiten hangen, die in de nacht door Brighid gezegend wordt en je heling brengt gedurende het jaar.

Je zit overigens niet vast aan die 1 februari. Het astronomische midden tussen midwinter en de lente-evening valt in 2020 op dinsdag 4 februari. Dus je kunt je zakdoek nog buiten leggen!
 
Komende activiteiten
  Jaartrainingen
Cawen online trainingen

Je kunt nog aanhaken! De online trainingen zijn op 1 februari van start gegaan. Er zijn drie mogelijkheden:
 
 • NIEUW! Pas op de plaats: praktische online training tussen Aarde en Hemel waar je leert over de natuurverschijnselen om je heen en je weer deel voelt van de Aarde en het Universum.
   
 • Op stap met Moeder Aarde: waar acht godinnen van eigen bodem (!) je laten zien hoe je net zoals de natuur je eigen creatieprocessen vorm kunt geven. 
   
 • Op stap met de bomen: waar acht inheemse bomen je de blik van een bomensjamaan geven. Je onderzoekt hun kwaliteiten én de jouwe. 
 
  Velddagen
Activiteiten voor het voorjaar
 
 • Labyrinspiratie workshop
  Kennismaken met het labyrint en je levenspad in het labyrint ontdekken, op vrijdag 3 april. Bijdrage €80,- inclusief koffie/thee/cake/soep en digitale syllabus.
   
 • Bomendag:
  Leren kijken met de ogen van een bomensjamaan, energiewerk met bomen, kennismaken met dryades, op woensdag 27 mei. Kosten €80,- inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.
   
 • Midzomer zonnewende viering:
  Stilstaan bij licht, stilstaan bij donker. Met een mooie Aarde ceremonie, donderdagavond 18 juni. Kosten €20,- inclusief koffie/thee/cake en materialen.
   
 • Stenendag:
  Een dagje spelen en ontdekken in de steencirkel van de Schaapshoeve, zondag 5 juli. Kosten €80,- inclusief koffie/thee/cake/soep en digitale syllabus.
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Samen eens kijken naar jouw zielerust? Ontdekken waardoor jij met een gerust hart kunt leven? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Ik zie mijn pad, ik weet niet waarheen het leidt
Maar het niet weten waar ik heenga,
is dat wat me inspireert om op weg te gaan

- Rosalia de Castro