Welkom bij Awen

2003 Cawen inspireert: ontvangen, postzegels, bijen en cadeautje

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding
individuele begeleiding - workshops - velddagen
 
maart 2020
Beste lezer,

De weken die voorafgaan aan het werkelijke ontwaken van de lente hebben een speciale sfeer. De hele natuur lijkt dan te zinderen en vibreren van de energie die op uitbarsten staat. Sneeuwklokjes en crocussen houden het niet langer vol en doen opgewonden de eerste oproep om wakker te worden. De zwellende knoppen van de bomen geven de eerste vleugen lichtbruin en lichtgroen aan de nu nog kale takken. Je kunt de knoppen zo ongeveer zien barsten! Tijd om zelf wakker te worden en op zoek te gaan naar de vreugde die mij bijna doet barsten.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
 
Ontvangen

Via via word ik met een onbekende meneer in contact gebracht. Op zoek naar hulp, vraag ik zijn prijs. Hij geeft een eerlijke prijs en ik antwoord even eerlijk dat ik krap bij kas zit en er even over wil denken. Hij zegt: "weet je wat, laat maar zitten. Ik doe het zo wel even voor je." Wow! Groots gebaar! Dankbaar!

En oei... Ik kom er achter hoe moeilijk ik het vind om van een volslagen vreemde te ontvangen. Terwijl ik nota bene zelf af en toe hetzelfde doe, gewoon iemand gratis trakteren op mijn werk. Ik kan alleen maar zeggen: dank je wel, M. En dank je wel, universum, dat jullie M op mijn pad gezet hebben. 

Hoe goed ben jij in ontvangen?
 
  daadkrachtige postzegels
Daad bekrachtigen

Voor het versturen van een moeilijke brief koos ik de postzegels zorgvuldig. Liefde, overvloed en het schip komt veilig in de haven. Dat kan alleen maar goed komen, zo, toch?

Heb jij ook van die momenten dat je bewust postzegels plakt?
Of iets anders doet om je daad krachtig neer te zetten?

PS
Leuk weetje: het Hebreeuwse woord 'dabar' betekent zowel woord als daad. Dat is in één woord de daad bij het woord voegen! 
 
  cadeautje
Cadeautje: werkboek labyrint tekenen

Midden februari werd ik onverwacht uitgenodigd om op het Heksfest in Oss een lezing over het labyrint te geven. Het was fijn om de aanwezigen te vertellen over verschillende manieren van labyrint-magie, zoals een labyrint bij de drempel of in combinatie met het zingen van galdrs. In het tweede gedeelte van de lezing stond de magie van het labyrint centraal en hoe bijzonder het betreden van het bewustzijnsveld van het labyrint kan zijn.

Omdat het tekenen van een labyrint geen onderdeel van de lezing was, maar wel erg leuk is om te doen, heb ik een werkboek geschreven. Natuurlijk kun je op internet terugvinden hoe het moet, maar in dit werkboek krijg je net even wat meer informatie en tips. Het werkboek 'Teken een klassiek labyrint' is natuurlijk ook voor jou beschikbaar. Dan kan je het labyrint altijd met je meenemen. Klik op de foto of hier om het werkboek te lezen of te downloaden. Veel plezier ermee!
 
Uitgesproken

Aanwezigheid leert ons dat wat je vandaag doet belangrijk is,
want je ruilt er een dag van je leven voor in.


- de wijze vrouw in Dan Millman's Laws of Spirit
(speciaal aangehaald ter ere van schrikkeldag)
 
Natuurlijk!
Honingraat van fb pagina BeeFriendly
Bzzzzz, de kleine grote alchemist

Moest je bij deze prachtige honingraten ook meteen aan een labyrint denken?

Godin Ariadne verbindt bijen en labyrint. In de Griekse mythe gaf Ariadne held Theseus de draad waardoor hij na het verslaan van de Minotaurus het labyrint kon verlaten. In andere verhalen vind je Ariadne als BijenGodin. Bijen staan symbool voor levenskracht (de bevruchting), maar ook voor dood (door hun angel). Door het transformeren van bloemenpollen in gouden honing, staan bijen ook symbool voor wedergeboorte. Levenskracht, dood en wedergeboorte, transformatie, dat zijn kernwoorden die ook aan het labyrint toegeschreven worden.
  Bzzz!
Bijen zijn bijzondere beestjes. Ze herinneren je eraan om in wonderen te geloven, om in liefde en vrede samen te leven met iedereen en je kunt de kracht van bijen aanroepen wanneer je overvloed manifesteert. Ze zijn bezige bijtjes, maar weten ook van de nectar te proeven. Kleine grote alchemistische leermeesters!

Heel bijzonder aan de hommel is dat het 'technisch gezien' niet mogelijk is dat het beestje kan vliegen. Gewicht, vleugels, bouw, het geheel zou samen niet moeten kunnen vliegen. De hommel geeft je een geweldig voorbeeld om voorbij je beperkingen te bewegen. De hommel weet niet dat hij niet zou moeten kunnen vliegen. Hij doet het gewoon. 

Voorjaarstip:
Neem een paar zakjes bloemenzaden mee en strooi ze uit. In je tuin, in het plantsoen om de hoek, zo maar ergens in de berm. Goed voor de bijen (en onszelf)!
 
 
Jaarwiel: de slinger van de lente-equinox

Een van mijn leraren combineerde het lengen van de dag met de slinger van een staande klok. De verste uitslagen van de slinger markeren midzomer aan de ene en midwinter aan de andere kant. Als de pendule recht naar beneden wijst, vind je daar de dagen van de equinox. De heen- en weergaande beweging van de pendule stelt de snelheid voor waarmee elke dag daglicht of nachtduister erbij krijgt of eraf gaat.

We nemen midwinter als startpunt. Op de uiterste uitslag lijkt de slinger stil te staan: midwinter. Op weg naar beneden neemt de slinger langzaam maar zeker in vaart toe. Op weg van midwinter naar de lente-equinox merk je eerst niet zo veel van het lengen van de dagen, maar naar mate je dichter bij de lente-equinox komt, krijgt de dag er steeds meer lichtminuten per dag bij. In de tijd van de lente-equinox, dus onderaan in de kast van de klok, gaat de slinger op zijn snelst. Dan komen er per dag de meeste minuten licht bij. Op weg naar boven, naar de andere uiterste uitslag (midzomer), neemt de slinger weer langzaam in snelheid af. Na de lente-equinox komt er nog steeds daglicht bij, maar niet meer dezelfde hoeveelheid per dag als rond de equinox. En bij de uitslag van midzomer, lijkt de slinger weer even stil te staan alvorens de weg naar midwinter weer aan te vangen.

Best lastig uitleggen, merk ik. Maar heb je het idee te pakken? Met die slinger? Ik vind het in elk geval fijn dat mijn ochtendwandeling nu zo maar al weer na zonsopkomst is.
 
Komende activiteiten
  Velddagen
 • Labyrinspiratie workshop
  Kennismaken met het labyrint en je levenspad in het labyrint ontdekken, op vrijdag 3 april. Bijdrage €80,- inclusief koffie/thee/cake/soep en digitale syllabus.
   
 • Bomendag:
  Leren kijken met de ogen van een bomensjamaan, energiewerk met bomen, kennismaken met dryades, op woensdag 27 mei. Kosten €80,- inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.
   
 • Midzomer zonnewende viering:
  Stilstaan bij licht, stilstaan bij donker. Met een mooie Aarde ceremonie, donderdagavond 18 juni. Kosten €20,- inclusief koffie/thee/cake en materialen.
   
 • Stenendag:
  Een dagje spelen en ontdekken in de steencirkel van de Schaapshoeve, zondag 5 juli. Kosten €80,- inclusief koffie/thee/cake/soep en digitale syllabus.
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Samen eens kijken naar open ontvangen? Ontdekken hoe jij voorbij jouw beperkingen kunt vliegen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Hartelijke groet
  moi!
Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Al wandelend over het spirituele pad, wordt het breder, niet smaller,
tot je op een dag op het punt komt waar er geen pad meer is

- Ram Tzu