Welkom bij Awen

2005 Cawen inspireert: schoonheid, baddermeesje, hieros gamos

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint

Meld je hier aan en
ontvang de Cawen inspireert nieuwsbrief
automatisch aan het begin van de maand
op je digitale mat!
mei 2020
Beste lezer,

Aan het begin van het jaar trok ik drie kaarten voor 2020 (verlichting, verbinding en openheid). De afgelopen weken diende zich echter nog een woord aan mij aan dat mijn volledige aandacht vroeg: schoonheid. Het werd een mantra die ik elke keer dat ik mezelf uit evenwicht voelde, herhaalde: omring jezelf met schoonheid. En dat heb ik gedaan. Ik keek en zag (de andere zintuigen deden ook mee) en ontdekte elke dag meer schoonheid om me heen. En dat bracht me telkens weer terug in balans.

In deze anders-dan-anders nieuwsbrief schenk ik je een portie schoonheid voor je ogen (en je hart). Gewoon vanuit mijn tuin (en mijn hart).

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
In april werd ik verliefd op appelbloesem. Ik maakte zo veel foto's! Dit is er eentje van:
Appelbloesem
 
Naast het baddermeesje (zie bij Natuurlijk!) kwam er nog iemand badderen.
Voel je de spetters al?
Badderroodborstje
 
Stel je bij de mooie kleuren van de sering ook de geur voor:
Seringenpaars
 
De prachtige vormen en kleuren van de ontluikende beukenboom. Ik zeg wel eens dat ze haar zomerjurk weer aantrekt. Het staat haar weer prachtig!
De zomerjurk van de beuk
 
Kijk je wel eens naar de Maan...
Volle maan 7 april
 
...en de sterren (of prachtige planeet Venus op deze foto)?
Venus 4 april
 
Ik neem deel aan een facebook groep om elke dag bij elkaar op visite te komen door een foto te delen van een alledaags voorwerp. De organisatoren verzinnen het onderwerp (pannen, doosje, bord, bestekla, blik naar buiten, trap, aan de muur, etc). Het is een genot om de creativiteit van deelnemers en hun voorwerpen te bekijken. Inderaad een beetje bij elkaar op visite en tegelijkertijd leuk om je eigen huis zo te ontmoeten.
Dag Dagelijks Huis
 
En wat een cadeau was deze foto. Een bij, met bomvolle pollenkorfjes, met de neus tussen de meeldraden van de appelbloesem, in de laatste avondzonnestraal. Hoor je het gezoem?
Bzzzzonder mooie foto
 
Na al dat kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen is het heerlijk om in het zonnetje even je ogen dicht te doen.
Zzzz..
 
  spinsels
Schoonheid in woord

Heb je na het kijken ook zin om wat te lezen? Neus dan eens rond op mijn blog, spinsels.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van het Labyrint in de hooiberg, De zalm der wijsheid, Meidoorn, boom van de godin of Kleine grote alchemist.

Of snuffel door de zoekwoorden van spinsels en ontdek nog vele andere schone verhalen.
 
Wat is voor jou schoonheid?

Neem even een momentje en voel wat schoonheid voor jou betekent. Wat betekent het woord, wat roept het bij je op? Hoe voelt schoonheid voor jou? Waar voel je het? Heb je schoonheid om je heen? En wat is 'schoonheid in de vorm' voor jou? Hoe ziet dat eruit? Iets uit de natuur, een cadeau, een kunstwerk, een gedicht? Iets dat 'lelijk' is maar waar een schoon verhaal bij hoort?

Stuur je het aan me door? In de vorm van een afbeelding is het handigste. Ik zal van de inzendingen een mooie collage maken en deze in de volgende nieuwsbrief met jullie delen. Wat leuk om met elkaar uit te wisselen wat je onder schoonheid verstaat en wat het met je doet.

Stuur je schoonheid naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ik kijk er naar uit!
 
Uitgesproken

Het wezenlijke is voor het oog onzichtbaar.
Alleen met je hart kun je goed zien.


- Antoine de Saint-Exupéry in de Kleine Prins
 
Natuurlijk!
  Baddermeesje
Baddermeesje

Vanaf mijn werkplek kan ik door een hoog smal raampje naar de vlinderstruik in mijn zijtuin kijken. De struik zit altijd vol meesjes, die soms op het hoekje van de bakstenen rond het zijraam komen zitten en dan naar binnen gluren. Ik vroeg en kreeg voor mijn verjaardag een vogelbadderbakje (lees grote onderschotel), dat nu tussen de wortels en takken van de vlinderstruik staat. Ik dacht dat er wel goed gebruik van gemaakt zou worden, maar door het hoog geplaatste raam zou ik het niet vanaf mijn werkplek kunnen zien. Dacht ik dan. Want de volgende ochtend zag ik een verfomfaaid maar uiterst tevreden net gebadderd meesje in de takken zijn veren rechtstrijken. En blijkbaar baddert hij graag elke dag. Wat een genot om naar te kijken.
 
  Freyr en Freya
Jaarwiel: waar mannelijk en vrouwelijk samenkomt

Beltain is het feest dat op het hoogtepunt van de lente gevierd wordt. Het is een feest van vruchtbaarheid voor land en oogst, voor dieren en jongen, voor mensen en nazaten. Daarmee wordt Beltain voor mij ook een feest van relaties: je hebt immers een samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijk nodig om tot nieuwe geboorten te komen.

In oude tijden werd de hieros gamos (heilig huwelijk) gezien als het ultieme samenkomen tussen mannelijk en vrouwelijk. Het was een alchemistische weg van initiatie die zowel tussen twee mensen bewandeld kon worden, als door een enkele persoon die het mannelijke en het vrouwelijke in zichzelf in evenwicht bracht.

Je vindt verwijzingen naar dit oude weten in mythen en legenden waar broers en zusters elkaar huwden of eenzelfde soort taak symboliseerden. Dat klinkt in onze oren als een incestueuze relatie, maar je kunt het misschien beter lezen als broeders en zusters, gelijkgestemde mannen en vrouwen. Mei is de maand van Freya en Freyr uit de Noordse mythologie. Zus en broer die beiden staan voor de uitbundige vrouwelijke en mannelijke creërende lentekracht. (Kunstwerk: artiest onbekend)
 
  samen
Persoonlijke ontmoetingen

Samen eens kijken onderzoeken waar jij schoonheid vindt? Of ontdekken welke kwaliteit jou terug in balans brengt? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
Komende activiteiten
  Drieluik
Labyrinspiratie Drieluik

Een klein werkboek met grootse inhoud. Maak een pas op de plaats terwijl je in beweging blijft in het labyrint. Onderzoek gaan, ontvangen en delen. Ga creatief aan de slag om je inzichten uit het labyrint vorm te geven. Ontdek hoe je kunt delen met het labyrint als verbindingsmiddel. 

Het boekje is in drie delen opgebouwd, zodat je bijvoorbeeld drie dagen achter elkaar een onderdeel kunt onderzoeken. In het werkboek zijn vier vingerlabyrinten opgenomen die je kunt gebruiken bij je labyrintwandelingen.

Deze Labyrinspiratie Drieluik kost €9,- en je kunt het bestellen door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. 
 
  Velddagen
 • Bomendag:
  Leren kijken met de ogen van een bomensjamaan, energiewerk met bomen, kennismaken met dryades, op woensdag 27 mei. Kosten €80,- inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.
   
 • Midzomer zonnewende viering:
  Stilstaan bij licht, stilstaan bij donker. Met een mooie Aarde ceremonie, donderdagavond 18 juni. Kosten €20,- inclusief koffie / thee / cake en materialen.
   
 • Stenendag:
  Een dagje spelen en ontdekken in de steencirkel van de Schaapshoeve, zondag 5 juli. Kosten €80,- inclusief koffie / thee / cake / soep en digitale syllabus.

Bij vragen over het doorgaan van workshops, neem gerust contact op.
 
  moi!
Hartelijke groet,

Als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust.

Graag tot ziens bij een van de activiteiten of in een persoonlijke ontmoeting. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen / Labyrinspiratie / Awen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11
58 72 04

Meld je hier aan en
ontvang de Cawen inspireert nieuwsbrief
automatisch aan het begin van de maand
op je digitale mat!

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Ik zie mijn pad, ik weet niet waarheen het leidt
Maar het niet weten waar ik heenga,
is dat wat me inspireert om op weg te gaan

- Rosalia de Castro