Welkom bij Awen

2006 Cawen inspireert: krachtig taalgebruik, wederzijdse voeding, goudstukken

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint
juni 2020
Beste lezer,

De laatste weken merkte ik hoe belangrijk vertragen voor mij blijkt te zijn. Ik kan veel in eigen tempo en tijd indelen, maar ik ontdekte een prettige innerlijke vertraging. De ruimte die ik daardoor voel om met meer zorg en aandacht het huis te verzorgen en in de tuin te zijn, brengt me vreugde. Het zijn telkens maar klusjes van een paar minuutjes, zoals een troepie opbergen, waterschaaltjes vullen, onkruidje wieden, en ik geniet elke keer volop van de handeling. Ik voel me meer in verbinding met mijn heerlijke huis en fijne tuin. Ik heb weer aan den lijve ervaren hoe fijn het is om met minder haast en meer ruimte aan mijn werk te beginnen. Dat doet me goed.

Hartelijk dank aan degenen die naar aanleiding van de nieuwsbrief van mei over schoonheid hun schoonheid gedeeld hebben. Fijn om verschillende schone reacties te mogen ontvangen. Je vindt de beloofde collage als eerste onderwerp in de nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
Jullie schoonheid

In de nieuwsbrief van mei schreef ik over hoe schoonheid mij als ik mij uit evenwicht voel, terug in balans brengt. Ik vroeg jullie om iets te delen over hoe jouw schoonheid eruit ziet. Het was fijn om van jullie te horen.

Een lezeres schreef: "Het zijn mooie vragen die je stelt. Voor mij is schoonheid een reflectie, een reflectie van leven. Je ziet iets waar je ten diepste ook jezelf in (h)erkent. Soms zo diep dat je het niet meer wist. Zo geeft een schilderij, een gedicht, de natuur of een detail je een stukje van jezelf terug."

Dank je wel voor het delen van jullie schoonheid:
Schoonheid
P.S. Als je nou denkt, wat doet Carin in de collage: mijn lief stuurde míj in als schoonheid! ;-)
 
  lotus uit de modder
Krachtig taalgebruik

Een van de onderwerpen waar Maureen St Germain in haar boek 'Ontwaken in 5D' over spreekt, is taalgebruik. Ze moedigt aan om zo veel mogelijk woorden te kiezen met een opbouwende kracht. Ze reikt bijvoorbeeld aan om in plaats van 'ik moet' 'ik kies' te gebruiken of in plaats van 'ik kan niet' 'ik wil niet'. Ook het omdraaien van 'het is moeilijk' naar 'ik ben aan het oefenen' of 'het is te pijnlijk' naar 'ik leer ermee omgaan'. Best lastig om oude gewoonten van spreken los te laten en te kiezen voor woorden van kracht.

Een andere mooie omdraaiing die Maureen geeft, gaat over de vraag waarom? Vaak draagt de waarom-vraag een zekere drang of noodzaak in zich. Wat zou er gebeuren als je jezelf openstelt voor alle mogelijkheden en je jezelf in plaats van 'waarom?' afvraagt: 'ik ben benieuwd wat er gaande is?' Dat geeft een open ruimte waar je nieuwe inzichten kunt opdoen.
 
  vreugdevol
Om vardanam nama

Soms gebeurt er tussen de regels door iets dat onverwacht diep raakt. In een training over overvloed kwam de Indiase mantra om vardanam nama voorbij. Het betekent "Ik voed het universum en het universum voedt mij". Het beeld van het uitwisselen van zorg en liefde tussen het universum en mij liet mijn hart een sprongetje maken.

Niet lang daarna stoeide ik wat met vreugde en opeens ontstond er nog zo'n mantra: "Ik voed de vreugde en de vreugde voedt mij." Tjee, weer een hartesprong!

Natuurlijk kun je op deze wijze een hartsuitwisseling maken met veel kwaliteiten of kernwoorden. Wat zou de jouwe nu kunnen zijn?
 
Nieuwe spinsels

Ik heb een aantal artikelen toegevoegd aan spinsels, mijn blog:
 • Op internet kwam ik een papavergodin tegen. Leuke reden om een kort reeksje te wijden aan de klaproos. In de tekst vind je ook de link naar een filmpje dat ik maakte van de ontwikkeling van deze prachtige bloem.
 • In april en mei was Venus te zien als heldere avondster. Een aantal met Venus verbonden godinnen leidde me eeuwen terug in de tijd.
 • Een foto van een meer in Ierland bracht een ervaring naar boven over een worsteling, een schild en heling.
 
Uitgesproken

Er is een verschil tussen vertrouwen en weten.
Vertrouwen draagt de mogelijkheid in zich dat je kunt falen.
Weten is de zekere overtuiging dat jouw succes de enige uitkomst is.


- Maureen St Germain
 
Natuurlijk!
  Goud!
Hoe de boterbloem ontstond

De vrek liep door het veld van de fairies en de fairies wilden van zijn goud. Je kunt immers niet zo maar door het veld van de fairies lopen! De vrek wilde echter niet delen en liep door. Om hem een lesje te leren, maakten de fairies een gat in de zak met goudstukken. Bij elke stap die de vrek verder liep, viel er een goudstuk uit de zak. Zodra het goudstuk de grond raakte, veranderden de fairies het in een prachtige gele glanzende bloem. Tegen de tijd dat de vrek het veld verliet, was zijn geldzak leeg en stond het veld vol schitterende boterbloemen.
 
  maretak
Jaarwiel: midzomer

Midzomer betekent de periode tussen het harde werken van het zaaien en het harde werken van het hooien en oogsten. Het wordt in de hele wereld gevierd met vaak oude gebruiken:

Van veel kruiden en planten (zoals de maretak) wordt gezegd dat ze op hun krachtigste punt zijn met midzomer en deze worden dan ook op de avond voor of op midzomer ochtend geplukt. Als je de midzomer zonsopkomst ziet, ben je het hele jaar gezond. Er worden vreugdevuren gestookt, waarbij er over het vuur gesprongen wordt en er op of over de sintels gelopen wordt. Zang, dans en drank zijn vaste onderdelen. Soms werd de meipaal met midzomer gezet: een midzomerpaal. Ook water speelt een rol: Een bezoek aan een heilige bron brengt heling of een nieuwe geliefde. Je gezicht wassen met de dauw van midzomer heeft helende krachten. Huizen worden versierd met berkentakken, bloemen en bladeren. Er worden festivals georganiseerd, met kermis, concerten, parades en vuurwerk.
 
Mogelijkheden & activiteiten
  samen
Individuele begeleiding

Samen eens zo'n voedende mantra voor jou op laten borrelen? Of eens kijken welke woorden jij kiest als je met jezelf of anderen praat? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Laat je tijdens ons gesprek dragen door de natuur met een boswandeling, laat je omarmen door het labyrint of weet je gehoed in een rustige, landelijk gelegen gespreksruimte. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  LabyrinspiratieDrieluik
Labyrinspiratie Drieluik

Een klein werkboek met grootse inhoud. Maak een pas op de plaats terwijl je in beweging blijft in het labyrint. Onderzoek gaan, ontvangen en delen. Ga creatief aan de slag om je inzichten uit het labyrint vorm te geven. Ontdek hoe je kunt delen met het labyrint als verbindingsmiddel. 

Het boekje is in drie delen opgebouwd, zodat je bijvoorbeeld drie dagen achter elkaar een onderdeel kunt onderzoeken. In het werkboek zijn vier vingerlabyrinten opgenomen die je kunt gebruiken bij je labyrintwandelingen.

Deze Labyrinspiratie Drieluik kost €9,- en je kunt het bestellen door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. 
 
  Velddagen
Komende activiteiten

Langzaam maar zeker gaan we weer van start:

 
 • Midzomer zonnewende viering:
  Stilstaan bij licht, stilstaan bij donker. Met een mooie Aarde ceremonie, donderdagavond 18 juni. Kosten €20,- inclusief koffie / thee / cake en materialen.
   
 • Stenendag:
  Een dagje spelen en ontdekken in de steencirkel van de Schaapshoeve, zondag 5 juli. Kosten €80,- inclusief koffie / thee / cake / soep en digitale syllabus.
 
  moi!
Hartelijke groet,

Ik vind het leuk om van je te horen en van gedachten te wisselen over wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief! Dus als je vragen of opmerkingen hebt, mail of bel me dan gerust. Je vindt de gegevens onderaan deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen / Labyrinspiratie / Awen
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11
58 72 04
 
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

May the forest be with you!