Welkom bij Awen

2008 Cawen inspireert: aanpassen, uit het vuur van de smidse, de dwaas

welkom bij Cawen

Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint
 
augustus 2020
Beste Carin,

Het was een maand met synchroniciteitscadeautjes. Weer dat precies paste bij het wandelconsult, inspiratiekaarten die naadloos aansloten bij de vraag, de verwijzing naar een mooi boek over de Taxus in een boek dat niet over bomen ging, een Brighid's Cross op mijn pad. Bijzonder was de situatie met de es. Ik trok een bomenkaart (Es) en vroeg me af waar die in mijn wijk te vinden is. Tijdens mijn ochtendwandeling, geen half uur later, stopte ik midden in mijn zin met praten, stopte met wandelen, keek op en stond voor een grote es. Dus daar ben je!

Ook kwam ik twee keer de Dwaas tegen op mijn pad. Eens kijken of ik de komende tijd aan de oproep van deze tarotkaart gehoor kan geven. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  outlier
Aanpassen

Op de stenendag op de Schaapshoeve was er gelegenheid dat ik zelf ook even in afstemming ging met een van de stenen. Vanuit de opdracht ging ik naar de outlier steen, een grote rozerode steen aan de rand van het weiland, en mijmerde daar wat over energetische zijden van stenen en of daar verandering mogelijk was. Deze woorden doken op:

"Wat was,
is geweest.
Ook wij stenen
passen ons aan."


Er sprak een heel liefdevolle overgave uit, een weten dat verandering bij het leven hoort en een vertrouwen dat hoe veel tijd er ook voor nodig is, het proces oké is.
 
  smeden
Alchemie in de smidse

Wat een alchemistisch werkje, smeden. Vuur als je belangrijkste gereedschap, in combinatie met IJzer uit de Aarde, afkoelen in Water en aangewakkerd met Lucht. Een smid die voor mij op die plek werkte had op de kap boven het vuur een Brighid's Cross getekend. Brighid is de patrones (matrones) van de smidse en daarmee transformatie.

Het was de tweede keer dat ik ging smeden. De eerste keer maakte ik de stamrune van Zwaan. Deze keer bleef de stamrune van Bij zoemen en roepen, en ik heb gehoor gegeven om Bij vorm te geven. Deze stamrunen komen uit het rouwwerk van Linda Wormhoudt. Extra leuk: zowel de Zwaan als de Bij zijn dieren die met met Brighid worden verbonden.

Zeer dankbaar voor de hulp van smid Annelied van Dijk van Vuurspetters, want wat is dat een gepiel met die kleine onderdelen in het vuur. Voor je het weet, ben je ze kwijt. Uiteindelijk is Bij uit het Vuur komen zoemen en werkt nu samen met Zwaan.
 
De oproep van de Dwaas

Onder het mom van vrijdag = freyja dag post ik elke vrijdag iets op instagram over godinnen. Op een regenachtige vrijdag vond ik Dodola, een Slavische regengodin. Elk voorjaar vliegt Dodola over de wouden en velden, waar ze lentegroen en lentebloesem brengt. Als Dodola haar hemelse koeien melkt, regent het op Aarde. In het tarot werk van Zuzanna Jasser vind je Dodola, godin van regen en vreugde, als de Dwaas.

De vrijdag erop vond ik weer tarotkaarten, dit keer van The Mermaid Tarot getekend door Julie Dillon. Meerminnen worden vaak als zingende en verleidende wezens getoond, terwijl hun boodschap van o.a. het heilig huwelijk en het sacrale vrouwelijke meestal wordt overgeslagen. Neuzend tussen de kunstwerken van deze tarot viel mijn oog op een meermin die uit de zee stapt: de kaart van de Dwaas.
The Fool - Zuzanna Jasser
The Fool - Julie Dillon
Zuzanna Jasser
Julie Dillon
De Dwaas staat in de tarot aan het begin van de reis van de held. Hij of zij laat het bekende en vertrouwde achter zich en trekt de wijde wereld in. De Dwaas roept op tot moed. Elke dag biedt jou een kans om nieuwe gebieden te ontdekken. Om dat te doen, komt een mix van verwondering, nieuwsgierigheid en verwachtingsvolheid van pas. De Dwaas toont dat je van te voren nooit kunt zien wat er voor je ligt. Je kunt dus maar beter gewoon op pad gaan en alles met vreugde ontmoeten.

Welke Dwaze stap ga jij zetten?
 
Nieuwe spinsels

Ik heb een tweetal artikelen toegevoegd aan spinsels, mijn blog:
 
Uitgesproken

Je dagelijks leven is de tempel en mysterieschool,
en je bent je eigen meester en guru.


- uit: 'Anna, Grandmother of Jesus' van Claire Heartsong
 
Natuurlijk!
  Es
Kiekeboe, ik ben de Es

De boom die met imbolc het startsein zal geven aan de tweede bomentraining is de Es. Vooralsnog is deze boom een leuk potje verstoppertje en kiekeboe met me aan het spelen. Dat begint al bij de etymologie en ook in de mythologische verhalen zijn er verschillende kijkrichtingen.

Deze vondst over de es deel ik vast met je. Vind je een essenblad met evenveel blaadjes links als rechts, dan brengt dat geluk. Zeg er dit oude versje bij op:
 
Essenblad, nu ik u pluk
Hoop ik op vrede en geluk
Als ik geen geluk van u krijg
Wens ik u terug aan de twijg

Dat is aardig, die "wens ik u terug aan de twijg"!
 

Online bomentraining

Heb je interesse in de tweede bomentraining, in de komende maanden zal ik het programma verder uitwerken. Ik hou je via mijn website en deze nieuwsbrief op de hoogte.

Wist je niet dat er een eerste bomentraining is? Dit is hem: Op stap met de bomen, een online training waarin acht inheemse bomen je uitnodigen hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Deze training start elk jaar op 1 februari.

 
 
Oogsten, een zaak van dankbaarheid

Na het zaaien, ontkiemen, groeien en rijpen komt nu de tijd van het oogsten. Oogsten kan eigenlijk alleen maar met dankbaarheid gepaard gaan. Dankbaarheid voor het wonder van de natuur, dat toch zo maar weer graan en fruit tot stand heeft laten komen. Dankbaarheid dat wij met dat graan en dat fruit heerlijke gerechten kunnen bereiden, die we samen kunnen delen en die ons voeden. Dankbaarheid dat er overvloed in ons leven mag zijn.

Lughnasad of Lammas is het feest in het jaarwiel dat hierom draait. Het valt tussen midzomer en het herfstpunt, zo rond 5 of 6 augustus in de sterren of op 1 augustus in de vaste kalender. Je kunt het vieren door bijvoorbeeld een appeltaart te bakken en die samen op te eten. Met wie ga jij 'm delen?
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
Komende activiteiten
 • Bomen met het bos
  Woensdagochtend 12 augustus samen het bos in en het bos van de andere kant bekijken.
   
 • Avondwandeling - volle maan
  Buiten zijn onder de avondzon, de maan of met de sterren. Een fijne avondwandeling in het labyrint of de steencirkel. Dinsdagavond 1 september, met volle maan.
   
 • Labyrinspiratie workshop
  Kennismaken met het labyrint op woensdag 9 september. Ontdekken, tekenen, wandelen, onderzoeken.
   
 • Stiltrum stilte dag:
  Op zondag 25 oktober 2020 de dag van de stilte ben je van harte welkom om de stilte in jezelf te onderzoeken. Een fijne dag op de Schaapshoeve, binnen en buiten.
   
 • Tip: The Joy of the Labyrinth:
  Ierse labyrintwerker Tony Christie komt naar de Schaapshoeve voor een bijzondere dag met het labyrint. Altijd weer een dag met diepe wijsheid en een brede lach. Dit jaar op zaterdag 31 oktober.
   
 • Kijk in het 'winkeltje' op mijn website voor alle activiteiten en mogelijkheden in een oogopslagop een rij.
 
  samen
Individuele begeleiding

Welke dwaze stap ga jij zetten? Misschien wel met deze dwaas als hoedster van jouw wandeling in het labyrint of tijdens een wandelconsult. Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk op innerlijke reisbegeleiding of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Hartelijke groet,

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11
58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Er is niks mis met het hebben van een boom als vriend

- Bob Ross