Welkom bij Awen

2009 Cawen inspireert: oefenen, wonderen, onsterfelijkheid

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint
 
september 2020
Beste lezer,

In augustus voelde ik me gezegend met de vriendschap van de bomen. Die es met wie die ik in de vorige nieuwsbrief kennismaakte, liet zich overal in mijn omgeving zien. Ik zag een prachtige zilverlinde en had een ontmoeting met een mooie wilg aan het water van een favoriete rivier. De glinsteringen op het water die ik tussen de wilgentakken door zag, geven een glinstering in mijn hart.

Deze maand komt er een vertrouwd ritme aan. Kinderen weer naar school, het werk langzaam maar zeker weer terug naar ontmoetingen en bijeenkomsten. Ik kijk er erg naar uit.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Yes!
Ik heb het nog nooit gedaan, dus...

Pippi Langkous sprak een waarheid als een koe: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” Dochterlief en ik gingen voor het eerst een Klettersteig bewandelen. Ik schreef een artikeltje over hoe dat voor mij ging, hoe de angst uiteindelijk plaatstmaakte voor vertrouwen en er een mooie les voor mij uit tevoorschijn kwam. En een stoere wandeling samen met mijn dochter. Een moment om te koesteren.

Lees het hele artikel "Ik denk dat ik het wel kan"
 
  Blijf je verwonderen
Wees nieuwsgierig en verwacht wonderen

In augustus ontving ik een lange nieuwsbrief van Tom Kenyon, een bekende sound healer uit de Verenigde Staten. Tom gaf een oud/nieuw bericht door van de Hathors, lichtwezens van de planeet Venus. Oud, omdat het eerste gedeelte van de mail de boodschap van de Hathors was uit april 2011. Nieuw, omdat het ook bijzonder past in de huidige tijd. Het opende voor mij alles.

Er werd verteld over overgangsfasen, zowel persoonlijk als collectief, over perioden van chaos die tegelijkertijd perioden van creatie van een nieuwe werkelijkheid zijn, en hoe je die werkelijkheid zou kunnen scheppen. Een mooie oproep vond ik 'wees nieuwsgierig en verwacht wonderen'. De afgelopen maanden hebben me dat wel doen vergeten, om nieuwsgierig te blijven en - ondanks alles, juist vanwege alles - wonderen te blijven verwachten.

Welke wonderen ga jij verwachten?


Lees hier mijn beetje samenvattende artikel of lees hier het hele bericht van de Hathors en Tom Kenyon (in het Engels).

Leuk om te weten: Tom Kenyon biedt sound meditations aan die je gratis kunt downloaden. In zijn nieuwsbrief worden er twee aangeraden die je in dit proces van overgangsfasen kunnen helpen. Via deze pagina kom je bij de sound meditations.
 
Nieuwe spinsels

Ik heb drie nieuwe artikelen toegevoegd aan Spinsels, mijn blog:
 
Uitgesproken

Je kunt geen licht hebben
zonder een donker om het in te stoppen.


- Arlo Guthrie
 
Natuurlijk!
  Papaver zaaddoos
Onsterfelijkheid

Heb je de onsterfelijkheid om je heen gezien? In de vruchten, zaden en noten van dit jaar ligt de oogst van volgend jaar verborgen. De natuur laat ons zien hoe natuurlijk onsterfelijkheid eigenlijk is. Zij toont het ons in de fysieke vorm. Bijvoorbeeld de planten die rusten in de winter en volgend jaar weer uitkomen.

Onderzoek eens op welke manier jijzelf mentaal, emotioneel of spiritueel onsterfelijk bent. Kijk eens naar de vruchten, zaden en noten die in jou verborgen liggen. Werp oude vruchten weg en ontdek met welke noten en zaden jij jezelf onsterfelijk houdt.
 
 
Herfstequinox: 22 september 2020

Bij diverse megalitische bouwwerken uit de nieuwe steentijd (zo'n 4000 tot 2500 jaar voor Christus) zijn uitlijningen ontdekt die gericht zijn op de zonsopkomst of zonsondergang op de equinoxdag. (Equinox: als de dag en nacht even lang duren.) Loughcrew is een complex van megalitische bouwwerken in Ierland en grafheuvel Cairn T is uitgelijnd op de zonsopkomst van de equinox. Gedurende ongeveer een uur valt het zonlicht door de toegang, glijdt door de gang en beschijnt een megaliet achterin de grafheuvel. Deze steen is vol petrogliefen, in de steen gehouwen geometrische vormen. De zonnestraal belicht in het bijzonder een bloemvormige tekening, geduid als een zonnewiel.

De equinox was voor onze verre voorouders duidelijk belangrijk. Ze besteedden veel zorg en aandacht aan het precies zó maken van dit bouwwerk dat er iets bijzonders gebeurt tijdens de equinoxen. Wat zouden ze gevierd hebben? Hoe zou jij de dag van evenveel licht als duister vieren?
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
Komende activiteiten
 • Labyrinspiratie workshop
  Kennismaken met het labyrint op woensdag 9 september. Ontdekken, tekenen, wandelen, onderzoeken. 
   
 • Bomen met het bos
  Woensdagochtend 16 september samen het bos in en het bos van een andere kant bekijken.
   
 • Avondwandeling - volle maan
  Een fijne avondwandeling in het labyrint of de steencirkel. Donderdagavond 1 okober met volle oogstmaan.
   
 • Stiltrum stilte dag:
  Op zondag 25 oktober 2020 de dag van de stilte ben je van harte welkom om de stilte in jezelf te onderzoeken. Een fijne dag op de Schaapshoeve, binnen en buiten.
   
 • Tip: The Joy of the Labyrinth:
  Ierse labyrintwerker Tony Christie komt naar de Schaapshoeve voor een bijzondere dag met het labyrint. Altijd weer een dag met diepe wijsheid en een brede lach. Dit jaar op zaterdag 31 oktober.
 
  samen
Individuele begeleiding

Welke wonderen ga jij verwachten? Waarin ga jij jezelf oefenen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij drempelhoedster of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Hartelijke groet,

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11
58 72 04
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Als je de richting niet aanpast,
zou je wel eens kunnen komen waar je op af koerst

- toegeschreven aan Siddhartha Gautama