Welkom bij Awen

2010 Cawen inspireert: onzichtbare oogst, verhoord gebed, pompoenen

welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint
 
oktober 2020
Beste lezer,

Van dat vertrouwde ritme waar ik in de nieuwsbrief van augustus naar verlangde, is nog niet veel terechtgekomen. Het dagelijkse ritme blijft wiebelig met onverwachte gebeurtenissen en verandering van plannen. Het was het vakantiemotto van mijn broer, de paar keer dat we lang geleden samen op vakantie gingen. "Plannen zijn er om gewijzigd te worden," zei hij als we weer een nieuwe mooie bestemming voor de dag ontdekten. Misschien moet ik dat maar als motto hoog in het vaandel houden en mezelf nog meer mee laten bewegen met de herfstwind.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Onzichtbare wortels
Onzichtbare oogst

De herfstperiode is een periode van oogsten. Niet alleen in de natuur, ook voor het onderzoeken van de oogst van jouw natuur is dit jaargetijde geschikt. In een boswandeling met Maja Kooistra wees zij erop dat oogst niet alleen vruchten, noten en zaden is. Je vindt oogst ook in de nieuwste jaarring en in de jongste loten en scheuten. De jaarring is van buitenaf niet duidelijk zichtbaar, maar nieuwe loten kun je bijvoorbeeld aan de dennenbomen nog herkennen aan de lichter groene kleur van de naalden.

Nadenkend over mijn onzichtbare oogst, mijn jaarring en scheuten van dit jaar, bedacht ik me dat de wortels natuurlijk ook nieuwe delen toegevoegd hebben. Terugkijkend op de afgelopen periode voel ik bij mijn grondscheuten de meeste oogst voor mijzelf. Nog steviger wortels omgeven door vruchtbare aarde.

Waar vind jij jouw onzichtbare oogst?
 
  -Maria-
Verhoord gebed

Mijn drieluik-prikbord was ooit gemaakt om als visiebord te dienen, waar ik mijn wensen en dromen visualiseerde. Door de jaren heen is het veranderd in een reisbord, gevuld met foto's van dierbare plekken. De foto's helpen me met hart en ziel even naar zo'n plek te reizen en de fijne herinneringen te her-inneren.

Een van de foto's is van het -Maria- kunstproject van Guido Dettoni della Grazia. We zagen het prachtige kunstwerk met houten Maria-beeldjes in de Santa Maria delle Rose in Assisi, Italië. Ik schreef een stukje over ons ontroerende bezoek aan dit kerkje en maakte een kort filmpje. Me weer even met daar en Haar verbinden, voelt als een verhoord gebed.
 
zonlicht, lindeboom, labyrint
zonlicht, lindeboom, labyrint

Baltisch Wiel labyrint in het Eilenriede Park in Hannover (D)
Foto: Richard Donner
 
Nieuwe spinsels

Dit keer een nieuw artikel in Spinsels, mijn blog:
 
Uitgesproken

Een boom met sterke wortels lacht tegen de storm.

- Maleisisch gezegde
 
Natuurlijk!
  Pompoen
Oktober, maand van de pompoen

Van pompoensoep tot pompoenlampionnen, ze zijn niet meer weg te denken uit ons herfstbeeld. Het oude Midden-Oosten kende pompoenen en de Romeinen ook, maar toen was de tijd blijkbaar niet rijp voor de pompoenen om Europa te veroveren. In de 16e eeuw kwamen de pompoenen vanuit Zuid-Amerika naar Europa en werden toen hartelijk ontvangen.

Pompoenen werden als dagelijks voedsel gebruikt. Ze zijn gezond: pompoenen bevatten veel mineralen, zijn goed voor de spijsvertering en versterken de weerstand. Het was een symbool van vruchtbaarheid en wedergeboorte. De oranje kleur van de pompoenen staat symbool voor leven, zegen en vreugde. Mooie combinatie om je herfst mee te verwarmen.
 
 
Samhain, als de sluiers dun zijn

Het jaarwiel rolt naar de tijd van samhain (spreek uit: soo-wèn). In deze periode tussen herfstequinox en midwinter worden de nachten beduidend langer en het weinige daglicht werd gebruikt om klaar te maken voor de winter. Het voorouderfeest Samhain zien we in de christelijke kalender terug als Allerheiligen en Allerzielen en valt in de eerste week van november.

De winterhelft van het jaar roept op tot naar binnenkeren. Dat lijkt me een plek waar je voorouders en hun wijsheid kunt vinden. Deze tijd wordt vaak omschreven als een tijd waarin de sluiers tussen deze wereld en de andere wereld dun zijn. Met een lagere drempel kan jij, kunnen je voorouders, makkelijker oversteken. Ik kan me ook voorstellen dat je juist nu, voor het goed doorkomen van de winterperiode, de hulp en wijsheid van voorouders kunt gebruiken.

Welke wijsheid zou jij van hen kunnen gebruiken om je winter te verwarmen?
 
Mogelijkheden & activiteiten
Komende activiteiten
 • Stiltrum stilte dag:
  Op zondag 25 oktober 2020 de dag van de stilte ben je van harte welkom om de stilte in jezelf te onderzoeken. Een fijne dag op de Schaapshoeve, binnen en buiten. Kosten: €90, inclusief lunch.
   
 • Tip: The Joy of the Labyrinth:
  Ierse labyrintwerker Tony Christie komt naar de Schaapshoeve voor een bijzondere dag met het labyrint. Altijd weer een dag met diepe wijsheid en een brede lach. Dit jaar op zaterdag 31 oktober.
   
 • 99x Winter Labyrinspiratie Wandeling (online):
  Online overwinteren in het labyrint. Twaalf brieven verspreid over veertien winterse weken. Op reis in door met en naar het labyrint. Start op maandag 2 oktober en kost €27,-.
  Vanaf dit jaar ook beschikbaar in het Engels.
   
 • Bomen met het bos
  Samen het bos in en het bos van een andere kant bekijken. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Kosten: €15,- Op woensdagochtend 4 november 2020 en zaterdagochtend 12 december 2020.
   
 • Avondwandeling
  Een fijne avondwandeling in het labyrint of de steencirkel. Kosten: €15,-. Maandagavond 30 november met volle jachtmaan en woensdagavond 30 december met volle maan van de langste nacht.
   
 • Midwinterviering
  Zondagavond 20 december stilstaan bij het donker, stilstaan bij de terugkeer van het licht. Samen vieren met een Vuur ceremonie en daarna tijd voor jezelf in het labyrint en/of de steencirkel. Kosten: €20,- inclusief eventuele materialen.
 
  samen
Individuele begeleiding

Jouw onzichtbare oogst ontdekken? Zien waar jouw gebed verhoord wordt? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij drempelhoedster of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Hartelijke groet
Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11
58 72 04
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Je bent hier om jouw uitdrukking van Liefde te zijn.
Dat is alles.

 - Anja Steensig