Welkom bij Awen

2012 Cawen inspireert: koortsboom, beschermengelen gevraagd, 12 heilige nachten

 
 
welkom bij Cawen
Cawen
praktijk voor innerlijke reisbegeleiding

individuele begeleiding - workshops - velddagen
met natuur, cosmos en labyrint
 
december 2020
Beste lezer,

Op weg naar midwinter wordt het tempo steeds trager. In mijn binnenwereld dan. In mijn buitenwereld is het heel roerig en wordt er veel van mij gevraagd. Dat schuurt behoorlijk; op verschillende vlakken in actie moeten komen, terwijl mijn ziel verleidelijk fluistert over midwinterse rust. Ik ga maar mee met het ritme van de zon. Overdag aanpakken en doorgaan, maar met het vallen van de avond geef ik gehoor aan de fluisteringen van ziel.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
  Koortsboom in Overasselt
Interview over de koortsboom met o.a. mij

De ANWB podcast serie 'Verborgen Verhalen' gaat over bijzondere plekken in Nederland. Een mooi initiatief om oude verhalen van onze eigen bodem in een nieuw jasje onder de aandacht te brengen.

Voor de uitzending over de koortsboom bij de St Walrick kapel in Overasselt kwam programmamaker Pascal van Hulst mij op het spoor. Superleuk! Op vrijdag de 13e heeft hij mij bij de koortsboom geïnterviewd over koortsbomen, drempelhoeden, zingeving, volksgeloof in de huidige tijd en nog meer. Het was een mooi gesprek met open en nieuwsgierige Pascal, onder de hoede van de grote Eik.

Je vindt de link naar de ANWB podcasts hier. Je moet een stukje naar beneden tot je bij aflevering 8 komt: 'Het wonder van de geneeskrachtige lapjesboom'. Het gedeelte met mij begint vanaf 12m:25s. In het interview vatte Pascal mijn werk op een ludieke manier samen. Je zou het een bijnaam kunnen noemen, of een eretitel. Dat vind je op 18m:07s. Nee, ik ga 'm niet verklappen, luister zelf maar. ;-)
 
  Engel op de Saint-Corentin in Quimper
Beschermengelen gevraagd

In november volgde ik de 21 Day Angel Adventure met Mike Dooley en Lorna Byrne. Lorna Byrne kan sinds haar geboorte engelen zien. In het online event deelt zij haar manier van werken met beschermengelen en hoe je ze in je leven kunt uitnodigen.

In een van de lessen vertelt Lorna over het maken van kleine vriendelijke gebaren. Je loopt over straat en glimlacht naar iemand anders. Je zit in een café'tje en je maakt een praatje met iemand aan een ander tafeltje. Je houdt de deur voor iemand open of helpt iemand met het dragen van boodschappen.

Vaak zijn we te druk met onszelf om die kleine moeite voor een ander te doen, die - wanneer het jou overkomt - opeens je dag in het zonnetje kan zetten. Lorna weet heus dat het soms moeilijk is om te doen, als je bijvoorbeeld zelf al een beetje mopperig bent. Maar die glimlach voor een ander, brengt ook een glimlach voor jezelf. En, dacht ik toen, met zo'n klein vriendelijk gebaar ben je opeens zelf even een beschermengeltje voor die ander. En ook voor jezelf.
 
Spinsels

Nieuwe spinsels over het labyrint:
Met je linkerhand uit het labyrint (of niet); Wat is het verschil tussen een doolhof en een labyrint?; De draad van Ariadne en ook iets over Ariadne zelf, die vrouwe van het labyrint genoemd wordt.

Al bekende winterse spinsels:
over midwinter godin Vrouw Holle: lees het sprookje, lees de uitleg van het sprookje door Abe de verteller, een heel kort stukje over de verbinding tussen Vrouw Holle en de Vlier en het verhaal over mijn LiveWood Dryade van Vlier. En onthoud met midwinter de fruitbomen te bedanken, met een leuk filmpje van Dusty Miller 13th.
 
Uitgesproken

Life isn't only happening to us:
we are happening to life.


Lastig te vertalen, deze!
Maar misschien is het ongeveer zoiets:

Niet alleen gebeurt het leven ons:
wij gebeuren ook het leven.


- Toko-pa Turner
 
Natuurlijk!
  Trees!!
The Architecture of Trees

Wat een ongelooflijk prachtig boek! Ik was gewoon ontroerd toen ik het voor het eerst bekeek. Het levenswerk van landschapsarchitecten Cesare Leonardi en Franca Stagi.

Meer dan 550 prachtige pentekeningen van 212 boomsoorten. Op schaal getekend, met de enorme boekenlegger kun je meten hoe hoog de boom in werkelijkheid is. Mooie overzichten, achterin meer over de boom zelf en de bladeren (ook met tekeningen), voorin ook een overzicht sinds wanneer de bomen in Europa voorkomen. De lijsten met gekleurde bollen geven je een idee van de bladkleur door de seizoenen. En nog meer.

Geen idee waar ik het boek moet laten, want gewoon op de plank tussen de andere boeken, dat kan natuurlijk niet.
 
  Heilige Nachten
Twaalf heilige nachten

De tijd rond midwinter wordt vaak gebruikt om naar binnen te keren. Terugkijken op het voorbije jaar, vooruitkijken naar het komende. Dankbaarheid voor wat ontvangen is, afroepen wat nodig is voor het komende jaar. De twaalf heilige nachten of rooknachten worden op verschillende manieren in de tijd gezet. Zes dagen voor en zes dagen na midwinter, startend op midwinter, startend op kerstavond.

Er worden steeds meer mogelijkheden aangeboden om de twaalf heilige nachten vorm te geven. De tijd kan gebruikt worden voor divinatie: hou een dromenboek bij of trek elke nacht een orakelkaart die wat zegt over de twaalf maanden van 2021. Er bestaan groepen op facebook waar je gratis of betaald de nachten samen doormaakt. Ook zijn er boeken te koop die je door de nachten meenemen, zoals dit onlangs gepubliceerde boek van Mirjam van Donselaar: De Heilige Nachten, door het donker naar het licht. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar het werk dat ik bij Mirjam gedaan heb over de Matronen en Magisch Spinnen, is me prima bevallen. Zo zal haar boek ongetwijfeld ook in elkaar zitten.
 
  Licht & Warmte
Midwinter stilte

Om vorm te geven aan die twaalf heilige nachten heb ik bedacht om mezelf in die periode een social media stop te geven. Dat gaat me niet helemaal lukken, omdat ik op facebook een groep mensen begeleid in de online 99 dagen Winter Labyrinspiratie Wandeling. Dus daar blijf ik gewoon aanwezig. Op instagram vind ik vaak rustmomentjes, in het kijken naar de mooie afbeeldingen of inspirerende teksten, of in het plaatsen van de mijne. Ik merk dat ik het wat lastig vind om dat los te laten. Zelfs al is het maar tijdelijk. Toch weet ik dat het goed is om even los te komen en me te richten op midwinter.

Midwinter, waar de echte winter nog moet komen, met hopelijk eindelijk weer een keertje sneeuw net zoals vroegah. (Hopen mag, toch?) Midwinter, waarna de terugkeer van het zonlicht en het lengen van dagen langzaam maar zeker steeds zichtbaarder wordt. Maar voor het zo ver is, is midwinter een uitgelezen tijd voor naar binnen keren. In jezelf, in je hart. Dank voor het voorbije jaar, dank voor het komende jaar. Welverdiende rust voordat de tijd weer komt van verse verlangens en nieuwe plannen.
 
Mogelijkheden & activiteiten
  Cawen online
Tip! Online trainingen

Leuk cadeau voor jezelf of voor een ander: een online Cawen training. De natuur ontdekken, jouw natuur ontdekken. Met Nederlandse godinnen, inheemse bomen of maak een reis tussen hemel en aarde.
 • Op stap met Moeder Aarde
  De natuur doet het je elk jaar voor: het eeuwige proces van groei, verval en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen nemen je mee in dit creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en doet er nieuwe inspiratie over op.

   
 • Op stap met de bomen
  Deze inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. De training toont je kenmerken en symboliek van de bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn.

   
 • Pas op de plaats
  Deze praktische training tussen Aarde en Hemel leert je over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je weer verbonden weten met het heelal.

   
De trainingen kosten €72 voor een heel jaar en starten elk jaar op 1 februari. Meer informatie vind je op de website.
 
Activiteiten in de agenda
 • Bomen met het bos
  Samen het bos in en het bos van een andere kant bekijken. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Kosten: €20,- Op zaterdagochtend 12 december 2020.

   
 • Midwinterviering
  Zondagavond 20 december stilstaan bij het donker, stilstaan bij de terugkeer van het licht. Samen vieren met een Vuur ceremonie en daarna tijd voor jezelf in het labyrint en/of de steencirkel. Kosten: €20,- inclusief eventuele materialen.

   
 • Avondwandeling
  Een fijne avondwandeling in het labyrint of de steencirkel. Kosten: €15,-. Volle maan van de langste nacht op woensdagavond 30 december. Neem afscheid van 2020 en open jezelf voor 2021.
 
  samen
Individuele begeleiding

Natuurlijk wil je een gesprek met de pratende en wandelende lapjesboom! Wil je samen op zoek naar jouw beschermengel? Een plan maken voor jouw heilige nachten of voor 2021? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij drempelhoedster of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04
 
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Dankbaarheid is de open deur naar overvloed

- Harbhajan Singh Yogi