Welkom bij Awen

2101 Cawen inspireert: grote verandering, natuurtolk, soezelen

welkom bij Cawen

Cawen
drempelhoedster & natuurtolk

begeleiding - training - workshops - velddagen
met natuur, kosmos en labyrint
 
januari 2021
Beste lezer,

Zo aan deze kant van midwinter, de kerstdagen en oud&nieuw begint het bij mij weer te kriebelen. De dagen worden stiekem echt al weer langer, ik lijk de vogels weer meer te horen en de roep van het nieuwe jaar klinkt steeds luider in mijn hart. Waar kan ik in december op terugkijken? Wat zal het nieuwe jaar mij brengen? En wat ga ik het nieuwe jaar brengen?

Op 1 januari trok ik drie kaarten ter inspiratie voor 2021: verlichting, verbinding en bevrijding. Ik deel ze graag met jou.

Hartelijke groet,
Carin

P.S.
Ook een kaartje trekken? Dat kan in deze nieuwsbrief!
 
'n Snufje Awen
 

 

De Kring in de Schaapshoeve


Grote verandering:
de Schaapshoeve moet verhuizen


Het was een bizar jaar voor iedereen. Corona heeft ons allemaal uitgenodigd creatief te zijn. Mijn man en ik creëerden voor ons centrum de Schaapshoeve privé-concerten en privé-workshops. We zijn zichtbaarder geworden voor online coachingsgesprekken en wandelconsulten. Helaas kregen we echter nog een klap te verduren. Onze verhuurder heeft onverwachts per direct de huur opgezegd. Zoals het er nu voor staat, zullen we eind mei 2021 onze prachtige plek aan de Schaapsdijkweg 20a moeten verlaten.

We gaan ervoor om op een nieuwe plek met de Schaapshoeve weer een mooie bedding te bieden voor ontmoetingen waar je blij van wordt, die inspireren en die kracht geven. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je anderen en jezelf kunt ontmoeten.

We kunnen je hulp goed gebruiken. Weet je een plek waar de Schaapshoeve kan komen wonen? Ben je of ken je iemand die zou willen investeren in dit project vol zingeving en verbinding ? Zoek je in het eerste kwartaal nog een unieke prachtplek voor het geven van jouw workshop of een lezing? Kun je helpen inpakken, opruimen, schoonmaken, verhuizen? Laat het ons weten. We zijn enorm dankbaar voor je hulp, in welke vorm dan ook.
 
 

drempelhoedster & natuurtolk

Drempelhoedster & Natuurtolk

Meestal fris ik twee keer per jaar mijn website op. In de zomer stof ik de teksten hier en daar wat af en plan ik de activiteiten van het najaar. Als winterklusje verbind ik me met wat ik in het komende jaar wil gaan brengen. Deze winter ontdekte ik dat ik niet langer al mijn werk onder de term drempelhoedster kon scharen. Dat is voor mij een leuke ludieke term om in gesprek te raken over de individuele begeleiding die ik je bied en hoe die drempelhoedster dat dan voor je doet.

De online trainingen, de bomenwandelingen en diverse workshops vallen in een andere categorie. Hier spelen de natuur en de kosmos een grote rol, als jouw leermeesters in de school van het leven. Door met een open blik en open hart te kijken, kun je hun boodschappen ontvangen. Ik help je met het oefenen voor zo'n open blik en open hart en als tolk help ik je hoe je de boodschappen kunt uitleggen.

Zo ontstond de combinatie drempelhoedster & natuurtolk. Neem een kijkje op de Cawen website: heldere indeling, nieuwe informatie en frisse look. Klaar voor 2021.
 
Inspiratiekaart

Misschien vind je het leuk om ook een inspiratiekaart voor 2021 te trekken. Je kunt kiezen uit een labyrintkaart uit het Labyrinth Wisdom deck van Tony Christie of een bomenkaart uit het Tree Angel Oracle Deck van Fred Hageneder. Of allebei!

Sluit even je ogen. Zucht eens diep en haal bewust adem. Open je ogen en laat een van de kaarten je aandacht trekken.
- 1 -
- 2 -
- 3 -
- 1 -
- 2 -
- 3 -
Uitleg van de kaarten
Hier vind je de geopende kaarten en hun uitleg.
 
Spinsels & artikelen

- Waarom de kraai zwart is, het verhaal van Regenboog Kraai
- Waarom de spar in de winter zijn naalden behoudt, of waarom er altijd een vogeltje in de kerstboom hoort (inclusief Cawen luisterverhaal)
- Over de Apple Healing Wand die Dusty Miller 13th ons in bewaring gaf

Er is een nieuw Engelstalig online tijdschrift gelanceerd: Sacred Energies Magazine van Dominique Susani en Karen Crowley-Susani. Het decembernummer gaat o.a. over krachtplekken, gezonde woonplekken, de geschiedenis van wichelroedelopen en van mijn pen een artikel over The Tree Lore of Dusty Miller. Je kunt het tijdschrift hier kopen voor USD3,50. In het voorbeeld kun je de inhoudsopgave zien en van elk artikel de inleiding.
 
Uitgesproken

Om te ontkiemen, moet een noot uit zijn omhulsel breken.

- Alberto Villoldo
 
Natuurlijk!
  Langzaam wakker worden

Soezelen na je winterslaap

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de koudste dagen van de winter moeten nog komen. Toch lengen de dagen, de zonnestralen nemen langzaam aan kracht toe. De eerste sneeuwklokjes en crocussen maken zich klaar om door de aarde te breken en naar het zonlicht te reiken.

De tijd van Imbolc komt eraan. De tijd van ontwaken na de winterslaap, van zuivering van huis en haard, van inspiratie voor nieuwe plannen en projecten. Januari is een mooie maand om die plannen nog eens rustig te onderzoeken en te verbinden met je hart. Mijmer er de komende weken maar eens over.
 
  Open!
Imbolc

In de volgende volgende nieuwsbrief lees je meer over imbolc. Aangezien deze nieuwsbrieven op de derde van de maand verstuurd worden, is dat misschien net te laat voor jouw viering van het moment. Vaak wordt imbolc namelijk op 1 febuari in het kalenderjaar vastgelegd. In de christelijke kalender is 2 februari Maria-Lichtmis, ook een viering over licht brengen en wakker worden.

Als je die dagen iets wilt doen, kun je in Noorbeek (Zuid-Limburg) naar de bijzondere Brigidabron. Neem ook een kijkje in de Brigidakapel bij de Brigidakerk. Brigida is een heilige die verbonden is met Brighid, de Ierse godin van inspiratie, heling en transformatie.

Je kunt ook naar de St Brigidakerk in Geldrop. Ze hebben vaak op 1 of 2 februari een speciale mis voor de Heilige Brigida. Ik kon nu nog niet vinden of dat dit jaar ook plaatsvindt in verband met alle maatregelen.
 
Mogelijkheden & activiteiten
  Cawen online


Tip! Online trainingen

In februari starten de online Cawen trainingen. De natuur ontdekken, jouw natuur ontdekken. Met Nederlandse godinnen, inheemse bomen of maak een reis tussen hemel en aarde.

 • Op stap met Moeder Aarde
  De natuur doet het je elk jaar voor: het eeuwige proces van groei, verval en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen nemen je mee in dit creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en doet er nieuwe inspiratie over op.

   
 • Op stap met de bomen I en II
  Deze inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. De training toont je kenmerken en symboliek van de bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn.
  Nieuw in 2021 is de tweede reeks, met acht nieuwe inheemse bomen als je gids. Je kiest zelf met welke reeks bomen je werkt.

   
 • Pas op de plaats
  Deze praktische training tussen Aarde en Hemel leert je over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je weer verbonden weten met het heelal.

Elke training kost €72 voor een heel jaar en start elk jaar op 1 februari. Meer informatie vind je op de website.

 

Activiteiten in de agenda

 
  samen
Individuele begeleiding

Eens op stap met de natuurtolk? Samen kijken wat je januarimijmeringen je brengen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Heling is een reis, geen ingreep

- Alberto Villoldo