Welkom bij Awen

2102: gnow-kies-handel, winterblues, gedaanteverwisseling

welkom bij Cawen

Cawen
drempelhoedster & natuurtolk

begeleiding - training - workshops - velddagen
met natuur, kosmos en labyrint
 
februari 2021
Beste lezer,

Als jij deze nieuwsbrief ontvangt, zit ik met de schrijvers van het nieuwe labyrintboek Wegwijs in het labyrint in een online onthullingsfeest. Het boek is van de drukker gekomen en naar de schrijvers verstuurd en zometeen pakken we het samen uit. Wat spannend, om samen ons boekenkind te ontvangen in de tijd van Imbolc! Moge het labyrint ook jouw pad verlichten en verwarmen.

Hartelijke groet,
Carin

PS
Als je het boek al besteld hebt, hij wordt de komende week ook naar jou verstuurd! En wil je Wegwijs ook bestellen, in deze nieuwsbrief kun je lezen waar dat kan.

 


'n Snufje Awen

  Feniks
Gnow, kies, handel

Het leven voelt soms zo ingewikkeld dat het lastig is om mijn eigen lessen in de praktijk te brengen. Open voor nieuwe inzichten, creatieve oplossingen bedenken en krachtig staan. Vooral aan die kracht ontbrak het me even. Enkele jaren geleden was ik door een dierbare healer heel fijn geholpen met het vraagstuk kracht. Ik had er een opname van en besloot het opnieuw te luisteren. Dat deed me goed. Een van de mooie oproepen uit dat gesprek deel ik graag met je.

Kracht bestaat uit twee dingen: 1) neem een beslissing en 2) kom in actie. Hoe neem je de beslissing? Door niet te bedenken wat de beste keuze is, maar door te wéten wat de beste keuze is. Sig Lonegren gebruikt voor zoiets de prachtige term gnowing, de combinatie van gnosis en knowing. Daarna weet (gnow) je ook welke actie erbij hoort.

Wat ga jij gnowen, kiezen en handelen?
 
Tree.fm

Wat een leuk initiatief! Tree.fm, voor een digitale portie shinrin-yoku (bosbaden). Je kunt hier audiobestanden beluisteren van de geluiden van bossen van over de hele wereld én je kunt een donatie doen voor extra bomen op onze mooie planeet.
 
Spinsels & artikelen
 
Uitgesproken
De rivier kan niet terugkeren
- Kahlil Gibran


Er wordt gezegd dat voordat zij de zee in gaat
een rivier bibbert van angst.

Ze kijkt terug naar het pad dat ze gegaan is,
vanaf de toppen van de bergen,
de lange kronkelende weg langs bossen en dorpen.

En voor haar,
ziet ze een oceaan zo groots,
dat erin gaan
niets anders is dan er voor altijd in te verdwijnen.

Maar er is geen andere weg.
De rivier kan niet terugkeren.

Niemand kan teruggaan.
Teruggaan is onmogelijk in het bestaan.

De rivier moet het risico nemen
om de oceaan in te gaan
want alleen dan zal de angst verdwijnen,
want daar is waar de rivier zal weten
het gaat niet over verdwijnen in de oceaan
maar over het worden van de oceaan.
 

Natuurlijk!

  Toverhazelaar
Tegen de winterblues:
plant een toverhazelaar in je tuin!

Moet je eens kijken, wat een prachtige kracht er van deze boom uitgaat. Stel je eens voor, hoe dit eruit ziet met een blauwe hemel op de achtergrond. Dan verzacht toch élke blues? Het is de Toverhazelaar. Ook in andere talen zit er tover in de naam: Zaubernuß (D), witchhazel (UK) of noisetier sorcières (F). Het is een boom met geneeskrachtige eigenschappen, die vooral gebruikt wordt bij het verzorgen van lichte verwondingen en de huid.

Zoals je aan de foto ziet, bloeit deze boom voordat er bladeren aan de takken zitten. De bloemblaadjes krullen bij slecht weer op om zich te beschermen. Ze ontvouwen zich weer zodra de zon schijnt. Vanwege de prachtige zonnekracht die uitgerekend rond Imbolc (1 feb) getoond wordt, wordt deze plant tegenwoordig wel gezien als een van de attributen van Brighid, een zonnegodin van Inspiratie, de Smidse en Heling uit de Ierse mythologie.
 
  Gedaanteverwisseling
Gedaanteverwisseling

Er zijn verschillende legenden waar de wintergodin in de tijd van imbolc een bad neemt in een heilige bron en daar verandert in de zomergodin. Soms hebben ze een eigen naam, zoals wintergodin The Cailleach na haar bad uit het water rijst als zonnegodin Brighid. Soms zie je deze gedaanteverwisseling ook in sprookjes. Je ontmoet de godin in eerste instantie in haar oude, lelijke vorm. De held(in) durft voorbij de buitenkant te kijken en ziet de binnenkant. De oude vrouw wordt door de held geholpen of gekust, en daardoor verandert de oude vrouw in de jonge vrouw.

Imbolc is een zuiveringsfeest, lichtfeest en een feest van wakker worden na de winter. Brighid is een van de godinnen die bij deze tijd hoort. Zij gaat over inspiratie, heling en als beschermvrouwe van de smidse hoedt zij transformatieprocessen. Word wakker, neem een bad in jouw heilige bron en voel in welke gedaante jij uit je bad zult rijzen.
 

Mogelijkheden & activiteiten

  Cawen online
Tip! Online trainingen

Deze maand starten de online Cawen trainingen. Je kunt nog instromen tot 7 februari. De natuur ontdekken, jouw natuur ontdekken. Met Nederlandse godinnen, inheemse bomen of maak een reis tussen hemel en aarde.
 • Op stap met Moeder Aarde
  De natuur doet het je elk jaar voor: het eeuwige proces van groei, verval en nieuwe groei. Acht inheemse godinnen nemen je mee in dit creatieproces van zaaien, ontkiemen, rijpen, oogsten en vieren. Je ontdekt hoe jij met jouw creatieprocessen omgaat en doet er nieuwe inspiratie over op.

   
 • Op stap met de bomen
  Deze inheemse bomen nodigen je uit hun kwaliteiten eens bij jezelf te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen met bijzondere gewone bomen als je gids. De training toont je kenmerken en symboliek van de bomen, waardoor geen boswandeling meer hetzelfde zal zijn.
  Nieuw in 2021 is de tweede reeks, met acht nieuwe inheemse bomen als je gids. Je kiest zelf met welke reeks bomen je werkt.

   
 • Pas op de plaats
  Deze praktische training tussen Aarde en Hemel leert je over verschillende natuurverschijnselen om je heen en boven je. Van je lichaam tot het heelal, van je achtertuin tot de Melkweg. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je weer verbonden weten met het heelal.
Elke training kost €72 voor een heel jaar en start elk jaar op 1 februari. Meer informatie vind je op de website.
 
Activiteiten in de agenda
 • Woensdagochtend 10 februari 2021: Bomen met het bos - imbolc wandeling
  Let op! De datum is verzet. Niet op 3 februari maar op 10 februari kan je mee het bos in en het bos van een andere kant bekijken. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Kosten: €20,-

   
 • Zaterdag 27 februari 2021: Avondwandeling - volle sneeuwmaan
  Onder voorbehoud. Hou de website in de gaten ajb. Een fijne avondwandeling in het labyrint of de steencirkel. Kosten: €15,-.
 
  Wegwijs in het labyrint
Wegwijs in het labyrint
een reisgids om thuis te komen

 
Een groep Nederlandse en Belgische labyrintwerkers (ik ben een van hen) gaf stem aan het labyrint in dit nieuwe boek. Gebundelde wijsheid over het labyrint, met veel prachtige foto's om de smaak te pakken te krijgen. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt.

Wegwijs in het labyrint is een rijk geïllustreerd boek, 88 pagina's gevat in een hardcover en met leeslint. Hier vind je een inkijkje in het boek, van de eerste elf pagina's.

Tot 17 februari kun je intekenen voor het boek voor €18,50. Voer zelf bij je bestelling de kortingscode labyrint in en het boek wordt gratis binnen Nederland verzonden. Na 17 februari kost het €21,50. Je kunt het bestellen in de webshop van de uitgever, MB communicatie.
 
  samen
Individuele begeleiding

Eens onderzoeken wat jij wilt doen als je wakker bent? Samen onderzoeken hoe jij uit je bad wilt stappen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik bied je een open hartelijke blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor. Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook een online gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Heling is een reis, geen ingreep

- Alberto Villoldo