Welkom bij Awen

2103 Cawen inspireert: dankbaar, labyrint, balans in beweging + open dag!

welkom bij Cawen

Cawen
drempelhoedster & natuurtolk

begeleiding - training - workshops - velddagen
 
maart 2021
Beste lezer,

Dit keer een lange brief. Daarom blijft de introductie lekker kort.

Hartelijke groet,
Carin

 

'n Snufje Awen


Dankbaar

In een eerdere nieuwsbrief sprak ik over circulair delen. Geven en daarvoor iets terugverwachten is een lineaire manier van delen. Circulair delen handelt vanuit de vanzelfsprekendheid dat wat je vrij deelt met een ander, op een of andere manier ook weer bij je terugkomt. Waarschijnlijk in een totaal andere vorm en door iemand anders, maar als je het nodig hebt, is er altijd wel iets of iemand die je vooruit helpt.

Bij de start van de winterslaap van de Schaapshoeve ontvingen mijn man en ik deze onvoorwaardelijke hulp. Vele handen hebben licht werk gemaakt. De bijbehorende harten hielpen om het afscheid van de prachtige plek waar we tien jaar thuis waren, lichter te maken. We zijn dankbaar.


Schaapshoeve labyrint

SchaduwwerkOmdat de Schaapshoeve moet verhuizen, verhuist het labyrint ook. Acht en een half jaar heeft het labyrint op deze plek een veilige bedding geboden voor sessies, workshops en vieringen. Er zijn verjaardagen gevierd, het labyrintboek geschreven, volle manen bekeken, oude en nieuwe vriendschappen gezegend. Terwijl we het opruimwerk doen, komen allerlei herinneringen voorbij. Dat raakt.

Ruim zeshonderd stenen zijn verwijderd en zijn opgeslagen. De hartsteen en sleutelstenen hebben een ereplekje gekregen waar ze onder onze hoede in alle vrede hun winterslaap kunnen houden. Als zaden in de aarde, wachtend op een nieuwe plek om te ontkiemen. In onuitsprekelijke dankbaarheid aan de weergoden en -godinnen, die ons al die jaren elke keer perfect labyrintwandelweer brachten. We zijn benieuwd waar het labyrint de volgende keer mag wortelen.

Nieuw mobiel labyrint

Labyrint van touwTja, dus waar moet ik dan in 's hemelsnaam nu mijn buiten-labyrintwerk doen!? Ik liep er al tijden over te denken, hoe ik dat moet doen, en waar, en waarmee, en en en... Allerlei ideeën passeerden de revue, toch af en toe ook met wat wanhoop. Op de een na laatste dag van het Schaapshoeve labyrint op deze plek, verscheen mijn oplossing. Praktisch, licht in gewicht, betaalbaar, met unieke instructie hoe te leggen.

Nu nog een goede plek om met cliënten te werken. Ik laat me leiden door de landgoden en -godinnen. Dat wordt vast ook weer zo'n valreep-ingeving. Tot die tijd mag ik van een vriendin gebruik maken van haar praktijkruimte, midden in de natuur. Dus je bent als vanouds welkom voor een wandeling in het labyrint. Je kunt meteen een afspraak maken.

De oproep van Ilsebil

Phoenix 201903 - Hallgrimur P HelgasonIn een reading krijg ik het advies veel te verwachten. Als ik op de juiste manier verwacht, kan het niet anders zijn dan dat het voor mij gemanifesteerd wordt. Op zoek naar een mooie uitspraak over verwachten kwam ik juist het tegenovergestelde tegen: verwachtingen leiden tot teleurstellingen, dus je moet maar niets verwachten. Interessante tegenstelling!

Het doet me denken aan het sprookje waar vrouwtje Ilsebil niet tevreden is en alsmaar meer wil. Uiteindelijk is de moraal van dat sprookje dat je tevreden moet zijn met wat je hebt en dat je maar niets extra's moet verwachten. Toch hoeft streven naar meer of iets verwachten niet verkeerd te zijn. Het zou zo maar nog meer vreugde, schoonheid en overvloed in je leven kunnen brengen.

Wat zou jij willen manifesteren in je leven?

Deze oproep verscheen voor het eerst in de Cawen inspireert nieuwsbrief van oktober 2018.
 
Spinsels
 
Uitgesproken
Uit een tulpenbol kunnen geen rozen komen.
Ben wie je bent
.
- (br)onbekend
 
Natuurlijk!

Lichtvervuiling

Foto van Nick Bull van Stonehenge DronescapesEarthHour roept op de laatste zaterdag van maart op om tussen half negen en half tien 's avonds alle lichten uit te doen. Een gebaar waarmee aandacht voor milieuvervuiling wordt gevraagd. Sta eens stil bij lichtvervuiling. Nee, niet luchtvervuiling, maar lichtvervuiling. Die overdadige lichten van huizen, straten, winkels, reclames, etc. die je belemmeren om de sterrenhemel goed te kunnen zien. UNESCO stelt zelfs dat een heldere nachthemel een recht van de mensheid is.

Lichtvervuiling ontneemt overigens niet alleen ons het zicht op een heldere sterrenhemel, maar tast bijvoorbeeld ook de migratiepatronen van dieren aan en beïnvloedt het gedrag van insekten die voor bestuiving van bloemen zorgen. De moeite waard dus om lichtvervuiling drastisch te verminderen.

Naar de sterren kijken brengt verwondering over de oneindigheid van het heelal en jouw plek daarin. Wanneer heb jij dat voor het laatst gevoeld?

Lentepunt: balans in beweging

Met de lente-equinox duren daglicht en nachtduister even lang. Er is balans. Het oosterse yin yang draagt balans in zicht, maar er zit nog meer in dat oude symbool dan enkel balans.

Evenwicht in een twee-armige balans lijkt op stilstand. Balans gaat denk ik juist over in beweging zijn. Door de beweging kun je verschillende kanten ontdekken en ervaren. Met onderscheidingsvermogen (niet met oordeelvermogen) kun je kiezen wat er bij je past en zo in je eigen balans terugkomen.

In een visualisatie voor de herfstequinox viering van Birgitte Bosch in 2019 vertelde ik uitgebreider over yin & yang en balans & beweging. Je kunt het stuk ook tijdens een lente-equinox lezen, het staat hier voor je klaar.
 

Mogelijkheden & activiteiten


Open Praktijkdag Uden

Open Praktijkdag udenOp zondag 11 april a.s. wordt de Open Praktijkdag Uden georganiseerd. Tijdens deze dag zet een grote groep praktijken in Uden tegelijkertijd de deuren open. Zo wordt iedereen die geïnteresseerd is de kans geboden om eens een kijkje te komen nemen en kennis te maken met zo'n praktijk bij jou in de buurt. Zo kunnen mensen uit de straat eens komen kennismaken met ‘wat je nou eigenlijk precies doet’. De laagdrempeligheid biedt iedereen de mogelijkheid op een fijne manier met allerlei vormen van begeleiding kennis te maken.

Cawen & Labyrinspiratie doet mee! Je bent zondag 11 april 2021 tussen 11:00 en 15:00 uur van harte welkom om kennis te maken met mij en mijn werk. Ik ben bezig een leuk kennismakingsprogramma'tje samen te stellen waar je elk uur aan mee kunt doen. In elk geval zal er een labyrint zijn waar je in kunt lopen!

Hopelijk zijn dan de maatregelen weer dusdanig dat je frank en vrij op bezoek kunt komen. In het ergste geval zal ik online iets organiseren zodat je op die manier toch nog even kunt ontmoeten. Meer lezen kan op deze pagina (daar verschijnt ook het programma). Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik kijk er al naar uit om je te ontvangen!

 
Activiteiten in de agenda
 • Zaterdagochtend 20 maart 2021: Bomen met het bos - lentepunt wandeling
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je het lentepunt in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • Vrijdag 26 maart 2021: Labyrinspiratie workshop
  Fingers crossed! We gaan er alles aan doen om deze fijne workshop met het labyrint door te laten gaan. We zijn nog op zoek naar een goede plek. Meld je gerust aan, we houden je op de hoogte. Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.

   
 • Zondag 11 april 2021: Open Praktijkdag Uden
  Zie hierboven.

   
 • Woensdag 26 mei 2021: Bomendag
  Samen met Jack Peters een dag tussen de bomen. Kijken met de ogen van een bomensjamaan, energie met bomen à la Mantak Chia, ontmoeting met de dryade. Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.

Wegwijs in het labyrint
een reisgids om thuis te komen

 
Wegwijs in het labyrintIk schreef mee aan dit mooie boek over het labyrint. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt.

Neem een kijkje in de eerste elf pagina's. Wegwijs in het labyrint kost €21,50. Als je rechtstreeks bij de uitgever bestelt, kun je gebruik maken van de kortingscode LabyrintWerk (let op de hoofdletters). Dan wordt het gratis binnen Nederland verzonden.

Individuele begeleiding

samenDe fysiologische gevolgen van dankbaarheid onderzoeken? Wat roept het sprookje van Ilsebil in jou op? Je verbinding met de sterren oppoetsen? Hoe ziet jouw balans in beweging eruit? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik heb een open blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor en een sprankel. Met mijn handen en voeten op de aarde, en open voor de spirituele kant van het leven. Je vindt bij mij een vertrouwelijke en betrouwbare sfeer, waar ruimte is om te zijn wie je bent.

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook online zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

Met een hartelijke groet

moi!Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het belangrijkste ingrediënt voor succesvolle magie ben je zelf

 - Patricia Telesco