Welkom bij Awen

2104 Cawen inspireert: Kom van Licht, hoe vaak, lente + 11 april open dag!

welkom bij Cawen
- drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker -

Cawen & Labyrinspiratie
begeleiding - training - workshops - velddagen

 
april 2021

Beste lezer,

Hoe vaak kun je van iets houden? Ik hou elk jaar opnieuw van april. Deze maand bloeit de Japanse sierkers in mijn voortuin - vaak op mijn verjaardag - en omhult mij dan feestelijk in een prachtige roze bloesempracht. De luchten worden blauw en de bomen groen. Dat alles gepeperd met bloesem en bloemen in alle kleuren. Het zich openende van buiten roept op ook van binnen te openen.

Over open gesproken, ik heb een open dag op zondag 11 april. Kom je ook?

Ik wens je een fijne april!
Carin

 

Open Praktijkdag udenOpen Praktijkdag Uden

Op zondag 11 april a.s. doe ik mee aan de Open Praktijkdag Uden. Een groep praktijken in Uden zet tegelijkertijd de deuren open, zodat je eens kunt kennsimaken met wat je buurman of buurvrouw nu eigenlijk doet. Om 11u, 12u, 13u en om 14u ben je van harte welkom voor een interactief ontmoetingmoment. Je kunt ontdekken:

 • waarom ik mijn coachwerk drempelhoeden noem en hoe ik jou kan ondersteunen een nieuwe stap te zetten
 • wat het verschil is tussen een labyrint en een doolhof en hoe een labyrint je kan helpen nieuwe invalshoeken te vinden
 • waarom ik de natuur voor iedereen zo belangrijk vind en wat ik als natuurtolk voor je kan betekenen
In de tuin ligt een drempel voor je klaar om overheen te stappen, je kunt een labyrint lopen en er ligt een blikopener om eens met een andere blik naar de natuur te kijken.

Ken jij mij al maar weet je iemand die wellicht eens met mijn werk kennis zou moeten maken? Fijn als je hen op deze mogelijkheid wilt wijzen. Alvast bedankt.

Meer lezen kan op deze pagina of meld je meteen aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611587204. Tot dan!
 

'n Snufje Awen

The Bowl of Light

BronBloemIn het prachtige boek 'Bowl of Light' (Nederlandse titel: Kom van Licht) schrijft Hank Wesselman over de Hawaiiaanse wijsheid zoals hij van zijn Hawaiiaanse vriend doorgekregen heeft. Ik ben het aan het herlezen en ik herinnerde me de twee inzichten die ik in eerdere nieuwsbrieven met je deelde.

De hoeder van de inheemse wijsheidstraditie spreekt over in de negatieve polariteit stappen ('stepping into the negative polarity'). Erin stappen impliceert dat je er ook weer uit kunt stappen. Waar je ook in verzeild geraakt bent, je kunt er weer uit. Het stappen duidt voor mij op een bewuste keuze: jij hebt de stap erin gezet, ook al was dat misschien onbewust. Je kunt dus als je dat wilt -bewust- de stap eruit. Tegenover de negatieve polariteit staat een positieve polariteit. De polariteiten roepen op bewust te zijn over je keuzes en vrije wil, over je bestemming in eigen hand nemen en er zelf vorm aan geven. Daar in te stappen en voor te gaan staan.

Ook ontvangt de schrijver op een gegeven moment een houten kom van de Hawaiiaanse Elder. De Elder vertelt dat dit symbool staat voor de kom van licht, het licht dat een geschenk is van je onsterfelijke spirit bij je geboorte. "We hebben allemaal een kom van licht, met licht dat ons voedt en steunt tijdens ons leven. Maar soms, als we eens liegen, stelen, anderen kwetsen, is het alsof we een steen in onze kom leggen. Dan dimmen we het licht elke keer een beetje, tot het bijna weg is. En weet je wat we dan doen?" De Elder neemt de kom, houdt hem ondersteboven en begint heftig te schudden. "We gooien het er gewoon uit!!" zegt hij schaterlachend. Hij draait de kom weer om. "Je begint opnieuw met je kom van licht, maar met meer bewustzijn, meer liefde."

Als je voelt dat je licht gedimd lijkt te worden, door gebeurtenissen om je heen of in jezelf, weet dan dat er altijd licht is. Je hoeft alleen je kom maar om te keren, leeg te schudden en opnieuw te beginnen.


Hoe vaak?

Op social media zag ik een tijd geleden een eerbetoon aan een overleden man, met een foto die liefdevolle boekdelen sprak. Iemand schreef eronder: 'Hoe vaak kan ik deze foto liefhebben?"

Het is een zin die me bij is gebleven. Hoe vaak kan ik? Iets liefhebben, van iets genieten? Keer op keer? Elke keer liefdevol en vreugdevol? Ik kom tot de ontdekking dat dat vaak is. Genieten van grote dingen, van kleine dingen, van oude dingen, van nieuwe dingen.

Hoe vaak kan jij?
 
Spinsels
 
Uitgesproken
Het leven kan je niks geven als je je handen gesloten houdt.
Open je geest, open je hart, open je armen.


- Louise Hay
 
Natuurlijk!


Lenteboom Wilg

Toen ik jaren geleden naar mijn werk in de stad verderop reed, reed ik vaak speciaal een stukje om zodat ik langs een wilg kwam. Ze stond aan de waterkant, met haar takken wuivend in de wind en strelend in het water. Ergens in een doos op zolder liggen nog foto's die ik destijds met een fotocamera met heuse fotorolletjes maakte.

Vooral in het voorjaar kwam ik daar graag. De wilg is een van de eerste bomen die de lente laat zien: de takken verkleuren al in februari en in maart komen de lichtgeelgroene bladeren. Jammergenoeg staat ze al jaren niet meer daar, maar ze heeft nog steeds een plekje in mijn hart. Een van de eerste bomen waar ik echt een beetje verliefd op werd.

Wilg staat voor vruchtbaarheid, dromen, inspiratie. In een gedichtje van Fred Hageneder doet Wilg de bijzondere oproep: Weerspiegel altijd het licht. En voor de mensen die de Op stap met de bomen - II training volgen: de beltain boom is Wilg. Dat wordt ook weer een mooie module.
 
Openen en verbinden

De dagen lengen maar door, bloemen openen zich, iedereen gaat weer naar buiten. Volgens een theorie komt het woord april van het Latijnse woord apirere, dat openen betekent. Dat kun je wel zien deze maand! Wat wil jij openen in of buiten jezelf?

Het jaarfeest dat begin mei gevierd wordt, wordt ook wel het feest van Beltain genoemd. Het is een vruchtbaarheidsfeest, een vuurfeest, een feestfeest. In mei vertel ik er meer over. Wil je er vast wat mee doen, dan kun je op 30 april en 1 mei aandacht geven aan dit feest. Deze datum wordt gezien als de 'vaste' datum in het jaarwiel. Je kunt ook vieren op het middenpunt tussen lente-equinox en midzomer, dat valt dit jaar op 5 mei.
 
Mogelijkheden & activiteiten

Activiteiten in de agenda
 • Zondag 11 april 2021: Open Praktijkdag Uden
  Zie hierboven.

   
 • Woensdagochtend 28 april 2021: Bomen met het bos - lentepunt wandeling
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je beltain in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • Woensdag 26 mei 2021: Bomendag
  Samen met Jack Peters een dag tussen de bomen. Kijken met de ogen van een bomensjamaan, energie met bomen à la Mantak Chia, ontmoeting met de dryade. Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.

   
 • Zondag 20 juni 2021: Stenendag
  De steencirkel gaat verhuizen en we kunnen op de nieuwe plek in Langenboom weer activiteiten gaan verzorgen. Fijn!
  Deze dag staat de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve centraal. Wat is het, wat kan je ermee?

   
 • Zondagavond 20 juni 2021: Midzomer Zonnewende viering
  Fijn moment om in de steencirkel stil te staan bij het moment van de zomerzonnewende. Met Aarde ceremonie.


Wegwijs in het labyrint
een reisgids om thuis te komen

 
Wegwijs in het labyrintIk schreef mee aan dit mooie boek over het labyrint. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt.

Wegwijs in het labyrint kost €21,50. Als je rechtstreeks bij de uitgever bestelt, kun je gebruik maken van de kortingscode LabyrintWerk (let op de hoofdletters). Dan wordt het gratis binnen Nederland verzonden.


Individuele begeleiding

samenWil jij jouw kom van licht leegschudden? Eens ontdekken hoe vaak jij kan? Of kijken wat jij wilt openen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Ik heb een open blik, breng je graag naar de kern, inspireer met humor en een sprankel. Met mijn handen en voeten op de aarde, en open voor de spirituele kant van het leven. Je vindt bij mij een vertrouwelijke en betrouwbare sfeer, waar ruimte is om te zijn wie je bent.

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Ook online zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragenmoi! of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Ik zie mijn pad, ik weet niet waarheen het leidt
Maar het niet weten waar ik heenga,
is dat wat me inspireert om op weg te gaan

- Rosalia de Castro