Welkom bij Awen

2104: Wereld Labyrint Dag

welkom bij Cawen

- drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker -

Cawen & Labyrinspiratie
begeleiding - training - workshops - velddagen

 
april 2021
Beste lezer,

Een extra nieuwsbrief, speciaal voor Wereld Labyrint Dag, op zaterdag 1 mei a.s.. Met infomatie over Walk as One at 1, verschillende ideeën hoe je Wereld Labyrint Dag kunt vieren, wat je die dag met mij kunt beleven en tot slot een blije aankondiging van een nieuw vingerlabyrintkanjertje (3x woordwaarde).

Ik wens je een fijne Wereld Labyrint Dag!
Carin
 
  TLS
Wereld Labyrint Dag

Sinds 2008 wordt elk jaar op de eerste zaterdag van mei Wereld Labyrint Dag gevierd. Het is een intiatief van The Labyrinth Society, een Amerikaanse organisatie voor het ondersteunen van iedereen die labyrinten maakt, onderhoudt, ermee werkt. Ze hebben zich tot doel gesteld om wereldwijd bij te dragen aan onderwijs, verbinden van netwerken en uitnodigen tot transformatie met en door het labyrint.

In 2021 valt de eerste zaterdag van mei op 1 mei. Wereld Labyrint Dag wordt dan voor de dertiende keer gehouden.
 
 
Walk as One at 1

Op Wereld Labyrint Dag staat de 'Walk as One at 1' centraal. Je loopt in je eigen tijdzone om 13 uur het labyrint. De uitnodiging is om het labyrint te lopen in de gedachte van vrede en harmonie. Zo rolt er een golf van vredige energie over de hele wereld, startend in Nieuw-Zeeland en eindigend in Alaska.

Ik vind het elk jaar een heel bijzondere ervaring, zo 's morgens wakker te worden en te weten dat die golf vanuit het verre oosten al naar ons toe onderweg is. Om 13 uur draag ik mijn steentje bij aan die golf door in liefde en harmonie het labyrint te lopen. Rustig genieten en mijmeren, en om 14 uur de golf doorgeven aan onze buurlanden in het westen. In het filmpje (duurt 2m22s) vertel ik je wat mij in 2020 op Wereld Labyrint Dag overkwam.
 
 
Uitgesproken
"Wat is belangrijker," vroeg Grote Panda, "de reis of de bestemming?"
"Het gezelschap," zei Kleine Draak.


- Big Panda & Little Dragon, van James Norbury
 
Suggesties om Wereld Labyrint Dag te vieren
 • Druk een labyrint af op papier en loop een labyrint met je vinger. Je kunt op mijn website gratis vijf verschillende labyrinten downloaden.
   
 • Ga creatief aan de slag met je afgedrukte labyrint. Kleur, verf, doodle, zentangle, schrijf, dicht, knip, kras, ...
   
 • Teken een labyrint met stoepkrijt in je straat en vraag je buren mee te doen. Je vindt een gratis werkboek labyrint tekenen op mijn website.
   
 • Maak een labyrint met bloem of touw in het park en nodig voorbijgangers uit om 13 uur het labyrint te lopen. Je vindt een gratis werkboek labyrint tekenen op mijn website.
   
 • Het strand geeft een prachtig canvas om een labyrint te maken. Maak bijvoorbeeld het triple spiral labyrint van Tony Christie of kijk op internet voor een andere inspirerende labyrintvorm.
   
 • Lees een boek over labyrinten (bijvoorbeeld het mooie Wegwijs in het labyrint).
   
 • Trek een inspiratiekaart (bijvoorbeeld uit de wijze Labyrinth Wisdom Cards) (er is daar trouwens ook een Nederlands boekje van) en loop met de oproep van het kaartje het labyrint.
   
 • Gebruik of koop een vingerlabyrintbord van hout (zie verderop in deze nieuwsbrief!!) en loop dat met je vinger of een knikker.
   
 • Vind op de LabyrintWerk website een labyrint om met je voeten te lopen of kijk in de agenda voor activiteiten waar je aan mee wilt doen.
   
 • Kijk of je Wereld Labyrint Dag samen kunt doen. Het labyrint is heerlijk om buiten te lopen, waar je op een natuurlijke wijze samen kunt komen en samen kunt verbinden. Denk aan het wijze antwoord van Kleine Draak!
   
 • Wat is jouw manier? Laat het me zeker even weten, leuk om van je te horen.
 
 
Wereld Labyrint Dag bij Labyrinspiratie
 
Dit jaar, door de winterslaap van de Schaapshoeve, heb ik geen groot labyrint om de Walk as One at 1 samen in te lopen. Dit jaar nog een keertje online verbinden!

Ik ben van plan om een speciaal Walk as One at 1 filmpje te maken. Je kunt je vingerlabyrint klaarleggen en terwijl je naar mijn stem luistert, je eigen labyrint meelopen. Een andere manier is mee te kijken met de vinger die in het filmpje het labyrintpad volgt. Natuurlijk staat het in het teken van harmonie en eenzijn.

Het filmpje komt op 1 mei online op mijn youtube kanaal. Als ik ontdek hoe het werkt om een watch party op facebook te hosten, ben je daar om 13 uur van harte welkom om samen te lopen (op mijn tijdlijn of op de Labyrinspiratie pagina). Als dat niet lukt, weet dan dat ik om 13 uur in gedachten verbonden met jullie het labyrint zal lopen. Laat je me nog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je om 13u naar mijn filmpje kijkt? Leuk als je erbij bent en dat we samen zijn.
 
Nieuw vingerlabyrint!
Kleine kanjer

Kleine kanjer toegevoegd aan assortiment
 
Geïnspireerd door een labyrint healing training die ik volg, kreeg ik de wens om een labyrintbordje aan het assortiment toe te voegen. Met heel veel plezier stel ik je graag voor aan het kleine klassieke labyrint, op een rond beukenhouten bordje met een doorsnede van 20 cm. Ukkie? Zeker niet, deze kleine ondeugd ontpopt zich als een ware krachtpatser!

Ik moet er wel mijn sippe lippie bij trekken, want deze nieuwe labyrinten zijn half mei leverbaar, en dus helaas niet op tijd voor voor Wereld Labyrint Dag. Ze kosten €42 per stuk en je kunt gebruik maken van een leuke setprijs voor één grote (Ø30cm) en één kleine klassiek labyrint samen voor €99.

Kijk op de vingerlabyrinten pagina van Labyrinspiratie voor meer informatie over het fenomeen vingerlabyrint, het hele assortiment en verdere infomatie. En daar kun je uiteraard ook bestellen.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik hoor heel graag van je hoe je het vond om deel uit te maken van de Walk as One at 1 of hoe jij de WLD gevierd hebt.

Fijne Wereld Labyrint Dag!

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Niet elke schat bestaat uit zilver en goud

- Captain Jack Sparrow