Welkom bij Awen

2105: parelmoer & parel, imaginal cell, dans om de meipaal

welkom bij Cawen

- drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker -

Cawen & Labyrinspiratie
begeleiding - training - workshops - velddagen

mei 2021
Beste lezer,

Meestal is de inleiding het laatste stuk dat ik voor de nieuwsbrief schrijf. Zoekend naar woorden voor een samenvatting van deze meibrief, realiseer ik me weer dat de natuur een grote rol in mijn leven speelt. Ik vind er schoonheid, kracht, steun en inspiratie en geef mijn dagen zo elke keer een extra sprankeltje. Ik hoop dat mijn schrijfsels uit de natuur jou hetzelfde brengen.

Geniet van de natuur in deze nieuwsbrief,
Carin

 
'n Snufje Awen
 
  Walk as One at 1 - 2021
Harmonie in het parelmoer

De eerste zaterdag van mei wordt Wereld Labyrint Dag gevierd. Ik maakte dit jaar een filmpje, speciaal voor de 'Walk as One at 1'. De uitnodiging voor deze Walk is om het labyrint te lopen in de gedachte van vrede en harmonie. Dat doet iedereen om 13 uur in de eigen tijdzone. Zo wordt de wereld omvat in een golf van liefdevolle energie, startend in Nieuw-Zeeland en eindigend in Alaska.

Ik vroeg me af welke kleur harmonie zou kunnen hebben. Opeens schoot parelmoer me te binnen. Daar heb ik een zachte begeleide wandeling door het vingerlabyrint mee gemaakt. Als je op zoek bent naar harmonie, kun je dit filmpje van iets langer dan een kwartier gebruiken om die plek in jezelf te kleuren.

 

  Hartlabyrint
Over parelmoer gesproken

Als je een hartlabyrint bestelt, ontvang je daar een pareltje bij. Het hart is een teken van liefde, innerlijke wijsheid en universele eenheid. De weg door het hartvormige labyrint brengt je naar je binnenste, naar jouw liefde, jouw wijsheid en jouw eenheid. Het pareltje duidt de innerlijke wijsheid aan die je met hulp van het labyrint in jezelf kunt ontdekken. In de symboliek staat de parel voor zuivering, transformatie, verborgen wijsheid en zachtheid.

Het bijzondere aan een parel is hoe het ontstaat. Als een vreemd deeltje de schelp van een oester of mossel binnendringt, wordt het ingekapseld met parelmoer. Laagje op laagje wordt zo een parel gevormd. Een oester verstaat dus de kunst om van een irritatiefactor iets moois te maken.

Hoe oesterlijk transformeer jij?

 
  imagine
Over transformeren gesproken

Onderzoekers weten nog steeds niet precies wat er gebeurt als een rups de metamorfose naar vlinder doormaakt. Blijkbaar worden bijna alle lichaamsdelen van de rups afgebroken waarna er een soort brei ontstaat. Uit deze oersoep wordt de vlinder opgebouwd, die uiteindelijk uit de cocoon breekt en vliegt.

Iemand noemde de cellen van die creatiesoep imaginal cells, de cellen die imagineren, die verbeelden. Niet in een luchtige of kleine betekenis, maar juist de grote verbeeldingskracht die tot manifestatie leidt. Als ik deze huidige fase, zowel mijn persoonlijke omstandigheden met de Schaapshoeve in winterslaap als de grotere omstandigheden in de wereld, eens lastig vind, steunt het mij om mezelf te zien als zo'n imaginal cell. Dobberend in een onduidelijke creatiesoep, maar vol verbeeldingskracht gericht op de schepping van iets nieuws.

Wat verbeeld jij je?
 
Spinsels voor Mei-Maand Maria-Maand
 
Uitgesproken
Je bent hier om jouw uitdrukking van Liefde te zijn.
Dat is alles.

- Anja Steensig
 
Natuurlijk!
 
  Ont-wikkel jezelf
De spiraal van de koru

In de april nieuwsbrief had ik het over openen. Dat doen varens ook heel mooi. De takken van de varen zitten prachtig opgerold in een klein bolletje en ontvouwen zich vervolgens groots in zachte kracht.

De Māori spreken over koru, wat zoiets als lus of wikkel betekent. Het is verbonden met de zilveren boomvaren, die tien meter hoog kan worden. De koru wordt gebruikt in kunst, houtsnijwerk of tatoeages, en kent een diepe symboliek. Het gaat over nieuw leven, groei, kracht en vrede. Koru toont je een voortdurende beweging naar buiten, terwijl het je tegelijkertijd uitnodigt terug te keren naar het beginpunt. Het laat zien dat leven altijd verandert en altijd hetzelfde blijft.

 
  Meifeesten Rochester 2013
Dansen om de meipaal

In oude verhalen wordt gesproken over het samenkomen van de godin van het land en de koning van de mensen. Mei Koningin, Mei Bruid & Mei Koning, Jack-in-the-Green, Groene Man. In hun Heilig Huwelijk wordt de eenwording van Aarde en Hemel gevierd, een zegening voor mens en dier, huis en haard, gemeenschap en wildernis. Het wordt gevierd tijdens de meifeesten van Beltain.

In verschillende landen in Europa werd om de meipaal gedanst. De fallische paal, vaak een berk, den of es, symboliseert de potentie van het goddelijke. De bloemenkrans bovenin de meipaal duidt op het vruchtbare godinnelijke. De gekleurde linten in de wevende dans om de paal vormen de spiraal van het Leven waar het godinnelijke en het goddelijke samenkomen.

Wat weef jij in jouw leven terwijl je om de meipaal danst?

 
Mogelijkheden & activiteiten
 
Activiteiten in de agenda
 • Woensdag 26 mei 2021: Bomendag
  Samen met Jack Peters een dag tussen de bomen. Kijken met de ogen van een bomensjamaan, energie met bomen à la Mantak Chia, ontmoeting met de dryade. Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus.

   
 • Woensdagochtend 16 juni 2021: Bomen met het bos
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je midzomer in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • Zondag 20 juni 2021: Stenendag
  De steencirkel gaat verhuizen en we kunnen op de nieuwe plek in Langenboom weer activiteiten gaan verzorgen. Fijn!
  Deze dag staat de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve centraal. Wat is het, wat kan je ermee? Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus

   
 • Zondagavond 20 juni 2021: Midzomer Zonnewende viering
  Fijn moment om in de steencirkel stil te staan bij het moment van de zomerzonnewende. Met Aarde ceremonie. Kosten: €20,-

   
 • Boek: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen
  Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Wegwijs in het labyrint kost €21,50.
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil jij meer harmonie ervaren? Wil je weten welke ingrediënten er in jouw creatiesoep zitten? Ben je op zoek naar balans tussen naar binnen keren en naar buiten bewegen? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

En ik ga het bos in,
om mijzelf te verliezen
en mijn ziel te vinden

- Mariah Danu