Welkom bij Awen

2106 Cawen inspireert: kleine toevalligheden, natuurspiegel, eikenkracht

welkom bij Cawen
- drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker -

Cawen & Labyrinspiratie
begeleiding - training - workshops - velddagen

 
juni 2021
Beste Carin,

Deze keer een boombrief. Nee, geen bombrief, maar een boombrief! Veel wandelingen gemaakt in de laatste weken, met verschillende bomen in de hoofdrol. Ik heb niet gewacht op zonniger weer, maar gelachen om de uitspraak 'wanhoop niet! Elke week wordt de regen warmer!' en hup naar buiten. De weergoden hadden wel een verrassing, want op mijn eerste lange dag in het bos scheen voor het eerst sinds lange tijd de zon. Heerlijk! Dat is fijn in deze midzomertijd van rijping en genieten.

Hartelijke groet,
Carin


 
'n Snufje Awen
 
  Vliegen!
Kleine toevalligheden

Tijdens de netwerkdag van LabyrintWerk waren we te gast bij Wendy Smit van Mo'olelo. Zij heeft een boomlabyrint (r) ontwikkeld, waar we een oefening in deden over het samenbrengen van mannelijke en vrouwelijke energie, Toen ik tijdens de oefening de twee onderdelen bij elkaar bracht, voelde ik grote engelenvleugels op mijn rug ontstaan. Opeens werd mijn aandacht getrokken door de ketting die ik droeg. Toe-vallig was mijn oog die ochtend gevallen op een hanger met een graancirkel.... in de vorm van een engel. Het boomlabyrint zelf lag toe-vallig onder een Es. De kracht van deze boom is verbinden en samenbrengen. Van hemel en aarde, water en vuur en deze middag ook van mannelijk en vrouwelijk.

Ik kan er zo van genieten, als die kleine dingen samenkomen. Het voelt als een bevestiging dat het leven klopt. Heb jij ook van die toe-valligheden die je toe-vallen? Let er maar eens op.

 
 
  Bochten en wendingen
Belevenissen in de natuur

Als ik het bos in ga, stel ik me nieuwsgierig open voor wat deze dag mijn aandacht trekt. Soms zie ik overal bomen met twee stammen of overal stronken met nieuwe scheuten. Onlangs werd mijn blik telkens getrokken door takken in rare bochten en wendingen. Dat spiegelde wel hoe ik mijn leven de afgelopen tijd ervaar, vol rare bochten en wendingen.

In diezelfde wandeling gebeurde er iets moois. Vlak nadat ik een lesje rechtop staan kreeg van een omgevallen eik, struikelde ik (bijna!). In een wandeling vlak daarna kregen mijn gaste en ik van een blinde hond een lesje zien. Je vindt de verhalen in spinsels, mijn blog (zie hieronder voor de links).

Met het juiste perspectief vind je ware cadeaus in de natuur. Dat is werk dat ik graag met je deel. Weet dat je van harte welkom bent om jouw vraagstuk eens samen te bekijken in de heldere spiegel van Moeder Natuur.

 
 
Spinsels En verder:
 
Uitgesproken
Dod yn ôl at fy nghoed:
terugkeren naar een evenwichtige staat van geest
letterlijk:
terugkeren naar mijn bomen

 
- uitspraak uit Wales
 
Natuurlijk!
 
  Eikenkracht
Zachte Eikenkracht

In eerste instantie is de eik een boom die bekend staat als machtig en krachtig, verbonden met grote goden van de donder, zoals Thor, Donar, Jupiter en Zeus. Eik is verbonden aan de planeet Mars, de Romeinse god van oorlog. Door dat alles hebben veel mensen een strijdlustige indruk van de eik.

Voordat Mars god van de oorlog werd, werd hij gezien als god van landbouw, van vruchtbaarheid, en als grote beschermer van huis en haard. Onder de oorlogszuchtige en strijdlustige Eik ligt de beschermende en strijdvaardige Eik. Ik kon deze oorspronkelijke kracht van de eik ervaren in een zeldzaam oereikenbos. De zachtheid van Eik was ontroerend om te ontdekken en zal ik lang met me meedragen.

 
 
  Maretakbessen
Maretak van vreugde en geluk

Heilig de maretak, dubbelheilig als deze groeit in een eik. Meestal vind je de maretak in populieren of fruitbomen. Mare is een oud woord dat bericht, verhaal of verklaring betekent, en soms nachtmerrie. Dat laatste past bij een volksnaam van de maretak: heksennest of duivelsnest.

In april zag ik in het Arboretum Belmonte in Wageningen maretak met bessen. Ik herinnerde me dat ik ooit een verhaal (mare!) las dat de druïden, de wijze mensen van Keltische stammen, maretak oogstten in de midzomertijd. Dat kan ik niet meer terugvinden en daarbij: ik vind nu alleen maar bronnen dat de maretak bloeit april en bessen draagt in november, december. Een midwinterplant, dus. Huh?

Dan vertel ik maar het verhaal van Frigg en de Maretak. Door een list van Loki (god van list en kattenkwaad) doodde Maretak per ongeluk Baldr (god van licht en vreugde). Maretak werd onder de hoede van moedergodin Frigg geplaatst. Zij houdt in de gaten dat Maretak zich alleen nog maar inzet voor vreugde en geluk. En misschien is de maretak zo wel in onze huizen terechtgekomen, om ons in donkere tijden te herinneren aan vreugde en geluk.

 
 
  Pioenroos
Midzomer: tijd van rijping

Terug naar het licht van midzomer! De dieren hebben gejongd en de bloemen zijn bevrucht. Nu volgt de periode van rijping. Met een beetje zorg ontvouwt zich nu als vanzelf vertrouwen en dankbaarheid voor de overvloed die komen gaat.

Je kunt deze ruimte gebruiken voor volop genieten van de schoonheid van de natuur. Neem het in je op door je te wassen met de dauw op krachtige kruiden, een helend bezoek aan een bron of ander waterlichaam, of vreugdevol te dansen rond het midzomervuur.
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
Activiteiten in de agenda
 • Woensdagochtend 16 juni 2021: Bomen met het bos
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je midzomer in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • Zondag 20 juni 2021: Stenendag
  De steencirkel gaat verhuizen en we kunnen op de nieuwe plek in Langenboom weer activiteiten gaan verzorgen. Fijn!
  Deze dag staat de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve centraal. Wat is het, wat kan je ermee? Kosten: €80,-, inclusief koffie/thee/soep en digitale syllabus

   
 • Zondagavond 20 juni 2021: Midzomer Zonnewende viering
  Fijn moment om in de steencirkel stil te staan bij het moment van de zomerzonnewende. Met Aarde ceremonie. Kosten: €20,-

   
 • Boek: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen
  Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Wegwijs in het labyrint bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven, en kost €21,50.
 
  samen
Individuele begeleiding

Zou je graag delen in jezelf samenbrengen? Wil jij toe-valligheden leren herkennen? Of de zachte kracht van de Eik in jezelf ontdekken? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult of in het labyrint. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Spelen is de opperste manier van onderzoek doen
 
- Albert Einstein