Welkom bij Awen

2107: wandelen, weer die eikenboom, kroosjes

welkom bij Cawen
- drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker -

Cawen & Labyrinspiratie
begeleiding - training - workshops - velddagen

 
juli 2021
Beste lezer,

Ik stem op wandelafspraken! Wat heerlijk, om vrienden en vriendinnen te ontmoeten terwijl we een prachtige wandeling maken. Verhalen delen en ideeën uitwisselen, en ondertussen genieten van de natuur. Ontdekkingen doen (wist jij dat er ook roze klaprozen in de berm staan?) en een regenbui hoeft de pret niet te drukken. Mijn rugzak wordt steeds completer en ik ontdek wat fijn is om in de auto te leggen voor de terugreis. In deze nieuwsbrief een handige wandeltip en (bijna) alle foto's zijn gemaakt tijdens die fijne wandelafspraken.

Hartelijke groet,
Carin

PS
Een van de mogelijkheden in mijn praktijk is om je vraagstuk eens tijdens een wandelconsult te onderzoeken. Als lezer van de nieuwsbrief kun je gebruik maken van de zomerprijs van €45, voor een wandeling van één uur, te boeken in juli. Ik zie je buiten!


/ | \

'n Snufje Awen

  De Negen
Steencirkel de Negen is verhuisd

De Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve, is verhuisd!

Een buurvrouw in Langenboom bood aan een gedeelte van haar paardenwei vrij te maken voor de steencirkel. We moesten wachten op droog weer en half juni was het eindelijk zo ver. Na een week zonnig en heet weer waren de weilanden droog genoeg en met een knipoog was het die verhuisdag gelukkig even een dagje koeler. Goed weer om... [lees en kijk hier verder]

/ | \
  Klaar om te gaan!
Wandelapp: Komoot

Een van de wandelmaatjes gaf als tip de wandelapp Komoot. Door haar enthousiasme heb ik het programma geïnstalleerd en ik ben er ook erg enthousiast over. Je kunt er wandelingen mee opnemen, van te voren plannen of uitwisselen. Kilometers, hoe ver gehad of te gaan, hoogteverschillen, snelheid, alles wordt automatisch voor je uitgerekend.

Grappig genoeg voelde ik mezelf met die app ook opeens veilig. Ik kon nu toch immers niet meer verdwalen? Maar dat kon ik uiteraard met mijn smartphone toch al niet! Ik had me dat nog niet zo goed gerealiseerd. Komoot biedt je in elk geval een groots wereldwandelpakket, inclusief de allersmalste paadjes en weggetjes. Ik ben er blij mee.

Waar en met wie ga jij wandelen?

/ | \
  #HappyCaat
Roep van de Eik

Dit jaar komt meer en meer in het teken van de Eik te staan. Ik kreeg een wijze levensles van een gestruikelde eik. Vlak daarna ontdekte ik in een oereikenbos een heel ontroerende zachte kracht van de Eik (zie de nieuwsbrief van juni). Bij een recente wandeling door een groot natuurgebied maakte mijn hart een extra sprong bij een grote majestueuze eik (zie foto).

Wat is dat met die Eik dit jaar? Ik ben dankbaar voor alle ontdekkingen en ik blijf ontvankelijk voor wat de Eik mij wellicht nog meer te vertellen heeft.

Wie of wat roept jou? Een plant, bloem of boom? Een dier, vis of insect? Een wolk, planeet of ster? Is er iets dat je meermaals op je pad krijgt, als je naar buiten gaat, de tv aanzet of een tijdschrift openslaat? Sta je open voor de boodschap die jij aangereikt krijgt?

/ | \
  Grote EikenPrins
Ode aan Eik

Als extra ode aan de Eik vind je hier het gedicht dat Fred Hageneder namens Eik schreef. Je vind het in zijn prachtige kaartenset The Tree Angel Oracle.

 
Eik - Het Orakel
                               
De bron van de levenskracht
Voedt je diepste wortels
Met vitaliteit, wil en kracht
Maak de wereld de jouwe!
Maar zacht, hoor het geheim van succes
Zorg voor hen die in nood zijn
Breng tederheid waar leegte ooit heerste

/ | \
Spinsels
Deze keer geen nieuwe spinsels. Je kunt uit de eerdere spinsels bijvoorbeeld iets lezen over St Anna als midzomervrouwe, een gedicht over de Minnebore bron, of geniet van de midzomerse papaver.

Leestip:
De prachtige natuurverhalen van Els Baars. Bijvoorbeeld waarom de koolmees een stropdas en de pimpelmees een hoedje draagt of waarom de eik in de winter zijn blad vasthoudt. Je vindt ze op haar website natuurverhalen.nl.
 

/ | \

Uitgesproken

Die eik en ik, we zijn van hetzelfde spul gemaakt.
 
- Carl Sagan
 

/ | \

Natuurlijk!

  Kroosjes
Kroosjesboom

Zo stonden we op het pad, zo ernaast. Wat is dat voor boom? We bespraken sleedoorn en pruim, maar vonden niet genoeg aanknopingspunten voor de een of de ander. Uiteindelijk blijkt het een krozenboom, kerspruim, wilde pruim te zijn. De oorsprong van deze boom is waarschijnlijk een oeroude kruising van sleedoorn en kerspruim. Zaten we allebei twee keer goed!

Ik kende deze boom nog niet. De speurtocht op internet verrast me dat het een boom is die heel lang bij vele boerderijen gestaan heeft, vanwege de vruchten waarmee jam, gelei of pruimenwijn gemaakt kan worden. De vruchten zijn zo groot als een kers (zo tussen sleedoornbessen en pruimen in - knipoog). Streeknamen voor de vrucht zijn bijvoorbeeld effies, affies, kriek, belzen, sparlen en mirabellen.

Vooral en bovenal trof me die dag de overvloed. Zo veel krozen! Maar ook andere bomen droegen vele vruchten. Hoe zagen of zien de midzomer momenten er in jouw omgeving uit?

 

/ | \

Volle midzomerse pracht
midzomerse overvloed
midzomerse overvloed
midzomerse overvloed
midzomerse overvloed


/ | \

  OogstMaan
Lughnasadh: de eerste oogst komt er aan

Oh oh oh, wat draagt de natuur de oogst! Het voelt zwaar aan, zwaar van weelde, overvloed, rijkdom. Het roept op tot dankbaarheid, voor het voedsel dat er voor ons is en ook voor de zaden die de oogst voor volgend jaar in zich dragen.

Dit is de tijd van Lughnasadh, dat rond 1 augustus gevierd wordt. Dit jaarfeest staat in het teken van de eerste oogst, bijvoorbeeld de eerste granen en appels om appeltaart mee te bakken of appelcider te maken. Dit is de tijd van de kermissen en festivals, van plezier maken en genieten.

/ | \
Mogelijkheden & Activiteiten
 
 • Zaterdagochtend 31 juli 2021: Bomen met het bos
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je lughnasad in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • Juli aanbieding: Wandelconsult
  Onderzoek je vraagstuk tijdens een wandelconsult. Als lezer van de nieuwsbrief kun je gebruik maken van de zomerprijs van €45, voor een wandeling van één uur, te boeken in juli.

   
 • Nieuwe mogelijkheid: Steencirkel consult
  Laat je gidsen door de wijsheid van de steencirkel en onderzoek je eigen wijsheid tijdens een steencirkel consult.

   
 • Boek: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen
  Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Wegwijs in het labyrint bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven, en kost €21,50.

/ | \
  samen
Individuele begeleiding

Jouw midzomer licht eens tegen het licht houden? De vruchten van jouw werk herkennen en vieren? Na de zomer nieuwe stappen zetten? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult, steencirkel consult of in het labyrint. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
/ | \
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Al wandelend over het spirituele pad, wordt het breder, niet smaller,
tot je op een dag op het punt komt waar er geen pad meer is

- Ram Tzu