Welkom bij Awen

2108 Cawen inspireert: ondersteboven, de dwaas, Baucis en Philemon

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

 
augustus 2021
Beste lezer,

Het cyclische aspect van leven dient zich bij me aan. Actief en rust, buiten en binnen, Leuk om dat te voelen in een zomerse tijd van rijping, waar alles juist een beetje in stilstand lijkt te staan.

Duidelijk cyclisch in mijn leven is bijvoorbeeld lezen (bij tijd en wijle heel veel, dan toch ook weer tijden niet), maar ook het labyrint. Soms is het labyrint prominent aanwezig, soms is ze alleen voelbaar in de diepere lagen. Mijn lief en ik deden mooie ontdekkingen in het labyrint, die helpen ons pad te verhelderen. Je leest erover in deze nieuwsbrief.

Wat zijn onderwerpen die golvend door jouw leven bewegen?

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
 
  Wegensprong
Ondersteboven

Een heisessie aan het water, plannen smeden, tot iets komen en dan vastlopen. Het labyrint bood uitkomst, met een verrassende wending. Ik schreef er een spinsel over. Het begint zo:

Bovenop de dijk, een heisessie aan het water. We geven vrijuit verlangens mee aan de wind, stoken het vuur op om grootse plannen voor de toekomst te smeden. Na anderhalf uur is er een wegensprong ontstaan, en twee van de wegen lijken breed en helder voor ons klaar te liggen. Van het ene op het andere moment stokt ons gesprek. In stilte staren we naar het voorbijstromende water. Na een paar minuten haal ik twee labyrintbordjes uit de tas.

Ik stap blanco het labyrint in. Zonder... [lees hier verder]
 
  the Fool - Julie Dillon
De Dwaas

Zo af en toe blader ik door mijn vorige nieuwsbrieven om te zorgen dat ik geen dubbele verhalen vertel. In de nieuwsbrief van augustus 2020 kwam ik de Dwaas tegen. Ik vond de oproep zo mooi, dat ik 'm gewoon nog eens plaats. Ik luister zelf ook weer mee.

De Dwaas staat in de tarot aan het begin van de reis van de held. Hij of zij laat het bekende en vertrouwde achter zich en trekt de wijde wereld in. De Dwaas roept op tot moed. Elke dag biedt jou een kans om nieuwe gebieden te ontdekken. Om dat te doen, komt een mix van verwondering, nieuwsgierigheid en verwachtingsvolheid van pas. De Dwaas toont dat je van te voren nooit kunt zien wat er voor je ligt. Je kunt dus maar beter gewoon op pad gaan en alles met vreugde ontmoeten.

Welke Dwaze stap ga jij zetten deze zomer?
 
Spinsels
 
Uitgesproken
Elke tak van het bos beweegt anders in de wind,
maar terwijl ze wiegen, zijn ze aan de wortels verbonden.

 
- Rumi
 
Natuurlijk!
 
  Baucis and Philomon, by Margit Kovácz
Linde en Eik

Op instagram post ik elke vrijdag een knipsel over een godin of iets godinnelijks. Soms dwaal ik een beetje af en ontdek iets anders moois, zoals dit volksverhaal over gastvrijheid. Het past naadloos in mijn zomer vol Linde & Eik ontmoetingen. Het verhaal werd door Ovidius (43v-17n.Chr.) in Griekse vorm verteld. Het kunstwerk op de foto is van Margit Kovácz. Beiden heten Baucis en Philemon.

Het oude echtpaar Baucis en Philemon krijgt op een dag bezoek van twee vreemdelingen. Zoals het betaamt, worden de gasten gastvrij onthaald, ondanks dat Baucis en Philemon erg arm zijn. Tijdens de maaltijd raakt de kruik met wijn niet leeg en Baucis en Philemon vermoeden dat ze hoge gasten hebben. Ze besluiten om hun gans te slachten, zodat deze gasten goed verwend kunnen worden. De gans besluit echter anders, en rent de hele tijd naar een van de gasten. Deze maken zich bekend als Zeus en Hermes.

Zeus en Hermes hadden bij buren in het dorp aangeklopt, maar ze waren overal afgewezen. Behalve bij de arme Baucis en Philemon, daar waren ze welkom. Als dank voor de gastvrije ontvangst, nemen Zeus en Hermes het echtpaar mee de berg op en ondertussen wordt het dorp met de vrekkige bewoners weggespoeld door een zondvloed.

Zeus en Hermes vragen of Baucis en Philemon een wens hebben. Baucis en Philemon wensen dat ze Zeus en Hermes mogen aanbidden. Hun hutje verandert in een tempel. Ook vragen ze of ze als de tijd daar is, gezamenlijk mogen sterven. Toen de dag daar was, veranderden Zeus en Hermes Baucis in een Linde en Philemon in een Eik. In die vorm bleven ze nog eeuwen voor hun tempel staan.
 
 
Oogsttijd begint

Dit is de tijd van Lughnasadh, dat begin augustus gevierd wordt. In een vaste kalender wordt gesproken over 1 augustus. Vanuit de astronomie valt Lughnasad - precies tussen midzomer en de herfstequinox - dit jaar op 7 augustus. Andere stromingen kiezen voor de dichtstbijzijnde zondag of de dichtstbijzijnde volle maan (24 juli of 22 augustus) om dit oogstfeest te vieren.

Nog één keertje een feest of festival op Lughnasadh, met dans en muziek en nieuwe huwelijken. En dan aan de slag voor de eerste oogst.
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
  Boek & Bordje
Ik ga op reis en ik neem mee....

Een labyrint!

Tuurlijk neem je een labyrint mee. Om mee te nemen op je reis, en ook om IN te reizen. Het labyrint biedt je een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. Het labyrint helpt je tot de kern te komen en antwoorden in jezelf te vinden.

Neem een vingerlabyrint mee deze zomer. De labyrinten gemaakt van zacht beukenhout en zijn in verschillende vormen en formaten te bestellen.

Zomeractie speciaal voor jou: het boek Wegwijs in het labyrint én een klein labyrintbord Ø20cm t.w.v. €63,50 voor €58,-. Geldig tot en met 31 augustus 2021.
 
Activiteiten
 • Woensdagochtend 22 september 2021: Bomen met het bos
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je de herfstequinox in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Nieuwe mogelijkheid: Steencirkel consult
  Laat je gidsen door de wijsheid van de steencirkel en onderzoek je eigen wijsheid tijdens een steencirkel consult.

   
 • Boek: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen
  Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Wegwijs in het labyrint bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven, en kost €21,50.
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil je jouw vraagstuk eens in een labyrint onderzoeken? Samen kijken welke dwaze stap je als eerste wilt zetten? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult, steencirkel consult of in het labyrint. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker - verhalenweefster

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Niet elke schat bestaat uit zilver en goud

- Captain Jack Sparrow