Welkom bij Awen

2109 Cawen inspireert: pruttelende ketels in de nieuwe keuken, suarz samo ein rauon, space day

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

 
september 2021
Beste lezer,

Deze zomer zat vol mooie momenten. Fijne gesprekken, frisse plannen voor praktijk en website, nieuwe projecten, helende tai chi week in Oostenrijk, prachtige warme en koude bergwandelingen, achternagezeten door een kudde nieuwsgierige jonge koeien...

Mijn hart zit vol fijne herinneringen, mijn hoofd zit vol frisse ideeën om de komende weken voor je uit te werken. Ook de zomer is een tijd waarin je nieuwe starten kunt maken. Wees welkom in de steencirkel of het labyrint, in het bos of in een fijne praktijkruimte, als je behoefte hebt om eens te sparren over wat jij de komende tijd vorm wilt gaan geven.

Hartelijke groet,
Carin
 
'n Snufje Awen
 
  werkplek
Kijkje in de keuken

Ken je dat, dat je een plannetje maakt en dat de uitvoering dan opeens allerlei zijwaartse bewegingen maakt?

Al jaren had ik mijn werkplek in de huiskamer. Deze zomer ben ik naar boven verhuisd, naar mijn zogenoemde torenkamertje. Mijn lief riep nog dapper op dag een: "Om twaalf uur zijn we wel klaar!" Maar de werkplek naar boven betekende dat het bibliotheekje dat in dat torenkamertje stond naar de overloop moest, dat de kasten van de overloop naar het torenkamertje moesten, dat de rest van de spullen uitgezocht, opgeruimd en vervolgens weg of toch naar het ketelhok moest, waar we dan wel moesten reorganiseren anders kon er niks meer bij, en oh, als we dan toch bezig zijn, kunnen we meteen de onderkant van het bankje repareren, zagen we een boekenkast op maat in verband met het opstapje, moet de hordeur aangepast worden, en en...

Die drie uur werden drie dagen; ontelbare keren trap op en trap af, nooit met lege handen. Maar dat torenkamertje is nu een nieuwe Cawen werkplek waar ik in alle tevredenheid deze nieuwsbrief aan jou zit te schrijven en waar nieuwe plannen gesmeed worden.

 

 

 
Nieuw recept

De zomerperiode is een uitgelezen moment om te rusten. De natuur heeft haar grootste werk gedaan, het proces van rijping doet immers met een beetje zon en wat regen zichzelf. In de tussentijd genieten wij mensen vaak van vakantie, om op te laden en nieuwe kracht op te doen.

Samen met een vriendin heb ik deze zomer tijd besteed aan de herijking en het opfrissen van onze praktijken. Onze eerste heidag hebben we gewijd aan onszelf, de punten van onszelf en ons werk die we graag met onze gasten willen delen. Dat bracht een fijne basis voor de tweede dag, waarop we onze websites onder de loep genomen hebben. We hebben creatief gekeken naar nieuwe indeling, nieuwe look, alles overzichtelijk en compact. In de komende weken zal alles in de website vorm krijgen. Ik heb zin om eraan te beginnen.

Ben jij klaar voor een frisse start op je werk of in je praktijk? Hoe heb je dat gedaan? Welk jaargetijde steunt jou het meest om zoiets te doen?

 

 

  Ketel van de Kalsegg Alm Hütte
In de ketel

Ik weet dat je er niks aan hebt, want ik ga er nog niet zo veel over zeggen, maar ik ben er zelf zo enthousiast over, dat ik het toch vast met je wil delen.

In januari heb ik een lijstje gemaakt met drie projecten die ik in 2021 wilde uitwerken. Eentje ging helaas niet door (of zit in het vat, dat is nog een beetje onduidelijk). Het tweede is volop in bedrijf (Op stap met de bomen deel II) en groeit elke zeven weken met een nieuwe module. Het derde krijgt vorm in een nieuwe vorm van labyrintsessie (een hartsteen consult). Ik weet nog dat ik me toen - eigenlijk zoals elk jaar - afvroeg of ik weer nieuwe ideeën zou krijgen.

En ja! Ik kreeg eerder dit jaar al een superleuk idee als instrument bij coaching (klein tipje van de sluier: iets met bomen). Afgelopen maand kreeg ik een heel gaaf idee om de reeks Op stap met de bomen 'rond' te maken. Daar kan ik helemáál niet op wachten om daarmee te starten!

Ik kreeg de ideeën toen ik onderweg was in de natuur. Ik was er niet bewust mee bezig, maar ze kwamen zo maar in me op. In-gevingen in de ware zin des woords.

Waar doe jij jouw ideeën op?

 

 

Spinsels

 • De wijsheid van mijn voeten brengt me naar de juiste boom.
 • Verder geen nieuwe spinsels, maar neus gerust eens bij een van de onderwerpen, zoals labyrint, godin, boom, bron of jaarwiel.
 
Uitgesproken
"Net als water komt hogere wijsheid niet zo zeer uit je brein maar er doorheen."

- De wijze vrouw in Dan Millman's Laws of Spirit
 
Natuurlijk!
 
 
Suarz samo ein rauon
'Zo zwart als een raaf' - Oudnederlands, 1100

Vorige maand was ik in Oostenrijk voor de tai chi week van mijn man. 's Ochtends tai chi op de alm, 's middags prachtige wandelingen door de bergen. Op een van de tochten hoorde ik hem voor ik 'm zag. Ik probeerde snel foto's te maken, want wat ik hoorde, móést wel een raaf zijn. Mijn man was enthousiast: hij had op diezelfde berghelling al eerder raven gezien.

Deze grote zwarte vogel staat bekend om zijn intelligentie. Hij kan gereedschap gebruiken, zoals stokjes om eten naar zich toe te trekken of stenen om noten te kraken. Raven zijn communicatief en sociaal, en ze blijven hun hele leven bij hun partner. De raaf speelt een rol in vele oude verhalen. Huginn en Muninn zijn de twee boodschapper-raven van Noordse Odin. Voor de Kelten, Grieken en Romeinen is de raaf een symbool van de zon en van een lang leven.

 

 

  Vlak voor de opkomst van de Maan
Space Day!

Of is het Space Night?
Ik doe in elk geval mee!

Je kunt meteen jouw steentje bijdragen, als je wilt. Kijk komende herfst eens naar de lampen in je huis en in je tuin die automatisch aan- en uitgaan. Zet ze een uurtje later aan en een uurtje eerder uit. Geniet van de schemering. Zo train je meteen je ogen die daardoor beter worden met in het donker zien.

Ook leuk om te doen: bestel voor negen euro 'Vriendjes met het donker'. Dit werkboek schenkt je alle uitleg en opdrachten van de rubriek Vriendjes met het donker uit de online training 'Pas op de plaats'. Je kunt het op je gemakje doorlezen en de opdrachten kiezen die je wilt doen. Ook met oefeningen voor in de zomer of de herfst. Je bestelt het werkboek hier.

 

 

 
Herfstevening

De bladeren worden droog en stoffig, de meeste bloemen verdorren. Het weer is weer omgeslagen (of was het eigenlijk de hele zomer al stiekem een beetje herfst?). Het daglicht duurt merkbaar korter, en kaarsjes en vuurtjes lokken ons naar binnen. Tijdens de herfstevening rond 21 september duren daglicht en nachtduister even lang.

Om je heen in de natuur wordt nu alles losgelaten: oogst wordt naar binnen gehaald, bomen gaan verkleuren, het weer wordt langzaam wat kouder en guurder. Toch is het kernwoord dat bij de herfstevening past onsterfelijkheid. Kijk maar eens goed om je heen. Alle zaden, noten en vruchten van deze herfst dragen de bloei van de volgende lente in hun kern.

Welke zaden in jou bewaar jij voor het volgende seizoen?

 

 

Mogelijkheden & activiteiten
 • Woensdagochtend 22 september 2021: Bomen met het bos
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je de herfstequinox in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Nieuw: Steencirkel consult
  Laat je gidsen door de wijsheid van de steencirkel en onderzoek je eigen wijsheid tijdens een steencirkel consult.

   
 • Boek: Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen
  Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. In deze tijd kan het labyrint mensen van verwarring naar rust brengen en een pad van vertrouwen zijn. Wegwijs in het labyrint bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven, en kost €21,50.
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil je een labyrint gebruiken om nieuwe ideeën op te doen? Welke plan brouw jij in jouw ketel? Eens onderzoeken hoe jij je met het donker wilt verbinden? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek in een traditionele setting, tijdens een wandelconsult, steencirkel consult of in het labyrint. Kijk bij drempelhoedster, natuurtolk of bij het labyrint voor meer inforrmatie of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker - verhalenweefster

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms zit je in een donkere plek
en denk je dat je begraven bent,
maar in werkelijkheid ben je geplant

- (br)onbekend