Welkom bij Awen

2111: meteen gaan genieten, mooi serviesgoed, de wilde jacht

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

 
november 2021
Beste lezer,

Wat vind jij van november? Ik vond het altijd een stille maand, een beetje saai zelfs. Tegenwoordig geniet ik deze maand volop van de kleuren die je als een laatste zonnegroet met je ogen kunt opzuigen, van het loslaten van de bladeren en al het andere ouds, en van de roep van de lange nachten om naar je binnen te keren. Voor mij is het een periode van afronden wat er nog lag en glimpjes opvangen van nieuw.

Afronden en beginnen met nieuw deden mijn man en ik voor de Schaapshoeve. Fijn om met je te delen dat het centrum voor persoonlijke groei en welzijn dat we samen hoeden, uit de retraite is. De sterren bedeelden ons twee mooie locaties toe, die we kunnen gebruiken om activiteiten met je te delen. Neem gerust een kijkje op de Schaapshoeve website om te zien waar jij zin in hebt om je deze winter mee te voeden.

Hartelijke groet,
Carin

 
 
'n Snufje Awen
 
 
Meteen gaan genieten

Zo stond ik met mijn dochter in een dure telefoonwinkel. Haar zelf-gespaarde kerstcadeau was een nieuwe telefoon die we door allerlei gedachtenkronkels twee maanden voor kerst al ophaalden. Ze was nog aan het dubben of ze de telefoon al zou gaan gebruiken of toch tot kerst zou bewaren. Ze vroeg advies aan de attente verkoper. Hij zei: "Lekker gaan gebruiken, joh, je weet nooit wat er morgen is, je kunt er maar beter gewoon meteen van genieten!"

Baf. Die kwam binnen. Mijn vader verloor een voor een zijn ouders toen hij heel jong was. Een van zijn levensmotto's is altijd: 'Je weet niet wat morgen brengt, dus we kunnen er vandaag maar beter een mooie dag van maken!' Twee jaar geleden verloor mijn dochter totaal onverwacht haar vader, mijn voormalig partner.

Ja. Niet wachten. Van vandaag een mooie dag maken. En maar beter gewoon meteen gaan genieten.

 
 
  A cup of...
Het mooiste servies

Door de aflevering van Tea with a druid 'Awen and the Grail' met Philip Carr-Gomm deed ik mooie ontdekking over de zoektocht naar de graal en het awen. Ik schreef er een spinsel over met de titel 'Het mooiste servies', dat zo begint:

Als kind las ik graag verhalen met ridders. Ze zwierven door de wildernis, beleefden spannende avonturen, hielden hun waarden van vriendschap, loyaliteit en eerlijkheid hoog en leefden nog lang en gelukkig. Het was geen verrassing dat de verhalen van Koning Arthur uiteindelijk ook op mijn pad verschenen. Een tovenaar (joepie!) en een magisch zwaard, een ronde tafel waar iedereen gelijk was en natuurlijk de zoektocht naar een heilige graal.
 
 
Spinsels
 • Het mooiste servies, over de zoektocht naar de heilige graal.
 • Wat is awen? Over een woord dat me al jaren raakt.
 • Videospinsel: voor een adempauze aan een prachtige Limburgse beek. (1:03)

Er is een nieuw vindwoord bij spinsels: artikelen. Daar vind je nu bijvoorbeeld:
 • Voor Sacred Energies, het online tijdschrift van Energetic Geometry van Dominic Susani en Karen Crowley-Susani schreef ik een Engelstalig artikel over The Dryad Lore of Dusty Miller. Het verscheen in december 2020.
 • Nieuwsgierig hoe je een labyrint aanlegt? Bekijk de fotoreportage over de aanleg van het Schaapshoeve labyrint.
 • De reactie van Martin Roek naar aanleiding van 'De Magie van het Labyrint', een interactieve lezing die ik gaf op HeksFest 2020.
 
Uitgesproken
"Zie je geen resultaten? Wil je opgeven?
Bedenk dan dit:
het laatste dat aan een fruitboom groeit,
is de vrucht."


- (br)onbekend
 
Natuurlijk!
 
  Vuur & Maan
Volg de kleur

Ik zag een leuke herfst-wandeltip bij IVN natuureducatie die ik graag met je deel. Ze organiseerden in oktober #2uurnatuur om mensen te inspireren twee uur in de week naar buiten te gaan. Vooral nu het zo lang donker is, is het belangrijk regelmatig buiten te komen en een portie zuurstof en vitamine D op te doen.

Een van de weekopdrachten was naar buiten te gaan, een kleur te kiezen en je door die kleur op je wandeling te volgen. Wat een leuk idee! Dus stap naar buiten, kies een kleur, laat je dragen door je voeten en je leiden door je ogen.

 
 
  Vuur & Maan
Maand van vieringen

Het samhain feest valt op de vooravond van 1 november of met de sterren gerekend zo rond 5 november. Het is het begin van het nieuwe jaar voor de Keltische stammen.

In de gekerstende vorm vinden we in deze tijd Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november), waar de heiligen en de overledenen herdacht worden.

Op 3 november valt de gedenkdag van Sint Hubertus. Hij ging jagen op Goede Vrijdag. Toen hij het grote hert wilde doodschieten, verscheen er een lichtend kruis in het gewei en een stem droeg hem op het hert te sparen. Hubertus werd later patroonheilige van de jacht.

Martinus van Tours staat bekend om het delen van zijn soldatenmantel met een bedelaar, die Jezus in vermomming zou zijn geweest. Op zijn feestdag 11 november gaan kinderen met lampions langs de deuren voor iets lekkers.

 
 
  Åsgårdsreien van Peter Nicolai Arbo (1872)
De Wilde Jacht

Ook al wordt de Wilde Jacht met midwinter verbonden, ik vermoed dat ze in november al van start gingen. Onder leiding van een aanvoerder raasden gewelddadig gestorven mannen, vrouwen en kinderen al joelend en schreeuwend over het land en door de lucht. Omgeven door jachthonden jaagt de stoet op Fenrir, de wolf die de zon verslond en daardoor nacht en donker bracht. Soms werd een toeschouwer in de jacht meegezogen, die dan jaren moest meetrekken. De aanvoerder was Odin, Wodan, Nicolaas van Myra (Sinterklaas!), Sint Maarten, Cernunnos, Fionn mac Cumhaill, Karel de Grote, Koning Arthur, Koning Radboud, Roland. Of een aanvoerster: Vrouw Holle, Perchta, Heriodias.

Het bijzondere aan de verwoestende kracht van de Wilde Jacht is dat daar waar de Jacht alles vernield had, het land in het nieuwe lenteseizoen juist zeer vruchtbaar was. Wat zou jij wel verwoest willen zien, zodat je daar in het voorjaar vruchtbare aarde vindt?

 
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
 • Het is steeds vroeger en langer donker. Bestel het werkboekje 'Vriendjes met het donker'. Het bevat informatie over kijken naar het donker, gevolgd door uitleg en opdrachten uit de rubriek Vriendjes met het donker van de online training Pas op de plaats. Kosten werkboekje: €9,-
   
 • Je kunt nog instromen! Dinsdag 2 november 2021 gestart: Winter Labyrinspiratie Wandeling
  Maak kennis met het labyrint, reis langs verschillende vormen, overwinter in de paden van vertrouwen en inspiratie. Een veelzijdige online workshop, voor beginners en gevorderden. Ook in het Engels te volgen. Kosten: €27,-

   
 • Donderdagavond 18 november 2021: Maan moment
  De maan momenten zijn terug! Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of in een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle bloedmaan.

   
 • Zaterdagavond 18 december 2021: Maan moment
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of in een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle boommaan.

   
 • Maandagavond 20 december 2021: Midwinter viering
  Stil staan bij de zonnewende, van het donker weer terug naar het licht. Met vuur, steencirkel en hopelijk labyrint. Kosten: €20,-

   
 • Vast om over na te denken voor volgend jaar:
  Doe je mee met een van de online trainingen? Op stap in je eigen omgeving, onderzoek naar je eigen natuur. Met creatieproces en godinnen, bomenwijsheid in twee smaken of onderzoek land & zwerk. Starten allemaal in februari 2022.
 
 
December geschenktip

Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. Het boek Wegwijs in het labyrint bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven.

plus

De kleine kanjer, verrassend krachtig voor zo'n klein labyrintbordje! Klassiek zevenpaden labyrint op beukenhout, doorsnede 20 cm.

is

Boek & Bordje winteractie speciaal voor jou: het boek 'Wegwijs in het labyrint' én een klein labyrintbord Ø20cm t.w.v. €63,50 voor de winterprijs van €58,-. (geldig tot en met 21 december 2021).

Kijk voor meer informatie in de shop van Labyrinspiratie of plaats je bestelling rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 
  samen
Individuele begeleiding

Wat heb jij nodig om een lege graal te worden? Wat zou wat jou betreft eens flink verwoest mogen worden, om vruchtbare aarde te worden voor iets nieuws? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek, bijvoorbeeld tijdens een wandelconsult of een sessie in het labyrint. Kijk voor meer informatie bij natuurtolk of bij het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker - verhalenweefster

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Hou wat ruimte in je hart voor het onvoorstelbare

- HeartMath