Welkom bij Awen

2112 Cawen inspireert: 2x labyrintnieuws, 2x midwinterles

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

 
december 2021
Beste lezer,

Precies drie weken voor midwinter rond ik het schrijven van deze nieuwsbrief af. Ik zet het versturen ervan klaar voor de gebruikelijke derde dag van de maand. En ik neem een besluit.

De komende zes weken ga ik de vertraging in. Ik kijk ernaar uit het donkerste stuk van het jaar te omarmen: midwinter. De tijd van duisternis, naar binnen keren. Terugblikken, vooruitschouwen. Genieten van kou en storm, kaal en guur. Nog meer naar binnen, mijn warmte en licht danken en met nieuwe inspiratie voeden.

Hartelijke groet,
Carin

PS
Ik blijf bereikbaar, hoor! Maar ik doe het gewoon allemaal wat langzamer aan. Jij ook?
 
'n Snufje Awen
 
 
Nieuwe docente labyrint training bij het Jungiaans Instituut

In november startte de jaarlijkse training ‘Werken met het labyrint’ bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Al vele jaren geeft Selma Sevenhuijsen deze mooie training. Dit jaar mag ik op een wel heel bijzondere manier deelnemen. Selma heeft me namelijk gevraagd het stokje van haar over te nemen. Dit jaar kijk ik met Selma mee en volgend jaar volg ik haar op als docent van deze labyrinttraining. Ik kijk er nu al naar uit.

 
 
 
Afsluiting Wegwijs in het labyrint

Begin november kwamen wij, een groep labyrintwerkers, samen aan zee, in een prachtig strandlabyrint. We schreven samen een boek, Wegwijs in het labyrint, dat afgelopen februari gepubliceerd is. Vanuit het centrum van het labyrint gaven we ons mooie boek aan de bron en lieten we elkaar los. Een bijzonder proces van zeven jaar werd daarmee afgesloten. T.S. Lewis schreef: "Zij die aan het eind van de reis arriveren, zijn niet dezelfde als degenen hem begonnen." En dat klopt. Dankbaar voor deze reis en de rijkdom die het me bracht.

Op welke reis kwam jij anders thuis dan toen je vertrok? Met welke verandering kwam je thuis?

 
 
  inspiratiekaarten voor 2021
Je inspiratiekaarten voor 2021

December is een uitgelezen maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Afgelopen januari kon je in de nieuwsbrief inspiratiekaarten trekken, waarbij ik de suggestie deed om dit jaar met hun oproep te werken of om je kaart op 31 december in je agenda te schrijven en er dan nog eens naar te kijken. Bij deze de herinnering aan je kaart(en) voor 2021. Ik hoop dat hun boodschap je geïnspireerd heeft.

Misschien wil je met terugwerkende kracht een of twee kaarten voor dit (bijna) afgelopen jaar trekken. Besluit dat tijd niet bestaat (er is alleen maar nu), open de januari nieuwsbrief en trek alsnog jouw inspiratiekaarten voor 2021. De geopende kaarten en hun uitleg vind je daar ook.

 
 
December spinsels
 
Uitgesproken
“Zielen hebben lief. Dat is wat zielen doen.
Ego's niet, maar zielen wel.
Word een ziel, kijk om je heen,
en laat je verrassen dat de wezens om je heen
allemaal zielen zijn.
Ben er een, zie er een.”


- Ram Dass
 
Natuurlijk!
 
  Staren in het vuur
Heilige Nachten

De tijd rond midwinter wordt gebruikt om naar binnen te keren. Terugkijken op het voorbije jaar, vooruitschouwen naar het komende. Dankbaarheid voor wat ontvangen is, oproepen wat nodig is voor het komende jaar. In oude tijden werden daar twaalf nachten aan toebedeeld: de twaalf heilige nachten of rooknachten. Afhankelijk van het gebruik of je voorkeur, start je zes dagen voor midwinter, op midwinter of op kerstavond.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de twaalf heilige nachten vorm te geven. Je kunt deze tijd gebruiken voor divinatie: hou een dromenboek bij of trek elke nacht een inspiratiekaart die wat zegt over de twaalf maanden van 2021. Er bestaan groepen op facebook waar je gratis of betaald de nachten samen doormaakt. Ook zijn er boeken die je door deze rooknachten meenemen.

 
 
  Holle wanderer door Hello Heydrich
Midwinterles van Vrouw Holle

Op Vrijdag-Freyadag heb ik de laatste weken aandacht besteed aan herfst- en wintergodinnen. De Yoruba Oya, Noordse Hella, Griekse Persephone, Saami Jabme-Akka, Saami Louhi en Oost-Europese Baba Yaga. Er volgen er nog meer, want de winter moet natuurlijk nog gaan beginnen.

Onze grote Nederlandse wintergodin is Vrouw Holle, zij die Witte Dame en Zwarte Grootmoeder is. Vrouw Holle is godin van leven en dood, beschermvrouwe van spinsters en weefsters, vrouwe van de onderwereld die een hemelse wereld blijkt te zijn. Ze helpt je met de elementen te werken en leert je hoe je toegang kunt krijgen tot de wereld van de ziel. Laat je dragen door de winterse stilte en vraag Vrouw Holle je te leiden, uit het warme donker naar het heldere licht.
 
Mogelijkheden & Activiteiten
 
 • Bestel het werkboekje 'Vriendjes met het donker' en word vriendjes met het donker. Kijk met een nieuwe blik naar het donker, ontdek opdrachten en uitleg om het donker te verkennen. Kosten werkboekje: €9,-
   
 • Bomen met het bos - zaterdagochtend 11 december 2021
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je de midwinterzonnewende in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Maan moment - zaterdagavond 18 december 2021
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of in een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle boommaan.

   
 • Midwinter viering - maandagavond 20 december 2021
  Stil staan bij de zonnewende, van het donker weer terug naar het licht. Met vuur en steencirkel. Kosten: €20,-

   
 • Volgend jaar meer naar buiten? Doe mee met een van de online natuurtrainingen! Op stap in je eigen omgeving, onderzoek naar je eigen natuur. Met creatieproces en godinnen, bomenwijsheid in twee smaken of onderzoek land & zwerk. Starten allemaal in februari 2022.
 
  Boek & Bordje
December geschenktip: boek & bordje

Ontdek wat het labyrint je brengen kan! Een labyrint lopen is een manier van reizen die je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld brengt. Deze actie voedt zowel je hoofd als je hart.

Speciaal voor je hoofd is het boek 'Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen'. Het bevat vele verhalen en verklaringen, is rijk geïllustreerd en mooi vormgegeven.

Om je hart te laten spelen en ontdekken is er de kleine kanjer, verrassend krachtig voor zo'n klein labyrintbordje! Je gaat met je vinger of een knikker door het labyrint op dit beukenhouten bordje en kunt alles aan den lijve ervaren.

Deze Boek & Bordje winteractie speciaal voor jou: het boek 'Wegwijs in het labyrint' én een klein labyrintbord Ø20cm t.w.v. €63,50 voor de winterprijs van €58,-. (geldig tot en met 21 december 2021).

Fijn voor jezelf, fijn om cadeau te geven.

Kijk voor meer informatie in de shop of plaats je bestelling rechtstreeks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
 
  samen
Individuele begeleiding

Een reis naar je binnenste maken? Eens nader bekijken waarom je door een inspiratiekaart zo diep geraakt kunt worden? Ontdekken hoe jij in het donker dankbaarheid kunt ervaren? Wat ga jij aan de andere kant van midwinter weer in het groeiende licht starten? Heb je een vraagstuk of situatie en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Je bent van harte welkom voor een gesprek, bijvoorbeeld tijdens een wandelconsult of een sessie in het labyrint. Kijk voor meer informatie bij natuurtolk of bij het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker - verhalenweefster

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms zit je in een donkere plek
en denk je dat je begraven bent,
maar in werkelijkheid ben je geplant

- (br)onbekend