Welkom bij Awen

2201 Cawen inspireert: hoederschap, inspiratiekaarten, drempelhoeders

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

 
januari 2022
  Midwinterviering 2021
Van harte welkom in 2022! Fijn om je hier weer te zien. Laten we er met z'n allen een heel mooi jaar van maken.

Zoals ik me voorgenomen had, heb ik heerlijk rustig aan gedaan. Ik heb genoten van een fijne midwintertijd, verbonden met de warme donkere avonden, verlicht door familie en vrienden. Dit keer op 2 januari, met nieuwe maan, trok ik drie kaarten ter inspiratie voor 2022: toewijding, daadkracht en vernieuwing. De bonuskaart riep me op vreugdevol en met een twinkeling in mijn ogen gehoor te geven aan deze oproep.

Ik ben benieuwd wat 2022 voor me in petto heeft. Ik heb zelf al verschillende plannen klaar gelegd. Er komt een derde (en laatste) Op stap met de bomen reeks, een vriendin en ik werken samen een prachtige dag uit rondom creatiekracht en ik heb schrijfplannen waar ik heel blij van word. En ik heb nog twee ideeën van 2021 meegenomen naar dit jaar.

Wat ga jij komend jaar doen? In deze nieuwsbrief vind je inspratie in een reeks wat als oproepen en je kunt een inspiratiekaart trekken. Daarnaast ben je van harte welkom om in een persoonlijk gesprek om jouw 2022 in kaart te brengen, ondersteund door de wijsheid van de natuur of de inzichten uit een labyrintwandeling. Neem gerust contact met me op bij vragen of voor het plannen van je afspraak.

Ik kijk er naar uit je (weer) te gaan ontmoeten in 2022.

Hartelijke groet,
Carin
 

'n Snufje Awen
 
  Bomenhoeders
Geen leiderschap maar hoederschap

Afgelopen zomer vroeg mijn man een cliënt, docent op een school over leiderschap, wat er zou gebeuren om niet meer over leiderschap maar over hoederschap te praten in zijn colleges. Wow! Wat een zachte en tegelijkertijd krachtige verschuiving!

Die opmerking heeft mij niet losgelaten. Ik heb in de afgelopen maanden verschillende mensen die met leiderschap bezig zijn, met deze oproep benaderd. Een van hen reageerde met: "dank je - dat is een krachtig woord." Ik schreef er een spinsel over, dat afsluit met een vraag. Ik stel 'm nu aan jou:

Wat verschuift er bij jou als jij jouw werk, je relaties, je leven zou leven vanuit hoederschap?

 
 
  Wiel van Tijd
Cyclische beleving van tijd

Al verscheidene jaren kijk ik aandachtig naar de natuur, bijvoorbeeld voor het uitwerken van de Cawen natuurtrainingen. Door dat kijken is een cyclisch tijdbesef bijna ongemerkt naar binnen gesijpeld. Ik vind dat fijn, het geeft me een basisvertrouwen dat alles is zoals het hoort te zijn, dat alles een onlosmakelijk deel uitmaakt van het natuurlijke proces.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als we het cyclische om ons heen benadrukken in plaats van het lineaire? Ik schreef er een spinsel over, waar ik ook een oproep in doe: Wat als we afspreken dat we vanaf nu in alle leerboeken en alle krantenartikelen alle cyclische rijtjes rond maken? Dat we schrijven over lente, zomer, herfst, winter, en lente? De zon komt op, gaat onder, en komt op?

Wat zou er bij jou veranderen als je het leven met een cyclisch tijdsbesef zou ervaren?

 
 
Zou 2022 verlangend naar jou uitkijken?

Hoe kijk jij naar 2022? Een nieuw begin, een schone lei? Wie weet kijkt 2022 verlangend uit naar jouw komst in haar jaarwiel.

Misschien vind je het leuk om je door 2022 te laten inspireren met een inspiratiekaart. Namens 2022 heb ik uit twee decks drie kaarten voor je getrokken: je kunt kiezen uit labyrintkaarten van het Labyrinth Wisdom deck van Tony Christie of bomenkaarten van het Tree Angel Oracle Deck van Fred Hageneder.

Sluit even je ogen. Zucht eens diep en haal bewust adem. Laat kort een vorm van 2022 opborrelen en laat het weer los. Open je ogen en laat een van de kaarten je aandacht trekken. Je kunt natuurlijk ook uit beide decks een kaart kiezen.
- 1 -
- 2 -
- 3 -
- 1 -
- 2 -
- 3 -
- 1 -
- 2 -
- 3 -
Uitleg van de kaarten
Hier vind je de geopende kaarten en hun uitleg.
 
 
 
Inspiratiekaart speciaal voor jou

Als je een persoonlijke kaart wilt ontvangen, stuur me dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uit naam van 2022 trek ik intuïtief een kaart uit een van mijn decks en stuur je de boodschap toe.

 
 
Spinsels
Nieuwe categorieën in spinsels
 • Verschillende artikelen uit deze nieuwsbrief vind je in de categorie Cawen inspireert.
 • Geïnspireerd door de 'wat als' vragen is er de categorie wat als...
 
Uitgesproken
“Net als een kaars een andere kaars kan aansteken en nog duizenden kaarsen meer, zo kan een hart een ander hart verlichten en nog duizenden harten meer.”

- Leo Tolstoy
 

Natuurlijk!
 
  Photo by Anthony Murphy, Mythical Ireland
Verbonden met de sterren

Wat een leuk idee! Het uitgangspunt voor de online natuurtraining Pas op de plaats was mijn stelling dat het zien van de sterren helpt ons onze plek in het universum te vinden. In haar nieuwsbrief geeft schrijfster, psychotherapeut, mytholoog Sharon Blackie met eenzelfde invalshoek een heel leuke tip.

Sharon Blackie zet op haar computerscherm de website van Stellarium open, waar ze gedurende de dag regelmatig kijkt om te zien welke sterren er voorbijtrekken. Sterren en sterrenbeelden zijn verbonden aan de verhalen die onze verre voorouders elkaar vertelden, over scheppingsgodinnen en heldendaden. Ze kijkt niet alleen naar de sterren, maar ook naar de verhalen die ons met elkaar verbinden.

Wat doet het met jou als je naar de sterren kijkt?

 
 
  Dellingr
Op de drempel van 2022

Laat ik je aan drie drempelhoeders voorstellen. Januari is vernoemd naar de Romeinse god Janus. Hij is de god van deuren en doorgangen. Janus wordt weergegeven met twee gezichten, waarmee hij naar het verleden en de toekomst kijkt. Kijk met hem terug naar het voorbije jaar.

Dan is er Dellingr (zie afbeelding), de Noordse god van de dageraad en drempels. Zijn naam betekent de dagoorsprong of de stralende. Verken met Dellingr de drempel tussen 2021 en 2022. Wat laat je achter, wat neem je mee.

Hermes is de Griekse god van wegen en reizigers. In zijn Romeinse versie heet hij Mercurius. Je kunt hem vragen met jou het pad van het nieuwe jaar uit te stippelen. Denk eraan dat Hermes/Mercurius wel van een geintje houdt, dus blijf alert en hou je koers in eigen hand.

 
 
Mogelijkheden & activiteiten
 
 • Maan moment - dinsdagavond 18 januari 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle maan van de langste nacht. Kosten: €15,-

   
 • De online natuurtrainingen starten op 1 februari 2022. Op stap in je eigen omgeving, onderzoek naar je eigen natuur. Met creatieproces en godinnen, bomenwijsheid in drie smaken of onderzoek land & zwerk. Kosten: €99,- per training per jaar.
   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 2 februari 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je imbolc in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Maan moment - dinsdagavond 15 februari 2022
  Volle maan van de langste nacht. Kosten: €15,-

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 22 maart 2022
  Lente-equinox. Kosten: €25,-

   
 • Open Praktijkdag Uden - zondag 10 april 2022
  Kennismaken met mijn praktijk en mij op deze open dag in Uden. Zet de datum in je agenda en kom ook langs!

   
 
  samen
Individuele begeleiding

Wat als jij vanuit hoederschap leeft? Wat als jij een cyclisch besef van tijd kent? Wat als we samen sparren over 2022 en wat je daar wilt vormgeven? Wat als je een vraagstuk hebt en er dan iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving. Laat de natuur en het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij natuurtolk of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
 
Wat als...

...je deze nieuwsbrief opnieuw leest en dan wat als vervangt door wanneer? Denk niet alleen, voel niet alleen, fantaseer niet alleen. Ga het doen. Onderzoek. Speel. Ontdek. Geniet. Ga.

 
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster - natuurtolk - labyrintwerker - verhalenweefster

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Al wandelend over het spirituele pad, wordt het breder, niet smaller,
tot je op een dag op het punt komt waar er geen pad meer is

- Ram Tzu