Welkom bij Awen

2203 Cawen inspireert: Iedereen verlicht, wortelen, in de leer

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
maart 2022
 
Oh, die paar dagen met zon geven een mens het geloof in de zomer terug, of niet? De laatste jaren leek de winter vaak lang te duren. Lang bewolkt, sneeuw in april, bloemen die gesloten blijven. Ik heb blotevoetenbuitenzin, wil buiten comfortabel warm zijn met de zon op mijn gezicht en een kop thee in mijn handen.

Eerst de lente-equinox. Alles op zijn tijd. Oosterse wijsgeer Lao Tzu zei: 'De natuur haast zich niet, toch wordt alles volbracht.' Nog even geduld dus dan maar... Terwijl je wacht een leuk bericht: ik ben voor het ntr programma 'Iedereen verlicht' gefilmd met het labyrint. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Hartelijke groet,
Carin

 
'n Snufje Awen
 
  Iedereen verlicht
Iedereen verlicht in het labyrint

Superleuk! Afgelopen maand zijn er met mij opnames gemaakt voor het programma 'Iedereen verlicht' van de ntr. In dit programma reist presentator Narsingh Balwantsingh in zijn tuk tuk door Nederland op zoek naar 'persoonlijke verhalen van mensen die zich spiritueel bezighouden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.'

Idereen verlicht kwam bij mij terecht door mijn werk in en met het labyrint. Het was fijn om niet alleen te vertellen over de praktische en alledaagse mogelijkheden met het labyrint, maar ook eens de spirituele en verbindende kant van het labyrint te kunnen delen.

Het programma wordt a.s. zondag 6 maart uitgezonden op NPO 2, om 16:28u. Je kunt het ook achteraf kijken via de website van Iedereen verlicht. En natuurlijk zal ik ervoor zorgen dat je de aflevering ook via mijn website of youtube kanaal zult kunnen kijken.

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

 
  BerkenWortels
Verbonden met je plek

Vorige maand wilden bij een van de boswandelingen de grote en de kleine berkenstaf met me mee op pad. Zonder het te begrijpen, geef ik gehoor aan zo'n ingeving. Dan zie ik wel wat er gebeurt. Vaak ontstaat er een bijzondere synchroniciteit. Of word ik misschien toch door de dryade geleid?

Tijdens de wandeling mijmer ik over enkele ervaringen van de voorgaande dagen. Ze hebben me wat uit het lood geslagen en ik weet nog niet hoe ik de balans kan terugbrengen. Mijn voeten brengen me naar deze prachtige Berk. Kijk eens hoe breed ze geworteld is en met zo veel stevige wortels. Dat heb ik zo nog niet eerder gezien bij een berkenboom.

Ik ontvang het als een oproep om mijn verbinding met mijn plek in het leven en in het universum goed te verzorgen. Dan valt alles weer op zijn plek. Dank je wel, Berk!

 
Spinsels
 
Uitgesproken
"Met het labyrint is de afstand tussen hemel en aarde zo overbrugd."

- Carin Wennink
 
Natuurlijk!
 
  Vrouw Holle Vlier
In de leer bij Vrouw Holle

De frisse lichtgroene net ontluikende blaadjes van de Vlier doen me aan Vrouw Holle denken. Ik probeer me voor de geest te halen wat er in het sprookje eigenlijk over haar zelf gezegd wordt. Lelijk, maar aardig, zoiets? Maar dat kan vast niet het hele verhaal zijn.

Een artikel van Annine van der Meer leert me dat er honderden Holle-verhalen zijn. Door de eeuwen heen is Vrouw Holle meer en meer als lelijke heks geportretteerd en is tegelijkertijd haar rol als inwijdster afgevlakt en weggemoffeld. Van der Meer vertelt over die rol als inwijdster. Het meisje leert bij Vrouw Holle over de geneeskracht van kruiden en planten, hoe ze intenties al zingend bij het spinnen en weven in de kleding kan weven, hoe ze de vier elementen kan beheersen en ze leert tussen de dimensies te reizen. Dat zit allemaal echter niet meer in het huidige sprookje...

Tijd om de sprong in het diepe te wagen en bij deze wijze Vrouwe Holle in de leer te gaan! Wat zou jij van Vrouw Holle willen leren?

 
  nog verborgen
Verborgen en onthullen

Dit jaar valt de lente-evening astronomisch gezien op zondag 20 maart. De evening duidt de dag in het jaar aan waarin daglicht en nachtduister even lang duren. Een dag dus, waarop licht en donker in evenwicht zijn. Ruimte om stil te staan bij donker, het donker van de aarde waar prachtige voorjaarsbloemen wachten op ontluiken en ontvouwen. Ruimte om te kijken naar licht, het licht waarin je je bloemenpracht kunt laten zien aan de wereld.

Welke kleur voeg jij toe aan dit seizoen?

 
Mogelijkheden & activiteiten
 
 • Maan moment - vrijdagavond 18 maart 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle sneeuwmaan. Kosten: €15,-

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 22 maart 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je de lente-equinox in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Open Praktijkdag Uden - zondag 10 april 2022
  Kennismaken met mijn praktijk en mij op deze open dag in Uden. Kom je langs?

 
  samen
Individuele begeleiding

Hoe zit het met jouw verbinding met je plek in het leven en het universum? Wat wil jij leren van Vrouw Holle? In welke kleuren en geuren wil jij stralen? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving. Laat de natuur en het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij de natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms bedenk ik wel zes onmogelijke dingen nog voor het ontbijt!

- toegeschreven aan Pippi Langkous