Welkom bij Awen

2204: traktatie, op tv en in een tijdschrift, groen

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
april 2022
Beste lezer,

Het was een vrijdag-freyadag, die zevende april dat ik ter wereld kwam. Dat is dit jaar vijftig jaar geleden. Een halve eeuw! Dat klinkt best stoer, maar zoals bij zo veel mensen om me heen, is mijn gevoel van leeftijd ergens onderweg blijven steken. Ik hou het maar bij jong en wijs, oud en speels. Er elke dag een mooie dag van maken. En in elk geval op zeven april de slingers ophangen!

Wie jarig is, trakteert, zeggen ze wel eens. Dit jaar leek het me leuk om iets extra's te doen voor de lezers van mijn nieuwsbrief. Je leest het hieronder.

Hartelijke groet,
Carin

 
'n Snufje Awen
 
  50!
Traktatie!

De laatste weken geniet erg ik van mijn meditatiemomentje. 's Ochtends zo rond half zeven dompel ik mij onder in de geluiden van zonsopkomst en maak ik verbinding met mijn innerlijke wijsheid. Er ontstond een fijne manier om die verbinding te maken en ik dacht dat jij die manier misschien ook prettig vindt. Een cadeautje voor jou, omdat ik wilde trakteren.

De parelwit meditatie is de basis waar je verbinding maakt met jezelf en de stroom van het universum. Het is een afgerond geheel van ongeveer 15 minuten.

De bloesemroze meditatie begint met de parelwit meditatie en leidt je vervolgens naar de pure kracht van Liefde in jou. Deze afstemming duurt 20 minuten.

De hemelsblauwe meditatie begint met de parelwit meditatie, waarna een beeld volgt dat je cellen oproept hun oorspronkelijke blauwdruk van vitaliteit, vreugde en veerkracht te manifesteren. Deze afstemming duurt 19 minuten.

Veel plezier ermee! Laat je me weten wat je ervan vond en wat het je brengt?
 

 
 
Iedereen verlicht in het labyrint

Ik vond het best spannend om tijdens de uitzending op televisie voor het eerst te zien hoe het programma geworden was. We zaten ouwerwets met het gezin voor de buis, want ook mijn dochter was gefilmd. Wat zou er uiteindelijk van twee dagen filmen over zijn gebleven?

Het team van Iedereen verlicht (en vooral de regisseur) heeft er een mooie aflevering van gemaakt. Geholpen door de weergoden en -godinnen met een pracht-zonnige dag op de Waalkade in Nijmegen is het een fijn stukje geworden. Ik moet eerlijk opbiechten dat ik hoopte dat er meer in zou komen over de spirituele en verlichtende kant van het labyrint, want daar heb ik heel geïnspireerd over gesproken op de eerste filmdag. Maar misschien voel je dat toch wel een beetje tussen de woorden en de beelden door.

Na de uitzending ontploften mijn telefoon en social media kanalen. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie leuke en enthousiaste reacties op mijn moment of fame. Hartstikke leuk dat jullie gekeken hebben!

Mocht je het nog niet gezien hebben, je kunt de aflevering op de website van Iedereen verlicht nog eens nakijken. Het is het eerste item in de aflevering van 6 maart 2022.

 
 
Kijken naar de bomen op je pad

Stichting Natuurlijk Welzijn geeft een inspirerend blad uit over natuurlijke gezondheid en wat daar mee te maken heeft. De redactie vroeg mij of ik een artikel wilde schrijven over bomen. En natuurlijk wilde ik dat!

In het artikel kun je lezen over het verbreden van je blik als je naar bomen kijkt. Van de biologische blik, via het gebruiken naar de mythische verhalen en de ontmoeting met de dryade.

Het artikel verscheen in het maart/april nummer (#278) van De natuur uw arts. Je kunt het hier op de website van Natuurlijk Welzijn lezen of hier op mijn eigen website.

 
Spinsels
 • Geen nieuwe spinsels dit keer. Luister naar een van de meditaties die eerder in deze nieuwsbrief vermeld zijn of gun jezelf deze adempauze aan de (groene) beek.

 
Uitgesproken
"De natuur met al haar groene kalme bossen
heelt en verzacht alle smarten."


- John Muir

 
Natuurlijk!
 
  Groen groen groen!
De ultieme kleur van het voorjaar: groen

Een van de magische momenten in het voorjaar vind ik het ontvouwen van alle kleuren groen. Ja, tuurlijk, er is bloesem in honderd schakeringen wit en bloemen in vrolijke kleuren openen hun blaadjes. Is het je wel eens opgevallen hoe prachtig groen het in april en mei is? En hoe ongelooflijk veel verschillende kleuren frisgroen er zijn?

Ga naar buiten en ontdek het frisse nieuwe groen van sleedoorn, wilg, vlier, kers, meidoorn, abeel, hazelaar. Wie zie jij nog meer al in het groen gekleed?

 
  Groene Man
Meer groen: groene man en groene vrouw

We zijn op weg naar beltain, het jaarfeest van vruchtbaarheid. Dansend kleurige linten om de meipaal vlechten en onder luid gejoel wordt in Engeland 'Jack in the Green' of 'the Green Man' de stad binnengehaald. De Green Man is versierd met klimop en andere altijd-groene takken. In de bijbehorende optocht dansen chimney sweeps en Morris dancers, die met ingewikkelde stokken- of zwaardendansen de lente verder opzwepen en oproepen tot bloei te komen.

Die Groene Man vind je nog wel eens terug op oude kerken of in de façade van oude huizen. Half verstopt in het groen, met bladeren uit zijn mond of oren, kijkt hij met zijn natuurlijke mannelijke kracht de wereld in. Als je geluk hebt, zit er soms nog een Groene Vrouw in de buurt ook. Veel plezier met vinden, ze zijn er ook in Nederland!

 
Mogelijkheden & activiteiten
 
  Open praktijkdag Uden
Open praktijkdag Uden

Op zondag 10 april stelt een aantal praktijken in Uden hun deuren open voor een kennismaking. Ik doe mee!

Om 11 uur en om 13 uur kun je een presentatie van ongeveer 20 minuutjes volgen. Het is een kennismaking met labyrint, natuur en met mij, de drempelhoedster. In de tuin ligt een drempel voor je klaar om overheen te stappen, je kunt een labyrint lopen en er ligt een blikopener om eens met een andere blik naar de natuur te kijken.

Als je geen interesse hebt in de presentatie, kun je gezellig tussendoor binnenvallen voor een spontane ontmoeting. Open praktijkdag Uden, zondag 10 april. Welkom!
 
 • Open Praktijkdag Uden - zondag 10 april 2022
  Kennismaken met mijn praktijk en mij op deze open dag in Uden. Kom je langs?

   
 • MaanMoment - vrijdagavond 15 april 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle ei maan. Kosten: €15,-

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 20 april 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je beltain in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Wereld Labyrint Dag - zaterdag 7 mei 2022
  Lees de WLD pagina vol leuke labyrint suggesties!

   
 • Bomendag - zondag 15 mei 2022
  Heerlijke dag spelen in het bos. Met oefeningen o.a. uit het werk van Mantak Chia en de traditie van Dusty Miller. Kosten: €80,-

   
 • Stenendag - zondag 19 juni 2022
  Wat is nou die steencirkel en wat kan je ermee? Een dag ontdekken en ontmoeten met de Negen, steencirkel van de Schaapshoeve. Kosten: €80,-

   
 • Midzomer zonnewende - maandagavond 20 juni 2022
  Onderzoek schaduw in de beschermende kracht van het midzomerlicht. Met Aarde ceremonie. Kosten: €20,-

 
  samen
Individuele begeleiding

Wil je eens wat verder contact maken met de liefde en helende krachten in jezelf? Zou je willen onderzoeken hoe het labyrint ook voor jou een pad van verlichting kan zijn? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving. Laat de natuur en het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij de natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Van ale paden die je in het leven kiest,
zorg ervoor dat er een paar ongebaand is

- John Muir