Welkom bij Awen

2206 Cawen inspireert: synchroniciteit, magie, flamingo's

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
juni 2022
Beste lezeres, beste lezer,

Wat een heerlijke en heelrijke meimaand heb ik genoten! Ik ben veel buiten geweest, voor training en ontspanning. Ik heb prachtige oproepen ontvangen, uit boeken en uit de natuur. Ik ontving cadeautjes, tastbare en hartbare. Open ogen: magie keert terug in mijn leven. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Hartelijke groet,
Carin

 
'n Snufje Awen
 
  Iep is Olm
Toeval, synchroniciteit, serendipity

Toeval is in werkelijkheid toe-val, het valt je toe. Synchroniciteit wordt het ook wel genoemd, als 'meerdere gebeurtenissen min of meer tegelijk plaatsvinden in een voor jou zinvol verband'. In het Engels is er nog het woord: serendipity, 'toevalstreffer', wat omschreven wordt als 'het voorvallen en de ontwikkeling van een toevallige gebeurtenis op een gelukkige of voorspoedige manier'. Dat woord vindt zijn oorsprong bij ene Horace Walpole, aan de hand van het sprookje van The Three Princes of Serendip, waarin de helden ‘altijd ontdekkingen deden, per ongeluk of met wijsheid, van dingen waar ze niet naar op zoek waren'.

Een prachtige toevalstreffer dan, met gelukkige ontdekking, trof mij door de iep. Ik schreef er een spinsel over, dat je vertelt hoe mijn aandacht in acht dagen zeven maal door de iep getrokken werd en welke boodschap ik van iep ontving. Je kunt het verhaal hier lezen.

 
 
Magie in je leven

Wat een heerlijk wijs boekje: 'Lessons in Magic: a guide to making your dreams come true' van Philip Carr-Gomm. Liefdevol aanzetten tot het manifesteren van je droom, vanaf het ontdekken wat je inspireert, dat laten ontkiemen en groeien, hulp vragen, gevolgd door de handelingen die je droom tot werkelijkheid zullen brengen.

Dit proces en de manier waarop je het uitvoert, wordt door Philip Carr-Gomm als een magisch proces beschreven. Na dit Doen van Magie, volgt automatisch het Ontvangen van Magie, namelijk synchroniciteit in werking: het moeiteloze verschijnen op precies het juiste moment van precies de juiste 'dingen' in je leven.

En dat alles in slechts vijftig pagina's! Dit leuke boekje met de fijne wijsheid van Philip Carr-Gomm heeft me geïnspireerd weer met een magische blik om me heen te kijken en de magie weer in mijn leven op te roepen. Waar kan jij wat magie in je leven gebruiken?

 
Nieuwe spinsels
Midzomer spinsels

 
Uitgesproken
"De kunst van goed leven gaat over zowel actief als passief zijn. Het gaat over hoe je je met de wereld verbindt en eraan bijdraagt, en over hoe je ontspant en het leven om je heen laat stromen.

Hetzelfde geldt voor de kunst van magie. Dat gaat over leren hoe je passief of ontvankelijk kunt zijn, hoe je de zegeningen van het leven moeiteloos naar je toe laat stromen. En het gaat over actief zijn, hoe je je leven positief kunt beïnvloeden om een kracht ten goede te zijn, voor creativiteit en heling in de wereld."


- Philip Carr-Gomm

 
Natuurlijk!
 
  Flamingoroze
Vlammende vogel

Tijdens een meditatie voelden een dierbare vriendin en ik allebei roze vleugels, om ons heengeslagen of groeiend op onze rug. We verbonden deze meditatie en de roze vleugels met de flamingo.

Flamingo betekent vlammend, en deze vogel staat symbool voor een flamboyant (je snapt 'm) leven vol plezier, passie en vreugde. Flamingo's leren je over balans met een gratieus gemak en tonen je de waarde van een andere invalshoek als ze met hun koppie ondersteboven hun eten zoeken. Ze laten zien hoe je van het lelijke eendje (ze worden grijs geboren) een roze flamingo wordt (de roze garnaaltjes die ze eten). Dat is meteen een oproep om na te gaan wat jou voedt, zowel lichamelijk als geestelijk.

De flamingo is een vogel van Egyptische zonnegod Ra, die elke dag de cyclus van dood en wedergeboorte laat zin. De flamingo wordt in Egyptische verhalen geassocieerd met de feniks, de mythische (zonne-) vogel die uit zijn eigen as herboren wordt. Als ik in een tekstberichtje een feniks wil doorsturen, gebruik ik graag een vlam en zo'n flamboyante vogel.

 
  Smaug by Dean Scheppel
Midzomerse drakenkracht

Midzomer is een prima seizoen om magie in je leven op te wekken. In een van de modules uit de online natuurtrainingen Op stap met de bomen brengt Linde je met midzomer naar de drakenkracht. Vuurdraken zijn natuurlijk helemaal thuis in het seizoen als de zonnekracht op zijn sterkst is.

Verbind je met de drakenkracht en onderzoek deze midzomer eens welke schat er diep in jou verborgen ligt. Onderzoek wat de draak, de hoeder van de schat, nodig heeft om die schat vrij te geven en beschikbaar te maken. Voor jou, en voor de wereld om je heen.

Artwork:
Smaug by Dean Scheppel
 
Activiteiten & mogelijkheden
 
Komende activiteiten
 • MaanMoment - maandagavond 13 juni 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: volle bloemmaan.Kosten: €15,-

   
 • Midzomer zonnewende - maandagavond 20 juni 2022
  Onderzoek schaduw in de beschermende kracht van het midzomerlicht. Met Aarde ceremonie. Kosten: €20,-

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 22 juni 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je midzomer in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • Stenendag - zondag 26 juni 2022 (let op! datum verzet!)
  Wat is nou die steencirkel en wat kan je ermee? Een dag ontdekken en ontmoeten met de Negen, steencirkel van de Schaapshoeve. Kosten: €80,-
 
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop
 
Twee tips
 • Tai chi reis naar Oostenrijk
  Met mijn lief Jack Peters en zijn CenterSelf, school voor tai chi en qigong, kun je in augustus een heerlijke tai chi week beleven in het prachtige Oostenrijkse Großarltal. In de ochtend volg een heerlijk tai chi programma op de alm. De middag heb je aan jezelf. Je kunt lezen, schrijven, werken of bijvoorbeeld met begeleide bergwandelingen meegaan. Ik ga dit jaar ook weer mee.

   
 • The Joy of the Labyrinth
  In september komt Tony Christie naar de Schaapshoeve voor het geven van zo'n inspirende workshop met het labyrint als uitvalsbasis. Kennis, ervaren en reflectie zijn de kernwoorden van de oefeningen. Gedragen door de wijsheid en humor van deze Ierse Tony Christie.
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil jij weer met een magische blik je leven creëeren? Lijkt het je fijn om van toeval synchroniciteit te maken? Welke vlammende eigenschap kan jij gebruiken? Hoe ga jij die verborgen schat ontdekken en vrijgeven? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving. Laat de natuur en het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij de natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 
website
LinkedIn
instagram
telegram
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Je hoeft alleen maar in het centrum te staan van wie je bent

- uit het boek Bezield leven van Pamela Kribbe