Welkom bij Awen

2209 Cawen inspireert: nieuwe plek voor de Schaapshoeve, ontmoeting over rouw, balans

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
september 2022
Beste lezer,

Een reisvolle zomer zit er weer op en een rijke herfst staat te trappelen van ongeduld om tot bloei te komen. De Schaapshoeve opent op haar eigen plek, daar komt nog een labyrint bij, trainingen willen gevolgd worden... Ik heb er al zin in! Wat ga jij deze herfst oogsten?

Hartelijke groet,
Carin
 

'n Snufje Awen
 
  De Schaapshoeve
De Schaapshoeve is weer op een eigen plek!

Vanaf deze maand gaan we weer open op onze eigen plek. Na het vertrek op de oude plek zijn we hartelijk ontvangen bij La Que Sabe in Sint Hubert en bij Bloesem & Dier in Langenboom voor het geven van onze activiteiten. Nu zijn we blij dat we weer onze eigen plek hebben. En dat op een een steenworp afstand van onze oude locatie, wie had dat kunnen bedenken!

Voor wie het niet weet, mijn man Jack Peters en ik runnen de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn. We bieden een inspirerende ruimte in een landelijke omgeving waar je kunt genieten van lezingen, concerten, workshops en training waar je blij van wordt, waar je kunt ontspannen, waar je groeit en bloeit.

Afgelopen zomer hebben we gebouwd, ingericht, aangelegd. Thuis aan het komen op onze nieuwe plek: een thuis voor de Schaapshoeve, een thuis voor het werk van Jack en zijn praktijk CenterSelf (klank, boogschieten en taichi school) en een thuis voor mijn werk (ik krijg weer een vast labyrint! Joepie!). Achter de schermen zijn we bezig een mooie volle agenda voor je samen te stellen, waar voor elk wat wils te vinden is.

Er is een open weekend in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 oktober. Je leest er meer over in de september editie van de Schaapscourant, de nieuwsbrief van de Schaapshoeve. Wees welkom op de Schaapshoeve, p/a Schaapsdijkweg 15 in Langenboom.

 
  Tai chi reis naar Oostenrijk
Innerlijke glimlach

In augustus reisde ik mee met mijn lief Jack Peters voor het geven van zijn tai chi week in Oostenrijk. Dit jaar had hij bij de qigong training een mooie oproep om te werken met de energie van de innerlijke glimlach. Prachtig! De deelnemers gaven allemaal aan dat dat een van de belangrijkste elementen is die ze willen blijven toevoegen aan hun dag.

Eerst nog nagenieten en dan maken we de plannen voor de tai chi reis naar Oostenrijk in 2023. Nieuwsgierig? Lees de informatie op de CenterSelf website, bekijk het filmpje en meld je aan voor Jack zijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van CenterSelf, school voor tai chi en qigong.

 
  Ik hou van jou
Ontmoeting over rouw

Na het overlijden van mijn voormalig partner een aantal jaren geleden en na het overlijden van mijn vader eerder dit jaar, ontdekte ik dat mijn weg van rouw een misschien ongebruikelijke route volgt. Ik ervaar dat mijn gevoel van liefde en dankbaarheid groter is dan een gevoel van rouw of verslagenheid. Natuurlijk mis ik hen op allerlei dagelijkse manieren, maar ik rouw zonder rouw. Ik leef mijn leven met levenskracht en zielerust.

Misschien is mijn weg van rouw raar en ongebruikelijk, misschien doorbreek ik een taboe door mijn manier van 'rouw zonder rouw' uit te spreken. Hoe werkt rouw bij jou? Vind je het fijn om er eens over te praten? Je bent van harte welkom voor een ontmoeting over rouw.
 
0%D
Spinsels
 • Er is een nieuw onderwerp toegevoegd in spinsels: rouwvrouw. Je vindt er twee nieuwe artikelen: Mijn weg van rouw en Mijn vader missen. Het artikel Vreugdevol schip was al langer te lezen.
 • De videospinsels hebben een eigen plek op de website gekregen. Via deze link kun je neuzen via de tags en daarna de filmpjes bekijken.
Actueel
 
Uitgesproken
"Balans is niet iets dat je vindt,
balans is iets dat je creëert."


- Jana Kingsford

 
Natuurlijk!
 
  Schaduw en licht
Evening

Door de kleine slingerbeweging van de Aardbol zien we de Zon elke dag een beetje anders door ons zwerk trekken. Dit jaar op 23 september reist de Zon recht boven de evenaar:
 • Deze dag wordt evening of equinox genoemd (Latijn: aequinoctium, wat gelijke nacht betekent).
 • Dag en nacht zijn overal op Aarde gelijk: het nachtduister en daglicht duren ongeveer even lang: 12 uur.
 • De schemering tijdens de dagen rond de evening duurt kort: de overstap van daglicht naar nachtduister gaat snel. In de midzomertijd is er een lange schemering om in te mijmeren.
 • In deze periode groeit de nacht op zijn snelst: per etmaal groeit de nacht zo'n 4 minuten, terwijl dat verschil bijvoorbeeld vlak na de midzomerzonnewende slechts enkele seconden is.
 • De Zon komt precies in het Oosten op en gaat precies in het Westen onder.
 • De Zon gaat nu onder op de Noordpool en komt op op de Zuidpool. Hij blijft daar tot de volgende evening.

 
  Donker & Licht horen samen
Hemel en Aarde verbinden

Onze voorouders hadden weet van de evening en het betekende iets bijzonders voor hen. Verschillende bouwwerken uit hun tijd werden uitgelijnd op de zonsopkomst of -ondergang op deze dag. Maltezer tempels, de Ierse Cairn T van Loughcrew, de Egyptische piramide van Cheops, het Romeinse Pantheon, de Maya piramide van Kukulcan, allemaal hebben ze een verbinding met de equinox.

Met stukjes overlevering kunnen we een glimpje opvangen wat deze dag onze voorouders bracht. De piramide van Kukulcan is zo gebouwd dat het bij de (lente)equinox lijkt alsof er een slang van de trappen naar beneden glijdt. Kukulcan betekent gevederde slang: in deze naam worden hemel en aarde verbonden. Misschien is dat een van de betekenissen van deze dag: om hemel en aarde te verbinden, licht en donker te verbinden, en heel te maken in jezelf.

Wat roept de evening in jou op? Welke balans in jezelf ga jij onderzoeken deze dag?

 
Activiteiten & mogelijkheden
 
September en oktober:
 • MaanMoment - donderdagavond 8 september 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: Maan van het Hemelvuur. Kosten: €15,-

   
 • Tip:
  Persoonlijke reading of healing door Ierse teacher en healer Tony Christie, op afspraak op vrijdag 16 september 2022.

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 28 september 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je de herfstequinox in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • MaanMoment - zondagavond 9 oktober 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel, in het labyrint of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: OogstMaan. Kosten: €15,-

   
 • Open dagen bij de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn - zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022

/ | \
 
Najaarstips:

/ | \
 
Om te koesteren:
 • In een Melchizedek Labyrinth Healing wordt het labyrint ingezet als instrument voor heling en transformatie. Het brengt je rust, verlaagt stressniveaus en verhoogt energieniveaus. Iets voor jou? Kom voor jouw persoonlijke healing sessie.
   
 • Gun jezelf elke dag het verbindende gevoel dat een van de meditatieve afstemmingen je brengen kan. Je vindt ze in de shop.

/ | \
 
  samen
Individuele begeleiding

Waar kan jij balans in je leven gebruiken? Wil je werken met jouw innerlijke glimlach? Hoe ziet jouw rouw eruit? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij de consulten, natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \
 
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie

 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 
website
LinkedIn
instagram
telegram

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het was zo'n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok.
Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

- Loesje