Welkom bij Awen

2210: regenritueel, zielenrust, pompoenwijsheid

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
oktober 2022
Beste lezer,
 
Hmm...
 
In maart zei ik dat ik ging stoppen met facebook, vanwege hun publiekelijk uitgesproken en toegegeven opruiende algoritmes. Ik vind dat nog steeds een onzinnige actie die niet past bij een 21e eeuw waarin vrijheid en samenwerking centraal zouden moeten staan. Na een paar maanden wordt het me echter duidelijk dat ik jullie, mijn gasten, behalve via mijn nieuwsbrief het beste kan bereiken via facebook.

Na lang nadenken (eigenlijk ben ik er nog steeds niet over uit) ga ik jullie de komende tijd toch ook weer via dat medium inspireren. Eens kijken hoe dat voelt. Vooral en bovenal hoop ik dat ik jullie hierdoor weer vaker ga zien. In tussentijd verandert er niks aan de nieuwsbrief! Gewoon weer vol inspiratie en informatie, dit keer met een herfstige tint.

Hartelijke groet,
Carin

 
'n Snufje Awen
 
  Kenny's Rock
Ritueel voor het oproepen van regen

Toen in augustus het water zo laag stond, werd er in Ierland een bijzonder ritueel uitgevoerd. Het water in de rivier Suir was zo laag, dat Kenny's Rock bij Carrick-on-Suir boven water kwam te liggen. Als deze platte steen boven water komt te liggen, wordt er een kampvuurtje op de steen gemaakt. Dit wordt gezien als een ritueel om regen op te roepen. Het is lang geleden dat dit ritueel uitgevoerd wordt. Niemand uit Carrick-on-Suir heeft dit ooit meegemaakt of weet van (over) (groot) ouders die het zelf meegemaakt hebben.

Van generatie op generatie worden de verhalen doorgegeven hoe vissers hun best deden om er het eerst bij te komen als de Kenny's Rock zichtbaar werd. Het was een eer om het vuur aan te leggen en te ontsteken. Een van de vissers uit Carrick-on-Suir vindt het een mooi moment om eens extra stil te staan bij het belang van de rivier voor de gemeenschap. "We wonen er allemaal naast en aan, reizen er overheen, en nemen vaak de rivier voor lief," zegt hij. "Op deze momenten verbindt de rivier ons met elkaar en met onze voorouders."

Een van de online krantenartikelen over dit bijzondere ritueel vind je hier.

 
 
Aan het thuiskomen op de nieuwe plek

De eerste workshops zijn gegeven, de eerste gasten zijn verwelkomd: we zijn blij op onze nieuwe Schaapshoeve plek. Het is een hele klus om uit de grote opslag de juiste spullen te kiezen. Sommige worden hartelijk begroet als oude vrienden, andere spullen geven we dankbaar door. Zo wordt de Schaapshoeve stukje bij beetje ingericht, in een combinatie van oud en vertrouwd, en nieuw en fris.

Deze maand is er de gelegenheid om te komen kijken. Er is een open weekend op zaterdag 15 en zondag 16 oktober a.s. Je leest er meer over in de nieuwsbrief van de Schaapshoeve.

Tot dan!

 
  Zielenrust
Zielenrust

Ik merk dat ik nu meer durf om aandacht te besteden aan rouw en dood, in mijn uitingen naar buiten, bedoel ik. Rouw en dood kunnen soms een taboe worden in een gezin of familie. Volgens mij is het juist goed om het onderwerp toegankelijk en bespreekbaar te maken. Mijn lief en ik hadden een prachtig gesprek met twee dierbare vrienden over wat wij elk dachten of voelden dat er na de dood zou gaan gebeuren. Een rijk gesprek om lang over na te mijmeren.

Natuurlijk helpt mijn opleiding tot rouwvrouw om mijn perspectief breed te maken en ook mijn spirituele gedachtengang helpt mijn blik en hart te openen voor die kant van het leven, na het leven. Ik schreef onlangs een nieuw spinsel, over een praktische situatie die bij mij ontstond na het overlijden van mijn voormalig partner. Je kunt het vinden onder de titel Zielenrust.

 
Nieuwe spinsels
Actuele spinsels

 
Uitgesproken
Voor de mens is de herfst een tijd van oogst, van verzamelen.
Voor de natuur is het een tijd van zaaien, van verspreiden.


- Edwin Way Teale

 

 
Natuurlijk!
 
  Pompoenenoogst
Pompoenwijsheid

In de 16e eeuw kwamen de pompoenen vanuit Zuid-Amerika naar Europa en behoren nu tot ons herfstbeeld. Van pompoensoep tot pompoenlampionnen, deze oranje vrucht staat symbool voor leven, zegen en vreugde. Juist zo op de drempel van het winterse donker brengt de pompoen ons licht.

Pompoenen zijn gezond. Ze bevatten veel mineralen, zijn goed voor de spijsvertering en versterken de weerstand. Door hun grote oogst is het een symbool van vruchtbaarheid, overvloed en wedergeboorte. Met hun wingerdachtige groei laten ze verbondenheid zien, naast hun kunst om op arme grond te kunnen leven en zelfs groot te groeien. Misschien is die pompoen die in een koets verandert wel verbonden aan de Wilde Jacht, die in het najaar en de winter het zwerk onveilig maakt. Dan eerst nog maar een heilzaam pompoensoepje eten voor de weerstand!

 
 
Gelukkig nieuw jaar!

In de Keltische beleving begon de nieuwe dag bij het vallen van de avond en zo begint ook de winter bij het vallen van de zomer. Sommigen zeggen dat dat het punt van samhain ('sah-wen') is: het eind van het oogstseizoen en het begin van de winter, het begin van een nieuw jaar.

Zoals ze dat zo mooi zeggen, is in deze periode de sluier van tijd tussen onze wereld en de andere wereld dun. De drempel tussen de werelden is laag en er zijn verhalen dat daardoor de oversteek voor geesten en goden, maar ook voor voorouders, makkelijker is. Bij de viering van samhain werden eten en drinken voor hen klaar gezet, als een geste van dank, maar ook als oproep voor hulp om veilig de winter door te komen.

Samhain is een vuurfestival. Maak een vuurtje, misschien buiten met een Zweedse fakkel (denk aan veiligheid voor have en goed, en ook aan je buren), misschien binnen met een kaars die je speciaal voor deze gelegenheid koopt. Staar in het licht van de vlammen en verbindt je met je voorouders en andere dierbaren die overgegaan zijn naar de andere wereld. Dank hen die in je familielijn voorgingen waardoor jij er nu bent, geef een luchtkus aan hen die je liefhad (liefhebt) en misschien kan je een beetje zacht(er) worden voor hen die het anders hadden moeten doen.

 
Activiteiten & mogelijkheden
 
 • Tip: Een Ander Gesprek op de Schaapshoeve
  In de afgelopen jaren merkten wij dat mensen regelmatig aangaven behoefte te hebben aan een gesprek, waar ook eens andere dingen besproken kunnen worden. Je bent welkom op elke eerste dinsdagavond van de maand, deelname is op donatiebasis. Eerstvolgende avond: dinsdagavond 4 oktober.

   
 • MaanMoment - zondagavond 9 oktober 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel, in het labyrint of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: OogstMaan. Kosten: €15,-

   
 • Open dagen bij de Schaapshoeve, centrum voor persoonlijke groei en welzijn - zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2022. Zie de laatste nieuwsbrief.
   
 • Winter Labyrinspiratie Wandeling - start 2 november 2022:
  Online overwinteren in het labyrint. Online kennismaking met het labyrint. Also in English!

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 2 november 2022
  Ga mee het bos in en bekijk het bos van een andere kant. Vanuit de traditie van o.a. Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan. Dit keer onderzoek je samhain in de natuur. Kosten: €25,-

   
 • MaanMoment - woensdagavond 9 november 2022
  Stilstaan in de natuur, verbinden met de kwaliteiten van de maan. In de steencirkel, in het labyrint of met een houten labyrintbord op je schoot. Deze keer: JachtMaan. Kosten: €15,-

   
 • KennisMakers lezing over het labyrint - dinsdagavond 15 november 2022:
  Lezing voor de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Entree gratis.

   
 • Training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut
  Op donderdag 17 november start deze jaarlijkse driedaagse training, met geschiedenis, gebruik en praktisch werken met het labyrint. Docent: Carin Wennink.
/ | \
 
 
Aankondiging:
Winter ontdekkingstocht


Nieuw! Deze winter kun je drie keer op vrijdagavond met Hanny den Boer en mij een mooie zintuigenwandeling maken. Een avontuurlijke ontdekkingsreis in het donker, voor kinderen en volwassenen van 9 tot 99 jaar.

De uitgebreide informatie volgt in de volgende nieuwsbrief, maar dit zijn vast de data: vrijdagavond 18 november, vrijdagavond 16 december en vrijdagavond 13 januari, van 19:30 - 20:30 uur. Deze winterse wandelingen worden natuurlijk afgesloten met warme chocolademelk.
 
Dat doet me uiteraard denken aan het leuke werkboekje Vriendjes met het donker. Het laat je op verschillende manieren kennismaken met het donker en helpt je de schoonheid van het donker te ontdekken. Ik hoop dat je hiermee de schoonheid van het donker kunt (her)ontdekken. Je kunt het voor €9,- bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
/ | \
 
Van harte aanbevolen:
 • Melchizedek Labyrinth Healing
  Deze energetische heling is gebaseerd op het Melchizedek Labyrint. Het brengt balans en bekrachtiging voor lichaam en geest. Verdere werkingen zijn bijvoorbeeld een kalm en ontspannen gevoel, lagere stressniveaus en hogere energieniveaus, evenwicht in chakra's en energieveld, verbeterde kwaliteit van leven. Boek je sessie hier.

   
 • Ontmoeting over rouw
  Hoe werkt rouw bij jou? Zou je er eens vrijuit over willen praten? Over dood en leven, leven en dood, en misschien wel over na de dood. Je bent van harte welkom voor een open gesprek.
/ | \
  samen
Individuele begeleiding

Heb jij gebieden (situaties) waar je wel een regenritueel (inzicht) voor zou willen doen? Heb jij zin om de oude bladeren van je takken te schudden? Wil je eens vrijuit praten over sterven en het hiernamaals? Zou je eens over je voorouders willen praten? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij de consulten, natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
/ | \
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 
website
LinkedIn
instagram
telegram

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Waar je ook bent, daar begint het

 - Kabir