Welkom bij Awen

2212 Cawen inspireert: wintervoeding, wintervreugde, winternacht

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
december 2022
Beste lezer,

Vertraag vertraag... Terwijl ik dit typ, is één nagel helderblauw gelakt. Het herinnert mij eraan om te niet te haasten, wel te vertragen, in mijn eigen tempo te bewegen. De winter is een goede periode om te vertragen, terug te kijken, vooruit te blikken. Dit jaar zijn we (lees: is mijn dochter) al heel vroeg begonnen met kerstcadeautjes kopen. Volgens mij is iedereen in ons gezin er al bijna mee klaar. Dat geeft ruimte om te vertragen en gehoor te geven aan de oproep van de natuur. Laat los, vertraag, keer naar binnen, naar warmte, naar donker, waar het nieuwe op je wacht...

Ik wens je warme donkere nachten en een helder zicht op het nieuwe licht.

Carin

 
'n Snufje Awen
 
 
Wintervoeding

O, o, mijn leesstapel! Er ligt van alles op: iets over rouw, iets over het labyrint (verrassing!), iets over rouw én het labyrint, een boekje over bewegen met bomen, een pil over werken met heilige geometrie, een geleend verhaal over een reizigster in de Himalaya, een herleeslievelingsboek over Maria Magdalena, ... Oh en dan heb ik ook nog een luister- en kijklijst, met bevrijdende tracks, archeologische onderzoeken, een filmreeks om met zoon af te kijken, ... (ik kan nog leuke TEDtalks gebruiken, iemand tips?)

Maar goed dat het zo heerlijk donker en koud is buiten. Dat verhoogt de binnen-met-een-potje-thee-op-de-bank-vreugde. Wat ligt er op jouw wintervoedingsbordje?

 
  kaartje trekken
Terugblik op 2022 met je inspiratiekaarten

Afgelopen januari kon je in de nieuwsbrief inspiratiekaarten trekken. Je kon bijvoorbeeld dit jaar regelmatig met hun oproep werken of op 31 december nog eens op je kaart terugblikken. Bij deze de herinnering aan je kaart(en) voor 2022. Ik hoop dat hun boodschap je dit jaar geïnspireerd heeft.

Misschien wil je met terugwerkende kracht een of twee kaarten voor dit (bijna) afgelopen jaar trekken. Besluit dat tijd niet bestaat (er is alleen maar nu), open de extra nieuwsbrief van januari 2022 en trek alsnog jouw inspiratiekaarten voor 2022.

In januari 2023 kun je via deze nieuwsbrief weer nieuwe kaarten trekken (en aanvragen).

 
  Apple Angel, by Anne Heng
Wat kan een kaartje trekken je brengen?

In november schreef ik op facebook dat ik in de war raakte en dan soms buiten me zoek wat ik juist in mij kan vinden. In rust een inspiratiekaartje trekken, helpt me vaak weer verbinding te maken met binnen. Die keer trok ik de kaart Appel uit de prachtige deck van Fred Hageneder (the Tree Angel Oracle). Dit is de oproep van Appel:

Gezondheid en vreugde
Het licht van de regenboog
De bron van je eigenwaarde
Herboren en verguld
Eeuwigheid in elk moment
Een ademteug van eeuwige jeugd
De belofte van de trouwe zon


Het kaartje bracht me bij mezelf en gaf me vertrouwen. Zo kan het werken.

 
 
De 11 minst gelezen artikelen van spinsels 2022

In plaats van nog zo'n rijtje met de tien meest gelezen artikelen, geef ik je dit jaar weer het overzicht van de elf minst gelezen artikelen uit spinsels, het inspiratieblog op mijn website.

De meest gelezen artikelen heb je vast toch al gezien, dus bij deze vind je juist weer eens iets nieuws om te lezen of te bekijken. Uit de twintig minst gelezen artikelen koos ik er elf. Je vindt ze hier.

 

Nieuwe spinsels

Actuele spinsels


 
Uitgesproken
Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt zijn slechts kleine zaken vergeleken met wat in ons ligt.

- Ralph Waldo Emerson

 
Natuurlijk!
 
  midzomerzonsopkomst
Midwintervreugde

In de weken rond midwinter geniet ik van de lange nachten. Bij mijn ochtendwandeling is het bij vertrek nog donker en bij thuiskomst komt de Zon bijna op. Ik vind het fijn om het veranderende licht van zo dichtbij mee te maken. 's Avonds wil ik graag vroeg naar bed. Lekker onder de warme dekens, genieten van het donker en luisteren of lezen naar iets voedends.

De donkere midwinterse weken zijn een prima tijd om over nieuwe plannen voor het komende jaar na te denken en voor te voelen. Maak bijvoorbeeld een ochtendwandeling en laat je inspireren door het licht van de zonsopkomst. Trek een inspiratiekaart (dat kan overigens ook weer in de januari nieuwsbrief) of trek er twaalf, voor elke maand van 2023 één. Schrijf jezelf een kaart, met wensen voor jezelf voor het nieuwe jaar. Bewaar hem ergens waar je hem over een tijd pas weer tegenkomt of laat iemand hem op een willekeurig moment naar je opsturen. Laat je inspireren door het donker en plant je zaden voor het komende jaar.

 
  Grote Moeders
MoederNacht

Op de vooravond van midwinter of de vooravond van Kerst of Joel wordt Modraniht (moedernacht) gevierd. Het is het moment voor de voormoeders, de matronen, de dísir, de nornen. De godinnelijke vrouwen die met hun liefde en wijsheid de wereld vormgeven; zij spinnen de levensdraden en weven het levensweb.

Verbind je deze avond met de kracht van de Moeders (en grootmoeders en tantes en zusters en vriendinnen en buurvrouwen en …). Dank de dames met een luxe bonbon, en denk ook aan een kruidenbittertje voor de VoorVaders. In 2018 schreef ik een korte Ode aan de Moeders. Je vindt het hier.

 
Activiteiten & mogelijkheden
 

December

 • MaanMoment - vrijdagavond 9 december 2022:
  Deze keer: BloedMaan. Kosten: €20,-

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 14 december 2022:
  Dit keer midwinter in de natuur. Kosten: €20,-

   
 • In het bos van donker - vrijdagavond 16 december 2022:
  Winterse donkerwandeling om je zintuigen te openen. Samen met Hanny den Boer en Carin Wennink.

   
 • Midwinter zonnewende viering - dinsdagavond 20 december 2022:
  Met kampvuurtje in de steencirkel; als het gras goed gegroeid is ook in het labyrint, en als het gras nog te kwetsbaar is, dan met een fijn labyrintbord op je schoot. Kosten: €20,-.
/ | \
 
Nog tot 21 december: Boek & Bordje actie

In de maand december kun je nog gebruik maken van die leuke combinatie-aanbieding: het mooie labyrintboek Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen plus de kleine kanjer, klassiek zevenpaden labyrint op beukenhout, doorsnede 20 cm in een pakket. De normale prijs is €63,50, en je kunt het deze maand aanschaffen voor de Boek & Bordje prijs van €58,-. Geldig tot en met 21 december 2022.

Kijk voor meer informatie in de shop van Labyrinspiratie of plaats je bestelling rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
/ | \

Vooruitblik 2023

 • De MaanMomenten blijven op het programma. Een moment om te verstillen en jezelf met het grote Heel-Al om je heen te verbinden. De eerste volle maan in 2023 is de Maan van de Langste Nacht, na de midwinterzonnewende. Je bent welkom op zondagavond 8 januari 2023.
   
 • De derde en laatste donkere boswandeling in deze winter van de In het bos van donker reeks is op vrijdag (!) 13 (!) januari 2023. Hoe leuk wordt die!
   
 • Ook de cyclus van Bomen met het bos gaat volgend jaar door. Elke zes tot acht weken naar buiten en de veranderingen in de natuur beleven. De eerst is op woensdagochtend 1 februari 2023. Dan kijken we met de blik van imbolc.
   
 • Op 1 februari 2023 starten de online trainingen weer. Doe mee! Hieronder lees je er meer over.
/ | \
 
Voor 2023:
Online natuurtrainingen


De Cawen online natuurtrainingen nemen je een jaar lang mee naar buiten. Naar buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik door zo'n Cawen natuurtraining en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed.

Elke training kost €99 voor 9 modules die je verspreid over een jaar ontvangt. Inclusief syllabus met uitgebreide informatie en werkwijzen. De trainingen starten op 1 februari 2023. Lees er hier alles over.

Een drietal reacties van deelnemers:

"Met alle informatie en fijne opdrachten om nog bewuster in het leven te staan ben ik Carin dankbaar dat zij deze training verzorgt. Het heeft mij ook verder geholpen met het vinden van mijzelf en de zin van dit leven."

"Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen, dat ik het een prachtige cursus vindt die diepe lagen kent. [...] Ik voel dat ik ook na deze cursus verder uitgedaagd wordt om verder te ontdekken, verbinden, verwonderen. De tekst is voor mij heel uitnodigend en inspirerend. Dankbaar met zoveel uitleg en wijze lessen. Ik kan deze cursus dan ook iedereen aanraden, op de weg naar verdere bewustwording."

"In deze training krijg je de kans om stil te staan en je hart te openen voor wat er is. Zowel de bomenkenner als de niet bomenkenner worden aangesproken door de wijze woorden  van Carin en de manier waarop deze cursus is opgebouwd. Een aanrader."


De volledige en andere reacties vind je hier

 
 
Wil je meer weten?
Bestel dan de proefles met Plataan


De proefles met Plataan is een nieuwe mogelijkheid als je eens van dichterbij wilt bekijken hoe de Cawen online natuurtrainingen in elkaar zitten. De module bevat de documentatie en de visualisatie van Plataan; een gedeelte over de bewuste wandeling dat uit de syllabus komt; plus de inhoudsopgaven van de syllabus van Op stap met Moeder Aarde en van Op stap met de bomen. Dit totaal geeft je een idee wat er in de syllabus is opgenomen, hoe een module is opgebouwd, hoe het document er uit ziet en hoe de visualisatie klinkt.

Zo kun je van dichtbij kennismaken met mij en mijn werkwijze (en de wijsheid van de prachtige Plataan!). Bestel de proefles voor €18 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
/ | \
  samen
Individuele begeleiding

Kan je extra wintervoeding gebruiken, door een inspirerend gesprek, een fijne natuursessie of een frisse begeleide labyrint loop? Om eens te kijken waar het je ontbreekt aan wintervoeding of wintervreugde? Heb je een ander vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? 

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.
/ | \

Van harte aanbevolen:

 • Melchizedek Labyrinth Healing
  Deze energetische heling is gebaseerd op het Melchizedek Labyrint. Het brengt balans en bekrachtiging voor lichaam en geest. Verdere werkingen zijn bijvoorbeeld een kalm en ontspannen gevoel, lagere stressniveaus en hogere energieniveaus, evenwicht in chakra's en energieveld, verbeterde kwaliteit van leven. Boek je sessie hier.

   
 • Tip: Een Ander Gesprek op de Schaapshoeve
  In de afgelopen jaren gaven mensen regelmatig bij ons aan graag eens te spreken over andere dingen. Daarom: Een Ander Gesprek. Elke eerste dinsdagavond van de maand, deelname op donatiebasis. Eerstvolgende avond: dinsdagavond 6 december 2022.
/ | \
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

 
Voor de zekerheid in de herhaling:
Huishoudelijke mededeling


He verdikkie! Ik heb al twee weken problemen met het ontvangen van e-mails. Vooral op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als het goed is, is dat nu opgelost! *opgetogen rondedansje doet*

Maar.... mocht je van mij na je mailtje niks gehoord hebben, stuur je mailtje opnieuw, bel me ajb even op 06 11 58 72 04 of stuur naar dat nummer een tekstberichtje. Dat kan via signal of whatsapp. Alvast hartelijk bedankt, want ik wil natuurlijk niks van je missen.

 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops - velddagen


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 
website
LinkedIn
facebook
instagram
telegram

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Heling is een reis, geen ingreep

- Alberto Villoldo