Welkom bij Awen

2301 Cawen inspireert: (g)een punt, zegening, imaginal cell

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
januari 2023
 
Beste lezer,

Een nieuw jaar ligt voor je klaar. Vol punten en zegeningen, en soms moet je ze zelf zetten en zeggen. Geen probleem, want 2023 en de Aarde geven je een bedding en een bodem om te ontdekken hoe dat werkt.

Op 1 januari trok ik drie inspiratiekaarten voor 2023. De kernwoorden die ik dit jaar met me meeneem zijn pauze, meesterschap en verbondenheid. Ik deel ze graag met jou. Verderop in deze nieuwsbrief kun je ook een kaartje kiezen of laten trekken.

Ik wens je een fijn jaar met mooie momenten vol vreugde, vitaliteit en vertrouwen.

Carin

/ | \
 
'n Snufje Awen
 
  Heilige geometrie
Maak er (g)een punt van

Je vindt punten over de hele wereld. Het alchemistische symbool voor zon en ook voor goud is een cirkel met een punt in het midden. Bindu is Sanskriet voor druppel. Je kunt het zien als plaats van schepping, het beginpunt van manifestatie. Vanuit dit punt ontstaat het spel tussen het tastbare en niet-tastbare. 'Aleph is het begin van elke letter in het Hebreeuwse alefbeith. Het is de inademing die aan elk gesproken, gezongen of gedicht woord vooraf gaat. I AM of IK BEN is ook een startpunt waarmee je je leven vorm kunt geven.

Een nieuw jaar ligt voor je. Waar te beginnen? Zet eens een punt. Om te beginnen, om te eindigen. Een punt op een vel papier is het begin van een tekening, een gedicht, een boek, een mindmap. Een punt aan het eind van de zin sluit het voorgaande af. Na die punt opent zich een nieuw begin.

/ | \
 
  Buckquoy spindle-whorl - foto Mike Shaw
Zegening op je ziel

Er zijn allerlei nieuwe draden om te spinnen, te weven, te vlechten, om het nieuwe jaar vorm te geven. Op een stenen spinklos uit de achtste eeuw, gevonden op de Schotse Orkney Eilanden, staat een tekst gegraveerd. Een van de mogelijke duidingen is "een zegening op de ziel van L".

Stel je dat eens voor. Draden spinnen en de intentie van je werk wordt bij elke draaiing van je spinklos bevestigd. Een zegening op je ziel. Een zegening op je ziel. Een zegening op je ziel. Met die draden ontstaat de warmste sjaal of sok die je je maar voor kunt stellen.

Met welk instrument dat je herhaaldelijk gebruikt zou jij zegeningen willen toevoegen aan je leven? Of aan het leven van een ander? Welke zegening zou dat zijn?

/ | \
 
Nieuwste spinsels
Actuele spinsels

/ | \
 
Inspiratiekaarten 2023
 
Inspiratie voor 2023

Het nieuwe jaar biedt je een schone lei: voor een nieuwe start, nieuwe projecten, nieuwe ervaringen. Misschien kijk je daar reikhalzend naar uit. Hoe leuk zou het zijn als 2023 ook verlangend uitkijkt naar jouw komst in haar bedding?

Namens het nieuwe jaar heb ik uit twee decks drie inspiratiekaarten voor je getrokken. Je kunt kiezen uit labyrintkaarten van het Labyrinth Wisdom deck van Tony Christie of bomenkaarten van het Tree Angel Oracle Deck van Fred Hageneder. Je kunt uiteraard ook uit beide decks een kaart kiezen.

Kies een inspiratiekaart

Sluit even je ogen. Zucht eens diep en haal drie keer bewust adem. Focus op 2023. Laat verwachtingen of verlangens los en stel je open voor de onnoembare mogelijkheden van dit blanco canvas. Open je ogen en laat een van de kaarten je aandacht trekken.

/ | \
 

/ | \
 

/ | \
 
Uitleg van de kaarten

Hier vind je de geopende kaarten en hun uitleg.
 
 

Inspiratiekaart speciaal voor jou

Heb je trek in een persoonlijke kaart, stuur me dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek. Ik stem me af op jou en op 2023. Intuïtief kies ik een van mijn decks en trek daaruit een kaart. De boodschap van die kaart stuur ik je per e-mail toe.

/ | \
 
Uitgesproken

"Vergeet niet een mooi spoor van jezelf achter te laten in de harten van anderen"

- (br)onbekend

/ | \
 
Natuurlijk!
 
  Carin op stap tussen de bomen
Mijlpaal

In december heb ik de laatste modules van de Cawen online natuurtraining Op stap met de bomen, deel 3 afgerond. Ik sprak de laatste visualisatie in en schreef de laatste teksten. Er zijn nu drie mooie Op stap met de bomen reeksen die je bij mij kunt volgen. Je dompelt jezelf onder in de magie van de bomen en geen wandeling in park of bos zal meer hetzelfde zijn. Na drie jaar zijn maar liefst dertig inheemse bomen de revue gepasseerd.

Op de foto zie je mij met 14 van die 30 bomen. Ik heb enorm genoten van het ontdekken van hun wijsheid en van het delen van die wijsheid via de trainingen. Ik ben verrast door de vele gewone bomen met hun bijzondere verhalen. Het zijn dierbare vrienden geworden. Ik ga zeker nog foto’s van mij met de andere bomen maken.

Ik proost op het creëren van deze prachtige drie bomentrainingen (verderop in de nieuwsbrief lees je hoe je je kunt aanmelden). En ik proost natuurlijk op de volgende bomenontmoeting!

/ | \
 
  Be an imaginal cell
Midwinterwens

Op midwinterdag ontstond dit spinsel. Ik deelde hem al op social media, maar herhaal hem graag ook voor jou.

De midwinterperiode voelt voor mij als een chrysalis, het stadium tussen rups en vlinder. In die pop-brij van imaginaire cellen is niks meer herkenbaar van de rups en ook de vlinder is nog niet herkenbaar. Het is het soort donker dat alles omvat, waar in alles kan ontstaan, waarin jíj alles kunt laten ontstaan. Een tijd van metamorfose; weg met het oude, plaats voor het nieuwe. Ga niet te snel. Neem de tijd om te drijven in de vol-ledigheid, geniet van dat warme donker vol potentie. Laat het nieuwe rustig rijpen, tot de eerste vormen ontstaan en kom dan pas in beweging. Tot die tijd: wees een imaginaire cel, vol potentie en mogelijkheden.

Ik wens je een mooie midwintertijd.
Carin

/ | \
 
  Wakker
Wakker worden

Nee, nog niet hoor! Blijf gerust nog in de fase van imaginaire cel. Ik blik gewoon vast vooruit naar februari. Begin februari wordt namelijk imbolc gevierd, het festival dat gaat over wakker worden. Heel langzaam wordt de natuur wakker en komen de eerste bloemen uit de Aarde op.

In de oude verhalen is dit de tijd van de gedaanteverwisseling. De oude vrouwe die ons door de winter geloodst heeft neemt haar voorjaarsbad in de bron van inspiratie en komt er als jonge schone vrouwe uit tevoorschijn.

Welke gedaanteverwisseling wil jij ondergaan? Wat ga jij doen als jij weer wakker bent?

/ | \
 
Activiteiten & mogelijkheden
 
 • Leuke tip, dit is overmorgen al:
  Midwinter zonnewende / nieuwjaars viering

  Wegens het slechte weer ging het op 20 december niet door. Vandaar nu dit nieuwjaarsmoment op donderdagavond 5 januari. Met kampvuurtje in de steencirkel, in het labyrint of met een labyrintbord op je schoot. Kosten: €20,-.

   
 • MaanMoment - zondagavond 8 januari 2023:
  Deze keer: Maan van de Langste Nacht, de eerste volle maan na de midwinterzonnewende. Kosten: €20,-

   
 • In het bos van donker - vrijdagavond 13 januari 2023:
  De laatste in de reeks! Winterse donkerwandeling om je zintuigen te openen. Samen met Hanny den Boer en Carin Wennink.

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 1 februari 2023:
  Dit keer imbolc in de natuur. Kijk naar het wakker worden om je heen en in jezelf. Kosten: €20,-

   
 • Online natuurtrainingen - starten woensdag 1 februari 2023:
  Je kunt op stap met inheemse bomen, inheemse godinnen (jazeker, er zijn Laaglandse godinnen) of praktisch verbinden met hemel & aarde. Kosten: €99,- voor een jaar.

   
 • Tip: Melchizedek Labyrinth Healing
  Deze energetische heling is gebaseerd op het Melchizedek Labyrint. Het brengt balans en bekrachtiging voor lichaam en geest. Verdere werkingen zijn bijvoorbeeld een kalm en ontspannen gevoel, lagere stressniveaus en hogere energieniveaus, evenwicht in chakra's en energieveld, verbeterde kwaliteit van leven. Boek je sessie hier.

   
 • Nieuw: Reconsecration of the womb - vrijdag 24 maart 2023:
  Deze creatie-kracht-dag is voor jou als je op zoek bent naar een praktische helingsdag om het oude los te laten en het nieuwe te bekrachtigen. Samen met Hanny den Boer. Kosten: €127,-.

/ | \
 
  Cawen online natuurtrainingen
Ga dit jaar eens extra naar buiten:
volg een Cawen online natuurtraining


Naar buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik door zo'n Cawen natuurtraining en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed.

Elke training kost €99 voor 9 modules die je verspreid over een jaar ontvangt. Inclusief syllabus met uitgebreide informatie en werkwijzen. De trainingen starten op 1 februari 2023. Lees er hier alles over.

Een drietal reacties van deelnemers:

"Met alle informatie en fijne opdrachten om nog bewuster in het leven te staan ben ik Carin dankbaar dat zij deze training verzorgt. Het heeft mij ook verder geholpen met het vinden van mijzelf en de zin van dit leven."

"Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen, dat ik het een prachtige cursus vindt die diepe lagen kent. [...] Ik voel dat ik ook na deze cursus verder uitgedaagd wordt om verder te ontdekken, verbinden, verwonderen. De tekst is voor mij heel uitnodigend en inspirerend. Dankbaar met zoveel uitleg en wijze lessen. Ik kan deze cursus dan ook iedereen aanraden, op de weg naar verdere bewustwording."

"In deze training krijg je de kans om stil te staan en je hart te openen voor wat er is. Zowel de bomenkenner als de niet bomenkenner worden aangesproken door de wijze woorden  van Carin en de manier waarop deze cursus is opgebouwd. Een aanrader."


De volledige en andere reacties vind je hier.

/ | \
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil je een punt zetten? Als eindpunt of als startpunt? Wil je een zegening voor jezelf vormgeven? Zit je in een pop-stadium en ben je klaar voor de volgende stap? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \
 
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

/ | \
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Abracadabra betekent
ik creëer wat ik zeg