Welkom bij Awen

2302 Cawen inspireert: meebewegen, zuiverende berk, waar sta je voor op

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

 
februari 2023
Beste lezer,

De eerste maand is wat mij betreft voorbij gevlogen. Van alles gedaan, maar nog niet begonnen aan een aantal 2023-plannen waar ik erg naar uitkijk. Maakt niet uit: tot het zo ver is, sudderen die plannen in de creatieketel en krijgen daar steeds meer vorm.

En eerlijk is eerlijk: de tijd van wakker worden begint nu pas. De fluitende vogels hebben het al in de gaten en de eerste bloemen steken hun kopjes boven de grond. Als de wolken wat vaker opschuiven, kunnen we beter zien dat de dagen lengen en de natuur een nieuwe cyclus start. Waar ga jij mee starten?

Hartelijke groet,
Carin
/ | \
'n Snufje Awen
 
 
Hoe gaat het?

In het telefoongesprek kwamen een dierbare vriendin en ik tot het inzicht dat we konden zeggen dat het goed met ons ging, ook al was ons leven roerig, lastig of nog meer dan dat. Waar zat hem dat in? We realiseerden ons dat we er allebei steeds beter in worden om mee te bewegen met dat wat zich aandient. Iets moeilijks, verdrietigs of iets met krachtwoorden, en een eerste reactie daarop zou tegenspartelen kunnen zijn. Maar juist het meebewegen met dat wat er is - wát het ook is  - maakt dat we kunnen zeggen dat het goed met ons gaat. Omdat we niet tegenspartelen maar dankbaar zijn dat we voelen wat we voelen, dat we vóelen, dat we mens zijn en meebewegen. Het gaat mij goed, ik beweeg mee met dat wat zich aandient.

Hoe gaat het met jou? Hoe zou je jouw 'goed' kunnen omschrijven?

/ | \
 
De oudste weergave van een boom

Verschillende deelnemers hebben ervoor gekozen om alle drie de Op stap met de bomen trainingen te volgen. Zij zijn er op uit getrokken om dertig inheemse bomen in hun omgeving beter te leren kennen en ze ronden deze maand de laatste reeks af. Fantastisch! Als dank hebben de deelnemers per e-mail een toegift ontvangen met een speciale ode aan een boom.

Bij het voorbereiden van die toegift vroeg ik me af wat de oudste weergave van een boom zou zijn. Ik wist van oude Soemerische zegels met bomen, maar zouden er ook bomen in grotschilderingen voorkomen? Ik vond er twee en ik deel ze graag met je. Mocht je er meer tegenkomen, stuur ze me dan zeker door. Voor bij mijn verzameling.

 
Grotschilderingen uit het Serra Da Capivara Nationaal Park in Brazilië.
Circa 25.000 jaar oud.
Vitor1234
Augusto Pessoa
klik op de foto om een grotere afbeelding te bekijken

/ | \
 
Spinsels

/ | \
 
Uitgesproken

"Laat het verleden los, zuiver jezelf en start opnieuw met open armen"

- Berk in The Tree Angel Oracle van Fred Hageneder

/ | \
 
Natuurlijk!
 
  berk
Wit, glanzend, helder: Berk

De berk wordt gezien als een pionier. Samen met den en jeneverbes is berk een boom die als eerste in nieuw gebied wortelt. Deze Witte Vrouwe van het Woud hoort bij het vroege voorjaarsbegin. Ze helpt je de overgang te maken van het oude los te laten, in beweging te komen en een nieuwe start te maken.

De berk staat voor transformatie door reiniging. Na de sauna kun je met berkentwijgen op de huid strijken of slaan om de bloedsomloop te stimuleren. Bezems gemaakt met berkentwijgen kun je gebruiken om je pad schoon te vegen, zowel fysiek als energetisch.

Welke richting wordt zichtbaar?

/ | \
 
  imbolc
Opstaan

Op social media plaats ik regelmatig een kleine oproep om een labyrintwandeling te maken, verbonden met de maan of het jaarfeest van dat moment. Deze plaatste ik voor imbolc:

Deze dagen wordt imbolc gevierd, het aardefestival op de drempel van winter naar voorjaar. Dit is de tijd van wakker worden na de winter. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten. Wandel door het labyrint en onderzoek jouw wakker worden. Ontdek waar jij elke ochtend je bed voor uit wilt springen en verzin de eerste of volgende stap om dat leven te creëren. Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

/ | \
 
Activiteiten & mogelijkheden
 
 • Online natuurtrainingen - woensdag 1 februari 2023:
  Je kunt op stap met inheemse bomen, inheemse godinnen (jazeker, er zijn Laaglandse godinnen) of praktisch verbinden met hemel & aarde. Je kunt de hele maand nog instromen. Kosten: €99,- voor een jaar.

   
 • MaanMoment - zondagavond 5 februari 2023:
  Deze keer: genieten van de volle ijsmaan. Kosten: €20,-

   
 • MaanMoment - woensdagavond 8 maart 2023:
  Deze keer: genieten van de volle sneeuwmaan. Kosten: €20,-

   
 • Bomen met het bos - zaterdagochtend 18 maart 2023:
  Deze keer op zaterdagochtend! Wandel in het evenwicht van de lente-equinox. Kosten: €20,-

   
 • Reconsecration of the womb - vrijdag 24 maart 2023:
  Deze creatie-kracht-dag is voor jou als je op zoek bent naar een praktische helingsdag om het oude los te laten en het nieuwe te bekrachtigen. Samen met Hanny den Boer van Met Hanny. Kosten: €127,-.

   
 • Open Praktijkdag Uden - zondag 16 april 2023:
  Kom voor een mini-presentatie over drempelhoeden met natuur en labyrint of kom spontaan kennismaken met mij en mijn werk. Gratis.

   
 • Labyrint workshop - zaterdag 6 mei 2023:
  We combineren Wereld Labyrint Dag en met deze fijne introductie workshop over het labyrint. Samen met Jack Peters van CenterSelf. Kosten: €85,-.

   
 • Walk as One at 1 - zaterdag 6 mei 2023:
  Ook als je niet meedoet met de labyrint workshop, ben je van harte welkom voor de Walk as One at 1. Aan het eind van de wandeling kun je even uitklinken en nagenieten in de steencirkel, als wij weer verder gaan met de workshop.

   
 • Tip: Melchizedek Labyrinth Healing
  Deze energetische heling is gebaseerd op het Melchizedek Labyrint. Het brengt balans en bekrachtiging voor lichaam en geest. Verdere werkingen zijn bijvoorbeeld een kalm en ontspannen gevoel, lagere stressniveaus en hogere energieniveaus, evenwicht in chakra's en energieveld, verbeterde kwaliteit van leven. Boek je sessie hier.

/ | \
 
  samen
Individuele begeleiding

Wil je oefenen in meebewegen? Welke zuivering heb je nodig? Wil je nader onderzoeken welk pad zichtbaar wordt? Waar wil jij voor opstaan? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen of het labyrint. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \
 
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

/ | \
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 0
     

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het leven is een mysterie om geleefd te worden,
geen probleem dat opgelost moet worden

- Soren Kierkegaard