Welkom bij Awen

2305 Cawen inspireert: beltainmoment, Wereld Labyrint Dag, geweldige ginkgo

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
mei 2023
Beste lezer,

Kijk even met me mee welke mogelijkheden er zijn voor de juiste datum van het vieren van beltain. Je kunt kiezen voor vieren op kalenderdatum, de avond van 30 april en de dag van 1 mei; of op het astronomische moment tussen de lente-equinox en midzomer, dit jaar op vrijdag 5 mei; of op de dichtstbijzijnde volle maan, dit jaar op vrijdag 5 mei; of vieren volgens de Coligny kalender op bij de maan van het eerste kwartier het dichtste bij het astronomische punt, dat zou dan dit jaar 27 mei zijn.

Het is een bewonderenswaardig streven om kloppend en juist te werk te gaan. Ik betrap mezelf daar regelmatig op. Voor het vieren van beltain en vele andere gevallen vind ik dat niet meer belangrijk. Als iedereen voor zichzelf kiest wat hij of zij fijn vindt, komt het vast wel goed. Ikzelf luister naar de roep van mijn eigen hart op welk moment ik dit jaar stil sta bij beltain. Wat is het jouwe?

Geniet van jouw lentemoment(en)!
Carin
 

/ | \

'n Snufje Awen

 
  Dusty Miller 13th
Dankbaar

In april ging een bijzondere man door de sluiers naar de Andere Wereld: Dusty Miller 13th. Hij was de bomensjamaan, heks en heler uit de lijn van de inheemse Saelig Silvadobb stam uit Kent. De afgelopen vijftig jaar leerde hij mensen hoe ze met de bomen kunnen verbinden en samenwerken. Velen hebben door Dusty 13th de liefde, kracht en wijsheid van bomenvrienden kunnen ontdekken. Zijn werk wordt overgenomen door zijn zoon Dusty Miller 14th en zijn schoondochter Claudia Miller.-Moll.

Ik ben dankbaar dat ik Dusty vriend, leraar en bonus-grootvader mocht noemen.


/ | \
 

  Labyrinspiratie workshop
Wereld Labyrint Dag:
workshop + Walk as One at 1

 

Op zaterdag 6 mei wordt Wereld Labyrint Dag gehouden. We vieren dat met een labyrinspiratie workshop en de Walk as One at 1.

De workshop biedt je een kennismaking met het labyrint. Je leert over geschiedenis en achtergronden, leert het labyrint tekenen en je gaat natuurlijk zelf ervaren. In de middag onderzoek je het levenspad en het eigentijds labyrint.

Om 13 uur lopen we de Walk as One at 1 in het labyrint. We sluiten ons aan in de wereldwijde golf van vrede en harmonie. Ook als je niet meedoet met de workshop, ben je van harte welkom om met de deelnemers en ons deze bijzondere Walk as One at 1 te lopen. Aan het eind van de wandeling kun je even uitklinken en nagenieten in de steencirkel, als wij weer verder gaan met de workshop.

Doe je mee met de workshop? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je alleen de Walk as One at 1 meelopen? Fijn als je je komst wilt aankondigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611587204.

Kijk op de Labyrinspiratie website
voor suggesties om Wereld Labyrint Dag te vieren

/ | \
 
Spinsels

/ | \
 
Uitgesproken
Dod yn ôl at fy nghoed

Welshe uitspraak: naar een evenwichtige staat van geest terugkeren
Letterlijk: terugkeren naar mijn bomen

/ | \
 
Natuurlijk!
 
  ginkgo
Ontmoeting met een Ginkgo

Uit het lood geslagen en op zoek naar een momentje om tot rust te komen, liep ik het kasteelpark in en ging in het voorjaarszonnetje bij de boom zitten die mijn aandacht trok. Ik voelde me gesteund door de boom en na enige tijd begon ik me af te vragen welke boom het was. Ik herkende de vorm en de bast niet, en de vorm van de blaadjes verraste me. Zou het? Een plantenherkenningsappje op mijn telefoon bracht de uitkomst en het bordje dat ik later aan de andere kant van de grote boom ontdekte (handiger dan zo'n app), bevestigde het nog eens. De grote boom, net aan het uitlopen met piepkleine zachtgroene blaadjes en nog zachtergroene bloemen, was een Ginkgo biloba: Japanse notenboom, ginkgo, tempelboom.

Lees het bijzondere verhaal van de ginkgo.

/ | \
 
 
Weef het leven samen

Beltain is het feest van vruchtbaarheid voor land en oogst, voor dieren en jongen, voor mensen en nazaten. Daarmee wordt Beltain voor mij ook een feest van relaties: je hebt immers een samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijk nodig om tot nieuwe geboorten te komen. Oude verhalen spreken over het samenkomen van de godin van het land en de koning van de mensen. Mei Koningin, Mei Bruid & Mei Koning, Jack-in-the-Green, Groene Man. In hun Heilig Huwelijk wordt de eenwording van Aarde en Hemel gevierd, een zegening voor mens en dier, huis en haard, gemeenschap en wildernis.

Om dat te vieren wordt nog steeds in verschillende landen in Europa om de meipaal gedanst. De fallische paal, vaak een berk, den of es, symboliseert de potentie van het goddelijke. De bloemenkrans bovenin de meipaal duidt op het vruchtbare godinnelijke. De gekleurde linten in de wevende dans om de paal vormen de spiraal van het Leven waar het godinnelijke en het goddelijke samenkomen.

Wat weef jij in jouw leven terwijl je om de meipaal danst?

/ | \
 
 
Beltain in het labyrint

Beltain, het aardefestival van vruchtbaarheid. Dit is de tijd om relaties te vieren: zonder de samenkomst van mannelijk en vrouwelijk kan er geen nieuw leven ontstaan.

Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten. Wandel door het labyrint en onderzoek de relatie tussen mannelijk en vrouwelijk binnen in jezelf. Wat wil jij met hoofd en hart creëren in je leven?

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

Download een labyrint om te printen of bestel een houten labyrintbord.

/ | \
 
Activiteiten & mogelijkheden
 
 • Labyrint workshop - zaterdag 6 mei 2023:
  We combineren Wereld Labyrint Dag en deze fijne introductie workshop over het labyrint. Samen met Jack Peters van CenterSelf.

   
 • Walk as One at 1 - zaterdag 6 mei 2023:
  Ook als je niet meedoet met de labyrint workshop, ben je van harte welkom voor de Walk as One at 1. Aan het eind van de wandeling kun je even uitklinken en nagenieten in de steencirkel, als wij weer verder gaan met de workshop.

   
 • Bomendag - zondag 4 juni 2023:
  Verdiep je band met bomen door een ochtend oefenen met bomenenergie en een middag met de dryade op pad te gaan. In het Leuk(st)e Bosje van Langenboom! Samen met Jack Peters van CenterSelf.

   
 • Midzomer viering - zondagavond 18 juni 2023:
  Een Aardeceremonie om het punt van midzomer te vieren. In de steencirkel of het labyrint. Samen met Jack Peters van CenterSelf.

   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 28 juni 2023:
  Midzomer wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.

   
 • Steencirkel dag - zondag 2 juli 2023:
  Informatie over steencirkels in het algemeen en de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve in het bijzonder, kennismaken met de Negen, werken met de Negen. Samen met Jack Peters van CenterSelf.

/ | \
 

/ | \
 
  Boek & Bordje
Nog geldig t/m 7 mei!
Boek & Bordje actie


Speciaal voor Wereld Labyrint Dag kun je de komende tijd weer gebruik maken van de Boek & Bordje actie: 1x klein Ø20cm labyrintbord + 1x Wegwijs in het labyrint voor de setprijs van €58,- (i.p.v. €63,50). Meer informatie vind je hier of bestel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Geldig tot en met 7 mei 2023.

Bij de uitgever van Wegwijs kun je gebruik maken van speciale prijs voor de set van Wegwijs + Labyrint Wisdom Cards + NL boekje LWC voor €37,50 (i.p.v. €43,95). Klik voor deze actie van MB Communicatie.

/ | \
 
  samen
Individuele begeleiding

Hoe ziet jouw innerlijke seizoen eruit? Is het daar ook lente? Of heerst er daar een ander seizoen? Welke boodschap zou welke boom jou geven in antwoord op je vraag? Wil je een energetische heling ervaren of een Melchizedek Labyrinth Healing toepassen bij je vraag? Wil je onderzoeken hoe je nieuw kunt kijken naar jouw omstandigheden? Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt?

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Kies een energetische heling voor een innerlijke verschuiving die je dichter bij jezelf brengt. Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen, het labyrint of energetische heling. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \
 
bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

/ | \
 
  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het was zo'n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok.
Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

- Loesje