Welkom bij Awen

2306 Cawen inspireert: heiligeboom, levensboom, jij & ik labyrint

 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
juni 2023
Beste lezer,

Begin mei vierden we Wereld Labyrint Dag met een workshop en een Walk as One at 1. Het was een dag van verbinding en bekrachtiging, met een lach en een traan. Om stil en dankbaar van te zijn.

Eind mei reisde ik rond: drie landen, negen dagen, bijna drieduizend kilometer. Vol met mijn vindersloon (zie verderop in de nieuwsbrief over dit woord), waar ik de komende nieuwsbrieven over zal delen.

Een langere nieuwsbrief dit keer, met een nieuwe rubriek. Dus zet er lekker thee bij, schenk het in je favoriete mok en ontspan even in deze natuurverhalen.

Hartelijke groet,
Carin

/ | \

'n Snufje Awen
 
  Always
Afscheidsgroet

Vorige maand reisde ik met mijn man naar Engeland voor het laatste afscheid van onze leermeester en vriend Dusty Miller 13. Deze bijzondere man, de shaman van zijn stam en LiveWood toolmaker, had een grote liefde voor de Godin in al haar vormen, in het bijzonder de dryaden. Aan het eind van de ceremonie liet hij ons achter met een lied dat veel over zijn kracht zegt. Ik geef je het lied graag door. Luister maar eens hoe wijs deze tekst eigenlijk is.

Jack en ik delen onze leringen van deze meester en vriend graag met jou. Komende maanden ben je van harte welkom met ons mee buiten te spelen, met het bos of met de stenen. Neem een kijkje bij de komende activiteiten voor de mogelijkheden.

/ | \
  Monica Boschman
Zolderdagen & Vindersloon

Op zondag 4 juni presenteert Monica Boschman twee nieuwe boeken: de roman Zolderdagen en de gedichtenbundel Vindersloon.

Zolderdagen heeft een verrassende en unieke vorm, die uitstekend past bij de titel: het is een boekblok in een doosje. Het ziet er prachtig uit. Sinds ik de titel van de gedichtenbundel hoorde, draag ik het woord liefdevol met me mee. Wat geniet ik van de blik die Monica opent en hoe zeer kan ik me verbinden met de rijkdom die dan gevonden kan worden!

Ik kijk uit naar Monica haar nieuwe scheppingen. Neem een kijkje op haar website voor Zolderdagen en Vindersloon.

/ | \

  Een durender
Het woord voor een heilige boom

Op zoek naar meer informatie over de ginkgo kwam ik het Japanse woord shinboku tegen, dat heilige boom betekent. Aangezien onze Keltische en Germaanse voorouders diep verbonden waren met de natuur en zij heilige wouden kenden (nu meestal bekend onder de naam nemeton), vroeg ik me af of er ook een enkel woord is waarmee we in onze contreien een heilige boom bedoelen. Met zo'n vraag kom je uiteraard terecht bij Olivier van Renswoude van Taaldacht. Hij raakte geïnspireerd door mijn vraag en wijdde een heel artikel aan het mogelijke antwoord.

Hier kun je het artikel van Olivier lezen: Het heten van gewijde bomen. In spinsels, mijn blog, zette ik de bevindingen op een rijtje.

Sla deze alinea over als je het woordenspoor zelf wilt volgen, en lees het artikel van Olivier. Ben je op zoek naar de eindconclusie, lees dan verder. Je kunt kiezen uit reinboom, wijboom, durender, lievender, wijender, reinender, reinder. Mijn voorkeur? Ik vind durender een waardevolle benaming zoals Tolkien hem gesmeed zou hebben, maar de machtige reinder klinkt me uitzonderlijk krachtig in de oren. Welk woord heeft jouw voorkeur? Laat het me even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik ben heel benieuwd!

/ | \

  Wereldtuin Verdeliet
Jij & Ik labyrint

Op zaterdag 20 mei 2023 mocht ik als drempelhoedster van Labyrinspiratie de opening en inwijding van het Jij & Ik labyrint in Wereldtuin Verdeliet begeleiden. Een prachtige opening, bij de viering van het tienjarig bestaan van de wereldtuin. Een bezoek waard!


Bekijk het korte filmpje dat ik maakte van de opening.
 

/ | \

  terug naar de levensboom
Terug naar de levensboom
 

Boomcollega Jeroen Heindijk organiseert boomreizen naar Engeland. Jocelyn Kwant ging met hem mee en schreef een mooi verslag. Het verscheen in Happinez, nummer 2-2023 over levenslessen van de natuur. Jocelyn Kwant schrijft in haar artikel herkenbaar over de vraagtekens die kunnen komen bij niet-wetenschappelijke verhalen over bomen. En prachtig hoe alles aan het eind van de reis toch weer samenkomt.

Je kunt deze uitgave van Happinez bestellen of met toestemming van Jeroen Heindijk kun je het bomenartikel downloaden. Meer lezen over Jeroen en zijn werk met de bomen kan op zijn website, bostochten.nl.


/ | \

Spinsels

/ | \
Uitgesproken
"We moeten onthouden," zei hij,
"dat niet één ding heilig is.
Dat komt omdat alles heilig is."


- uit: 'The Bowl of Light' van Hank Wesselman

/ | \

Natuurlijk!
 
  Appeltjes
Midzomerschoonheid

Midzomer is de periode tussen het harde werken van het zaaien en het harde werken van het hooien en oogsten. Het wordt in de hele wereld gevierd met vaak oude gebruiken, zoals het vieren van midzomernachtsfeesten, het ontsteken van vreugdevuren of een bezoek brengen aan een heilige bron. Kruiden en planten zijn nu op hun krachtigste punt, deze worden dan ook op de avond voor of op midzomerochtend geplukt. Als je de midzomerzonsopkomst ziet, ben je het hele jaar gezond.

Geniet van de schoonheid en kracht van de natuur. Dit is een tijd die uitnodigt tot vertrouwen en dankbaarheid. Vertrouwen in de overvloed die al zichtbaar is, dankbaarheid voor de overvloed die komt. Geniet van zonnekracht en buiten zijn, omhuld door de groene kracht van Moeder Natuur.

/ | \

Op pad
 
 
In het labyrint: volle maan

Zondag 4 juni is het volle maan. Deze maan wordt ook wel de BloemMaan genoemd. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten.

Wandel door het labyrint en onderzoek hoe jij er als bloem uit zou zien. Hoe zien je bloem en bladeren eruit? Hoe ziet je steel eruit? Hoe ben je geworteld? Wat zijn je kleuren? Waar sta je? Waar gedij je goed?

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

/ | \

 
In het labyrint: zomerzonnewende

Woensdag 21 juni het de zomerzonnewende, het hemelfestival in het lichtste van de zomer. Dit is de tijd van de langste dag en de kortste nacht. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten.

Wandel door het labyrint en onderzoek wat deze zonnewende je brengt. Vier en bedank het Licht, de kracht, de warmte. Verwelkom tegelijkertijd het Donker, het mystieke en liefdevolle donker waaruit alles geboren wordt.

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.
 
Download een labyrint om te printen of bestel een houten labyrintbord.

/ | \

Activiteiten & mogelijkheden
 
 • Midzomer viering - zondagavond 18 juni 2023:
  Een Aardeceremonie om het punt van midzomer te vieren. In de steencirkel of het labyrint. Samen met Jack Peters van CenterSelf.
   
 • Datum verzet! Bomendag - zaterdag 24 juni 2023:
  Verdiep je band met bomen door een ochtend oefenen met bomenenergie en een middag met de dryade op pad te gaan. In het Leuk(st)e Bosje van Langenboom! Samen met Jack Peters van CenterSelf.
   
 • Bomen met het bos - woensdagochtend 28 juni 2023:
  Midzomer wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.
   
 • Steencirkel dag - zondag 2 juli 2023:
  Informatie over steencirkels in het algemeen en de Negen, de steencirkel van de Schaapshoeve in het bijzonder, kennismaken met de Negen, werken met de Negen. Samen met Jack Peters van CenterSelf.
   
 • Zomertip: tai chi reis naar Oostenrijk, met CenterSelf, de tai chi school van Jack Peters; van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus.
   
 • Labyrint workshop met Tony Christie - zaterdag 16 september 2023:
  Weer een prachtworkshop met Tony Christie, vol wijsheid en humor.
   
 • Reconsecration of the womb - vrijdag 22 september 2023:
  Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, geven Hanny den Boer van Met Hanny en ik deze dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen.
   

/ | \

  samen
Individuele begeleiding

Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Kies een energetische heling voor een innerlijke verschuiving die je dichter bij jezelf brengt.

Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen, het labyrint of energetische heling. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \

bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

/ | \

  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms bedenk ik wel zes onmogelijke dingen nog voor het ontbijt!

- toegeschreven aan Pippi Langkous